"`html
מק אנד צ'יז: המתכון המושלם שאתם חייבים לנסות
מה אתם חושבים על אורז עבש, נודלס לא מרגישות למקום ולמיונז בעייתי? עכשיו תדמיינו את המנה האמיתית, זו שמשנה את כל מה שחשבתם על פחמימות. כן, כן, מדובר ב-mac and cheese המדהים! זוהי מנה שנחשבת לא רק לממכרת, אלא גם משגעת וכזו שיכולה להחיות את המסיבה, את הסעודה המשפחתית ואפילו את הלילה המתוק של יום שישי. אז שימו עליהם את החלוק, כי אנחנו יוצאים למסע קולינרי שיהיה הכי טעים שיש!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 4-6 מנות
- זמן קצר של הכנה אבל טעם שלא תאמינו!
- מתכון מתאים לכל המשפחה, גם לילדים!
- לא תסיכמו עד שיאכלו הכל, מבטיחים!
הרכיבים הדרושים
לפני שאנחנו פותחים את התנור, כדאי שנדבר על רכיבי המתכון. מדובר בבחירה של חומרי גלם איכותיים שיביאו לתוצאה אגדי. אז מה אנחנו צריכים?
- 250 גרם פסטה מאקרוני (שיהיה אוורירי וקליל)
- 2 כוסות חלב (לא נטול שומן, כי אנחנו רוצים את הטעם העשיר)
- 3 כוסות גבינת צ'דר טחון (נימוח במושלם)
- 50 גרם חמאה (תשמרו עליה, היא משגעת)
- 1/4 כוס קמח (להפוך את זה למרקם מלכותי)
- מלח ופלפל לפי הטעם (לא שוכחים את התיבול!)
- 1/2 כוס breadcrumbs (תוספת שיהפוך את הכל לדליק!)
מרכיבים חלופיים
לאחרונה שמתי לב שהמון אנשים מתעניינים בגרסאות הבריאותיות של המאכלים האהובים עליהם. למי שצריך גרסה טבעונית, ניתן להמיר את החלב בחלב אגוזים והגבינה בגבינת שמנת עשויה לקשיו. לחיים בריאים ללא גלוטן? פשוט השתמשו בפסטה מקמח תפו”א או קמח חומוס.
שלבי ההכנה
ועכשיו, לשם השעשוע, הבואו נצלול לתוך הכנת המנה!
- מביאים מים לסיר רותח, מוסיפים מלח ומבשלם את המקרונים על פי ההוראות על החבילה.
- בזמן שהמקרונים מתבשלות, ממיסים חמאה בסיר אחר על חום בינוני.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב על מנת למנוע גושים.
- לאט לאט, מוסיפים את החלב, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מתעבה.
- שולפים את הגבינה הטחונה ומערבבים עד שהגבינה נמסה לחלוטין.
- כשהמקרונים מוכנים, מסננים אותם ומוסיפים לסיר עם החלב והגבינה.
- מעבירים לתבנית אפייה, מפזרים breadcrumbs וגבינה נוספת, אם נשארו, מעל.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 15-20 דקות, עד שהשוליים מתחילים לבעבע ולהשחים.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כמו כל מתכון טוב, גם המאכל הזה יכול לקבל גוון אישי. אנו יכולים לשדרגו עם תוספות שונות: פטריות מוקפצות, בצל מטוגן, או אפילו תוספת של קבנוס קצוץ. אם אתם מרגישים ניסיוניים, תוכלו לנסות להוסיף מעט חרדל או רוטב חריף לתוספת עוצמתית יותר.
שאלות ותשובות
כמה זמן המאכל שורד במקרר?
זה המון תלוי בגורמים, אבל בדרך כלל המנה תוכל לשהות במקרר בין 3 ל-5 ימים.
האם ניתן להקפיא את המנה?
בהחלט! זו אפשרות נהדרת, ונהניתם לאכול אותה יותר מאוחר. המנה תשרוד במקפיא בין 2-3 חודשים.
איך אני יודע אם המקרונים מבושלים מספיק?
השתמשו בשיניים כדי לטעום אותם. הם צריכים להיות רכים, אך לא סמרטוטיים – פשוט נימוחים בפה.
האם זה בריא לאכול מק אנד צ'יז?
זה תלוי בכמויות ובחומרים. הכל במתינות – אפשר להפוך את המנה ליותר בריאה עם רכיבים דלי שומן.
מהי הגבינה הטובה ביותר למתכון?
גבינת צ'דר היא הקלאסית, אבל לא תיכשלו גם עם גבינת מוצרלה או רוקפור, שיביאו טעמים שונים לגמרי.
האם אפשר להכין את זה ללא חלב?
כן! במקום חלב רגיל, אפשר להשתמש בחלב חוף קוקוס או חלב אגוזים, שיהיה מתוק וטעים.
האם אני יכול להכין את זה בפן פלנר?
כמובן! העברות הן אפשריות, ומומלץ תמיד לבדוק את הפרטים.
מה להגיד כשזה די מאופק?
חום נוסף בתנור יכול לפתור את העניין. תנו לזה לחמם ולשקול על תרבית!
איזה סוג של פסטה יכול להכנס?
כל פסטה קצרה תעשה את העבודה כמו פנה, ריגטוני או אפילו נודלס אם אתם מתקדמים.
האם אפשר להוסיף ירקות למנה?
למה לא? ברוקולי, תרד או גזר יכולים להוסיף אלמנט חדש למנה! זה גם עושה את זה להרבה יותר בריא.
שיהיה לכם טעים, ואם אתם אוהבים את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות כדי שגם החברים שלכם ייהנו מהמעדן הזה!
"`