מטיאס כבוש – טעמים ממכרים של ישראל
בואו נדבר על אחד המתכונים הכי מדהימים שיש, כזה שאי אפשר לעמוד בפניו, כזה שכשמכינים אותו בבית, כל השכונה מתאספת סביב, מצפה בכיליון עיניים למנה המושלמת הזאת. מטיאס כבוש או בשמותיו המוכרים "בסיס של כל סלט", "החבר הטוב של הברביקיו" או "המנה שבזמן הקיץ תמיד במרכז השולחן" הוא פשוט הכוכב של הארוחה. האפשרויות לחיבור של טעמים שבו אינסופיות, והוא תמיד מצליח להיות מעדן מיוחד, ממש משגע. אז אם אתם רוצים לדעת איך להכין את המנה הזו, פשוט המשיכו לקרוא. עלינו לצלול אל עולם הצבעים והטעמים!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 4-6 אנשים
אז זהו, בחרנו את המנה הזו. מדובר במתכון שהוא לא רק קל להכנה, אלא מחזיק ברשימת מרכיבים פשוטה, בה אתם יכולים להשתמש מה שיש לכם במקרר, מה שמוסיף לאגדי שלו. המטיאס מצריך תכנון מינימלי, כך שניתן להכינו גם רגע לפני שצריך, או לשמור במקרר למקרים המתאימים!
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את מטיאס הכבוש המושלם, נצטרך את המרכיבים הבאים:
- 400 גרם מטיאס (סוג דג צריך להיות איכותי, אחרת מתכון הזה ירד לטמיון)
- 3-4 כפות מלח גס
- 1/2 כוס מיץ לימון טרי
- 1/4 כוס מים קרים
- 2-3 כפות תבלינים (כמון, כמון חריף, כורכום – העניין הוא להמציא את הטעמים שלכם)
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס שמן זית
- פלפל חריף קצוץ (לפי הטעם)
- שיני שום קצוצות (לפי הטעם)
כמובן, אפשר לשלב גם ירקות כמו גזר או סלק אם רוצים גוונים נוספים, או אפילו שמן רגיל במקום שמן זית לטעמים שונים.
שלבי ההכנה
עכשיו, לאחר שהכנו את כל הרכיבים, הגיע הזמן לצלול לתוך הכנת המנה!
- נשטוף את המטיאס במים קרים ובסבון. את זה אנו עושים כדי להבטיח שהדג יהיה טרי ונקי.
- בזמן שהדג מתייבש, נערבב את המלח עם המים והמיץ לימון בקערה גדולה.
- נוסיף לשם את שאר התבלינים לפי ההעדפה שלנו, ככה שכל טעם יצוץ!
- נכניס את המטיאס הקטנטנים לתוך הקערה ונדאג שכל דג יכוסה בתערובת הכבישה.
- נשאיר את הדג במלח במשך 25 דקות לפחות. באותו זמן, תוכלו לחשוב על מה לאכול איתו.
- לאחר מכן, נשטוף את המטיאס במים, לא נשאיר שום מלח שיטפח על המנה.
- נוסיף את השום, הפלפל החריף, הכוסברה ושמן זית לתוך קערה נוספת ונערבב היטב.
- נכניס את הדג משם לקערה עד שהכל מעורבב, ואז נשמור במקרר לפחות שעתיים.
בשלב הזה, הכנו את המטיאס בצורה שכזו שגם בזמן ההכנה, הוא כבר מריח את כל הטעמים שעלו מן המתכון.
תוספות ושדרוגים
כמו כל מתכון, גם כאן אפשר לשדרג את המנה עם תוספות שמגרות את התיאבון. דרך אגב, תודו שזה נשמע משגע! אם יש לכם נשנושים, אתם יכולים להוסיף דברים כמו:
- אבוקדו קצוץ מרוח בגרגרי אספרגוס
- סלט ירקות™ שמחוץ לקופסה – כל מה שאוהבים! (אחלה תוספת)
- טעים כשהדג משוח ברוטב טחינה או ויניגרט פיקנטי.
- ופתאום אפשר ג'ינג'ר בשביל טוויסט מעניין.
בכל מקרה, אם החלטתם לשדרג, אתם לא משאירים אף אחד אדיש למנה!
שאלות ותשובות
מהו טעם המטיאס כבוש?
אחת השאלות הנפוצות. המטיאס כבוש מציע טעם מלוח וחמוץ שמתחבר נהדר עם התבלינים. הוא נהדר כתוספת לסלטים, חביתה או סנדוויצ'ים!
האם ניתן לשמור את המטיאס במקרר?
בהחלט! המטיאס הזה נשמר במקרר ימים רבים. רק הקפידו לשמור אותו בסביבה סגורה היטב, כדי שיישארו כל הטעמים.
זה מתכון קשה להכנה?
אף על פי שהמראה שלו יכול להיראות קצת מורכב, מדובר במתכון קל מאוד! כל אחד יכול להצליח בו.
כיצד כדאי להגיש את המטיאס הכבוש?
תראו את זה בצורה האמנותית ביותר. סלטים, כריכים או פשוט בקערה. תוספו רוקט או גרגרי חומוס בצד וזה מושלם.
האם אפשר להמיר את המלח במשהו אחר?
די קשה להמיר את המלח במשהו אחר. אבל אם אתם מחפשים גרסה בריאה יותר, יש מלח בריאותי שאפשר לשקול.
מה האפשרויות לטעמים נוספים?
כמובן! אפשר לשלב לימון סחוט יותר, בזיליקום או פטרוזיליה. העיקר להיות יצירתיים!
האם זה מתאים לפסח?
בוודאי! זאת מנה מצוינת לפסח, ובתוספת הירקות היא ממש מרגשת!
מה קורה אם הכנתי כמות גדולה מדי?
לא קורה כלום, אם תוח מנה בסביבה סגורה במקרר, היא תישמר כראוי!
מתי כדאי להכין את המטיאס מדג קפוא?
אם יש לכם דג קפוא, אתם יכולים לנסות. הקפיצו את הזמן במקרר ואחר כך כדאי להשרות אותו.
האם זה בריא בכל זאת?
מטיאס כבוש הוא בעיקר דג, ומספק חלבון במקרה של איכות טובה. אולם, יש לקחת את המלח בחשבון.
נים ברוח אווירה טובה, חייכו, ועשו טוב! שתפו את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות ואל תשכחו להודיע לחברים על טעמים חדשים שאפשר להכין במטבח! ללקק את האצבעות, זה בדיוק כאן באוכל שלכם!