מיונז ביתי בלנדר מוט: טעים, משגע ומדליק!
נשמע מוזר, נכון? מיונז ביתי בלנדר מוט? בוודאי אתם חושבים על כל הממרחים שקניתם בסופר ועל כל הפעמים שאכלתם את המיונז הזה, שמרגיש מעובד ומלא בחומרים שלא היה לכם מושג מה הם. עכשיו, תחשבו רגע על מה ששנים חלמתם עליו – פרוסת לחם עם מיונז רענן וטרי, שמכינים אותו בעצמכם, והכל בלחיצת כפתור! מדובר במיונז מדהים, שמלא בטעמים מעלפים, שהכנתו קלה באופן שלא תאמינו!
יש משהו קסום בהכנה עצמית של אוכל. זה נותן לנו את תחושת השליטה, כמו להרגיש שף כוכב במטבח הביתי שלנו. אז למה שלא ננחית אתכם על מתכון מיונז ביתי שהוא גם אגדי וגם ממכר? כאן תגלו לא רק את המתכון הנהדר, אלא גם את כל הסודות שיביאו את המיונז שלכם לדרגת קלאסיקה ממש של סבתא.
זמן הכנת המתכון
- משך הכנה: 5 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות: כוס מיונז (כ-250 מ"ל)
הרכיבים הדרושים
כעת, בואו נכיר את החבורה המשתמשת במיונז שלנו. הכלים המצוינים כאן לא רק יכנו לכם את מיונז מדהים, אלא גם יאפשרו לכם להבין את מקורות החומרים ואת היתרונות הבריאותיים שעמם תצעדו במטבח!
- 1 ביצה טרייה (אפשר גם ביצה של אקווריום אם אתם רוצים לגרום לדגים לקפוץ משמחה)
- 1 כוס שמן זית (או שמן צמחי, לשדרוג מדהים)
- 1 כף רוטב חריף (למי שאוהב את הטעם כתום)
- 1-2 כפיות חומץ בן יין (או חומץ תפוחים אם בא לכם טיפ טיפה יותר חמצמץ)
- 1 כפית מלח (מלח, לא מלח ים! כן, סיימנו עם זה)
- 1/2 כפית סוכר (כדי לתת את המגע המתוק ולהסיר חומציות)
- מיץ מחצי לימון (אדיר, נעים, וזה מוסיף את החמיצות לאידיאל)
שלבי ההכנה
אז אחרי שהבנו שיש לנו מגה-מרכיבי על, בואו נעבור לשלבים הנכונים כדי להגיע לתוצאה המעלפת הזאת!
- נשמים נשימה עמוקה מהממת. לוקחים את הבלנדר המוט ומניחים אותו בקערה בינונית.
- מוסיפים לתוך הקערה את הביצה, השמן, החומץ, מלח, סוכר ומיץ לימון.
- שמים את הבלנדר בתוך הנוזלים ומבמבעים בעדינות כדי להרגיש איך השמן והנוזלים מתחילים להתמזג.
- ברגע שהכל מתחיל להתאחד, מפעילים את הבלנדר ומניעים אותו בתנועות מעגליות מהחלק התחתון לראש הקערה.
- לאחר כ-30 שניות, אתם אמורים לראות מיונז חלק ואוורירי, מקסים וטבעי.
- אם אתם אוהבים את זה עם טעם טוב יותר, הוסיפו רוטב חריף לטעימה האחרונה!
- מעבירים את המיונז לכלי אחסון נקי ומחכים למי שיבקש ללטף את האצבעות.
- הקפיצו את מכסה המיונז ותחכו עד שהכי טעים שיש יסתיים.
תוספות או שדרוגים אפשריים
יש לכם עכוז של יצירתיות וחושבים להוסיף טעמים נוספים? יש לכם שלל אפשרויות! אם רוצים לגרום למיונז להיות עוד יותר משגע, אפשר להוסיף:
- שיני שום כתושות – הכינו גרסה של איולי מדהים.
- אורגנו או בזיליקום – למי שמעדיף את הטעם הים-תיכוני.
- סחוג – יוצר יחסים מדהימים עם ירקות צלויים.
- קצב של פטרוזיליה קצוצה – נותן שדרוג סופר מרענן.
שאלות ותשובות
האם זה באמת קל כמו שזה נשמע?
בהחלט! מנסיוני, זה מתכון שמרגע שסוגרים את הקערה עד לקצת מאוד זמן הכנה, כי זה נפלא.
האם מבשלים את הביצה?
לא, משאירים את הביצה חיונית וטריה. זה מה שמקנה למיונז את המרקם הנפלא שלו.
האם יש אפשרות לגרסה טבעונית?
כמובן! אפשר להחליף את הביצה ב-1/4 כוס חלב סויה עם מעט חומץ. התוצאה תהיה דומה ואפילו טעימה!
איך אני שומר את המיונז?
שימו אותו בכלי אטום במקרר, והוא יחזיק מעמד יש כמה ימים, אבל לא תצליחו להחזיק שלושה ימים כי ימצאו מישהו שיאכל אותו.
מה עוד אפשר לעשות עם המיונז הזה?
כמובן! אפשר להשתמש בו כרוטב לסלטים, קציצות וגם כשכבת בסיס בבורגר מדהים.
האם יש סיכון באכילת ביצה חיה?
כמובן! היזהרו באכילת ביצים שמקורן מתנאים לא נכונים. ניתן גם להשתמש בביצה מפוסטרת כדי להפחית את הסיכון.
האם מתכון זה אפשר לשדרגו לרטבים אחרים?
בהחלט! אתם יכולים לשחק עם כמויות המרכיבים ולפרוס את הגבולות – כמו להכין רוטב טחינה מדהים.
באיזה מקרים אני לא יכול להשתמש במיונז?
אם יש לכם רגישות לביצה או לשומן, תחשבו על תחליפים ושדרוגים שיהפכו את המיונז הזה לאכול בריא ומדליק.
האם יש משהו שאפשר להמליץ על גבי המיונז?
מומלץ להגיש אותו עם סלטים רעננים או בורגר הכי טעים שיש – קינוח איכותי!
אז מה אתם מחכים? הצטרפו לחוויית המיונז הביתי, שתפו את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות, עשו להם טובה!