מילוי לבלינצ'ס מלוח שלא תעמדו בפניו

מילוי לבלינצ'ס מלוח

בתוך היקום של הבישול, ישנן מנות שהופכות כל ארוחה לחגיגה, וכל מפגש לגורם לאנשים להתלהב ולחכות בציפייה. הבלינצ'ס המלוח הוא אחת מהן. אם חשבתם שמדובר סתם בדבר שטוח עם מילוי גרוע, תחשבו שוב! מדובר כאן על יצירת מופת קולינארית, מדהימה וממכרת, שמצחיקה את בלוטות הטעם. תחשבו על זה – בלינצ'ס נימוחים, מלאים בכל טוב ועם טעמים שמופיעים ונדמים כמו חגיגה על הלשון. היום נדבר על המתכון שיגרום לכם ללקק את האצבעות! אה, וכמובן, לא לשכוח לשתף את המתכון הזה עם כולם – הם יעריכו אתכם על זה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: כ-8-10 בלינצ'סים

אה, לפני שנמשיך, שימו לב – יש לנו פה מתכון מקורי ביותר עם הרבה טעמים וסגנונות. בלינצ'ס אפשר למלא בכל טוב: גבינות, ירקות, חומוס וגם בשר. בואו נתחיל.

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול פנימה לתוך עולם הבלינצ'ס המושלם והאגדי, בואו נבדוק מה אנחנו צריכים כדי להתחיל במלאכה:

  • 1 כוס קמח חיטה (לגרסה ללא גלוטן ניתן להשתמש בקמח תפו”א)
  • 2 ביצים
  • 1.5 כוסות חלב (אפשר גם חלב צמחי)
  • שיפת מלח
  • 2 כפות חמאה מומסת או שמן זית
  • למילוי:
  • 200 גרם גבינת פטה או גבינת מוצרלה מגוררת
  • צנוניות קצוצות (כוס)
  • תרד (כוס, יכול להיות גם קפוא) או בצל שיעבור סגירה במחבת
  • רוטב טחינה: ½ כוס טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון, מים, שום (אופציונלי).
  • תוספות אפשריות: עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, בזיליקום ואפילו חזה עוף קלוי.

שימו לב שהרכיבים הללו הם בסיס, ויש לכם הזדמנות להוסיף את כל התוספות שיגרמו לבלינצ'ס שלכם להיות הכי טעים שיש!

שלבי ההכנה

עכשיו שהתחממנו – הגיע הזמן להילחם במלאכה, לגלות את הסודות המסתוריים של הבישול ולהפוך את הבלינצ'ס למושלמים!

  1. מערבבים את כל המרכיבים היבשים בקערה גדולה: קמח ומלח.
  2. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך ערבוב מתמיד בעזרת מטרפה או מכשיר חשמלי.
  3. יוצקים את החלב בהדרגה ומערבבים עד לתערובת הומוגנית.
  4. מוסיפים את החמאה המומסת או שמן הזית ומערבבים שוב.
  5. מניחים לתערובת לנוח במשך כ-10 דקות.
  6. מחממים מחבת על חום בינוני ומשמנים בעזרת חמאה או שמן. כדאי לשמן בכל פעם לפני שמוסיפים בלינצ'ס נוסף.
  7. יוצקים ¼ כוס תערובת למחבת ומטים אותה בכדי ליצור עיגול שטוח.
  8. מטגנים 1-2 דקות עד שהקצוות מתחילים לזהור. הופכים בעזרת מרית עד שהצד השני מבושל גם הוא (סביבות דקה נוספת).
  9. מניחים על צלחת וממשיכים עד שהכל מוכן.
  10. עכשיו מגיע החלק המלהיב באמת: ממלאים כל בלינצ'ס עם גבינת הפטה, צנוניות, תרד ובצל אם רוצים.
  11. מניחים במרכז הבלינצ'ס את המילוי ומקפלים את הקצוות.
  12. מניחים במגש ומלים בטחינה לפני ההגשה.

כשהבלינצ'ס מוכנים, אפשר למזוג עוד טחינה ולהוסיף עשבי תיבול קצוצים למעלה. זה פשוט משגע!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אפשר תמיד לגוון ולשדרג את הבלינצ'ס המלוח שלכם. הדמיון שלכם הוא הגבול!

  • להוסיף פירות יבשים קצוצים למילוי וליצור שילוב מתוק-מלוח.
  • להתנסות במילוי של טופו מתובל עם ירקות לקהל הטבעוני.
  • לייצר בלינצ'ס בקויר מעניין כמו פדיקים חריפים.
  • ליצור רוטב רוזה עם יוגורט וגרגרי שמיר.
  • למלא את הבלינצ'ס גם בבשר טחון עם תבלינים אקזוטיים כמו כמון וחרדל.
  • אפשר גם לאפות את הבלינצ'ס בתנור עם כיסוי גבינה מלמעלה – תוצאה שהופכת את המנה למעלפת!

שאלות ותשובות

מה ניתן להחליף כדי שהבלינצ'ס יהיו טבעוניים?
אפשר להחליף את הביצים עם פחית רסק תפוחים או תערובת של מיץ לימון עם מים.

מה האפשרויות המוצעות למילויים שונים?
מילוי עם פטריות, שלל גבינות מבוקרות וירקות קלויים בהחלט יתאימו ונחשבים לתוספות מוגרמות.

כמה זמן אפשר לשמור את הבלינצ'ס?
אפשר לשמור את הבלינצ'ס המוכנים במקפיא למשך כשישה חודשים, אבל רגע – מי יכול לחכות כל כך הרבה זמן?!

האם ניתן להכין את הבלינצ'ס יום מראש?
בוודאי! ניתן להכין בלינצ'ס מראש ולאפות אותם ביום ההגשה.

להשתמש בקמח מלא?
כמובן! קמח מלא מוסיף בריאות ומדעתי, נותן משהו מוזר וטוב בכל זה.

האם ניתן להוסיף רטבים?
רטבים כמו יוגורט, שמן זית, או אפילו רוטב פסטו אלי מתכון המושלם.

האם אפשר להגיש את הבלינצ'ס בטמפרטורת החדר?
בהחלט! זה נותן עוד נופך טעים לשולחן – אז הכינו לעצמכם שטח מסודר!

מה אפשר לעשות עם שאריות?
אתם יכולים להשאיר את הבלינצ'ס ולהכין פשטידה מלוחה בשלב מאוחר יותר.

האם ניתן להשתמש בקמח תפו”א?
בהחלט! זה אחד מהקמחים הכי מדהימים, ויש לו טעם נהדר!

האם זה מתכון שיכול להתאים לארוחת ערב משפחתית?
בהחלט! זה מתכון מושלם למשפחות שאוהבות לאכל תוך שיתופי פעולה ומתן הכסף האלה.

אז זכרו, זה מתכון בלתי נשכח שמצריך מגע של אהבה וזההוצר כל פעם מחדש שמישהו טועם אותו. אם הצלחתם לייאש את השקיקה שלכם, זה הזמן לשתף עם חברים ולהפיץ את הבשורה! בואו נכין את הבלינצ'ס הזה יחד!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *