מיני טארטלטים מתכון שמחייב פשוט לאפות!

מיני טארטלטים: מתכון מדהים שתרצו לשמור לנצח

אף אחד לא יוכל לעמוד בפני מיני טארטלטים. ברוכים הבאים לממלכה הקטנה שבה כל ביס הוא חגיגה! הטארטלטים הקטנים האלה הם כמו קסם: ביס אחד מהם, והכסף שלכם לא יהיה לאנשים אחרים, כי אתם לוקחים את הכל! מה ששונה בטארטלטים האלה הוא ההקפיצים: טעמים חלקים, מרקמים ממכרים, וכל זה בשילוב צבעים מרהיבים, שלא ישאירו אף קיבה ריקה.

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות ניתן להכין

  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל-12 מיני טארטלטים

מיני טארטלטים שכולם מדברים עליהם, הם פשוט מושלמים לכל אירוע: מסיבות, מסעדות, או סתם כך כי מתחשק. ואחרי שתקראו את המתכון הבא, אתם תבינו שזו ההזדמנות המושלמת להתחיל להרשים את החברים שלכם. אז מוכנים? בואו נצלול פנימה!

הרכיבים הדרושים

  • 250 גרם קמח עוגה
  • 125 גרם חמאה קפואה, קצוצה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כף מים קרים
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 50 גרם סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • פירות טריים לקישוט: תותים, קיווי, אוכמניות

אפשרויות חלופיות

אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, תוכלו להשתמש בשמנת קוקוס במקום שמנת מתוקה, ובמקום גבינת מסקרפונה, ישנם תחליפים צמחיים נוספים בשוק. עבור גרסה ללא גלוטן, ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח תפו”א או קמח ללא גלוטן. תודו שזה מדהים ככל האפשר אם תסתכלו על האפשרויות!

שלבי ההכנה

הנה לכם, החלק הכי מעניין. קחו את פניכם, כי הולך להיות פה חוויה!

  1. מניחים את הקמח בקערה ומוסיפים את חמאה הקפואה. עבודה עם הידיים או מעבד מזון למצרים את התערובת עד שמתקבלים כדורים קטנים.
  2. מוסיפים חן אבקת הסוכר, חלמון ביצה ומים קרים ויוצרים עיסה אחידה.
  3. עוטפים את העיסה בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  5. מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ וחותכים עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ.
  6. מניחים את העיגולים בתבניות טארטלט קטנות ומשטחים אותם על קירות התבנית.
  7. נוקבים בכל טארטלט באמצעות מזלג כדי למנוע בעיות בישול.
  8. אופים כ-15 דקות או עד שהקצוות מתחילים להזהיב.
  9. לאחר האפייה, מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
  10. במקביל, מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצפת נמרצת.
  11. למלא את הטארטלטים בגבינת מסקרפונה, ואז לשים מעל את הקצפת.
  12. מקשטים בפירות הטריים ובוחרים כל אחד כיד הדמיון.
  13. בהצלחה, ויש לצפות לתגובות בזמן אמת!

נשיות, טעמים וסטייל

לאחר הכנת המיני טארטלטים, לא רק שהאורחים שלכם יפשוטו על המתוקים האלה, אלא גם הם יסבירו עליכם, כמומחי הכנת טארטלטים. תוספות אפשריות הן, כמובן, רוטב שוקולד או קרם פיסטוק. כל טארטלט יכול להפוך להיות ממש אגדי ומעלף!

שאלות ותשובות

מהי הדרך הטובה ביותר לשמור על הטארטלטים?
ניתן לשמור את הטארטלטים במקרר בתוך קופסה אטומה לפחות יומיים. אם תוסיפו את הפירות בסמוך לאירוע, תוודאו שהם יישארו רעננים.

האם אפשר להכין את הבצק יום קודם?
בהחלט! אתם יכולים להכין את הבצק מראש. אל תשכחו לעטוף אותו היטב בניילון נצמד ולהשאיר במקרר, כך שהוא יתייצב ויהיה קל יותר לעבודה.

מה ניתן לשים במקום הגבינה במסקרפונה?
אפשר להשתמש ביוגורט יווני או חלבון צמחי כתחליפים, אך שימו לב לכך שהמרקם עשוי להיות שונה.

האם הטארטלטים יכולים להיות קפואים?
כן, אפשר לקפוא את הטארטלטים כשהם לא ממולאים. כאשר תרצו להגיש אותם, חימום קצר בתנור יעזור להחזיר להם את הטריות.

כיצד ניתן להוסיף טעם נוסף למילוי?
אתם יכולים להוסיף מחית פירות טעם שתשפיע על הטעם. ממליץ על פירה תות או פירה מנגו! זה מדהים.

האם אפשר לעשות גרסה ללא סוכר?
הללויה! אפשר להשתמש בסוכר קוקוס או בממתיקים טבעיים, כמו סטיביה או אגבה.

איזה פירות מתאימים למילוי?
כמעט כל פרי שתרצו: תותים, פירות יער, אננס, ואפילו בננה. הכל תלוי בטעם שלכם.

כיצד אפשר לגוון בטעמים של הקצפת?
אפשר להכניס לתוך הקצפת ליקר צמחים או רוטב מעט שוקולד לקבלת טעמים שונים.

מהו הזמן האופטימלי לצפות את הטארטלטים?
מומלץ לצפות את הטארטלטים סמוך למועד ההגשה על מנת לשמור על הטריות והמרקם.

כיצד ישפיעו על הרגישויות בטארטלטים?
אם אתם יודעים שמישהו רגיש ללקטוז או גלוטן, הקפידו על שימוש בחלופות שלא מכילות רכיבים קומונליים.

המתכון הזה הוא ממש כרטיס הכניסה למפגש בו יבקשו עוד ועוד. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות כדי להזרים לחבריכם את המתכון המושלם הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *