המלכה הבלתי מעוררת של הקיץ: מתכון למלפפונים עם שמיר
בואו נתחיל עם הטריק הנפלא של הקיץ – סלט המלפפונים עם שמיר! זו לא סתם מנה, אלא חוויה מצוננת, מרגשת ומושלמת שתעיר את האורחים שלכם (או אתכם) בכל רגע. אנו עומדים להכין סלט שמשלב את הטעמים הטריים, קרירות המלפפונים עם הארומה המעלפת של השמיר. צפו לאורחים שלכם לשאול 'איך הכנתם את זה?'
זמן הכנת המתכון: 15 דקות
רמת קושי: קל
מספיק ל: 4-6 מנות
- ממש קל להכין
- מצנן ומרענן
- טעמים מדהימים
הרכיבים הדרושים
כעת, נדבר על המרכיבים. המתכון הזה הוא מאוד גמיש – הראש שלכם יכול להנחות אתכם לשדרגו בהתאם לטעמים שאתם אוהבים, אבל הנה המרכיבים הבסיסיים:
- 4 מלפפונים טריים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/2 כוס שמיר קצוץ טרי (או לפי הטעם)
- 2 כפות מיץ לימון סחוט
- 3 כפות שמן זית איכותי
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2-3 שיני שום קצוצות (לא חובה, אבל כל כך מומלץ!)
עכשיו, חשוב לציין שהמלפפונים צריכים להיות בשלים, אך לא רכים מדי. לאורך ההכנה שלנו, נוכל גם להוסיף קצת אגוזים קצוצים בשלב הסופי להוספת קרנץ' מדהים.
שלבי ההכנה
אחר כך, נתחיל בתהליך ההכנה. מדובר בכמה שלבים פשוטים, אך תוצאותיהם משגעות.
- ראשית, נחתוך את המלפפונים לקוביות קטנות. אם ברצונכם שהמלפפונים שלכם יהיו פריכים במיוחד, תוכלו להזרים עליהם קצת מלח ולהניח להם לשבת ל-10 דקות.
- כעת, קוצצים את השמיר היטב – אתם לא רוצים שטעמו ייעלם בתוך הסלט!
- נכניס את המלפפונים לקערה בינונית.
- נוסיף את השמיר הקצוץ לקערה.
- בעזרת מזלג, נחתוך את השום לקוביות קטנות (אם אתם בוחרים להוסיף אותו).
- נצרף את שמן הזית ומיץ הלימון עם המלח והפלפל.
- נערבב היטב עד שהתערובת אחידה.
- נחכה כמה דקות כדי שהטעמים יתמזגו יחד – זה הזמן בשלו עד שנשאב את המערבלי הארומטיים!
- לסיום, נגיש את הסלט לכל האורחים שלכם. פשוט מהמם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן שאפשר לשדרגו בהתאם למה שיש בבית או לטעמים האישיים שלכם! למשל:
- תוספת של יוגורט יווני כדי להפוך את המנה למריחה מדהימה – ממש טעים!
- תיבול עם כמון טחון לשדרוג נוסף.
- לגרסה טבעונית טהורה, פשוט הוציאו את השום ותוסיפו ירקות נוספים כמו צנונית מצוננת.
- אוהבים חריף? תוסיפו פלפל חריף קצוץ.
- וגם את העובדה המהממת שאנחנו יכולים להכין גרסה דל פחמימות על ידי הסרה של השום!
נדמה שהסלט הזה הוא פשוט פרץ אור של טעמים! עכשיו, לאחר שעברנו על הדרך הכנת, כל מה שנותר זה להעלות את השאלות לכדי שיפוט!
שאלות ותשובות
מה כדאי לעשות אם המלפפונים עוברים את הזמן שלהם ומתרככים מדי?
אם הם רכים, ממליץ לפזר מלח – כך הם ישחררו נוזלים, תוכלו לייבש אותם עם מגבת וכך להחזיר להם קצת פריכות.
האם אני יכול להשתמש בשמיר יבש במקום טרי?
אם אין לכם שמיר טרי, אפשר בהחלט להשתמש בשמיר יבש, אך המנה לא תהיה בדיוק כמו המקור. כדאי להתחיל בכמות קטנה ולהתאים לפי הטעם.
כמה זמן הסלט הזה מחזיק במקרר?
הסלט הזה צריך להיאכל בתוך יום או יומיים מקסימום – כמה שהטעמים יותר טריים, יותר טוב!
האם המנה מומלצת גם למי שסובל מבעיות קיבה?
המלפפונים והשמיר מזינים נפלאים, אולם אם יש לך רגישות, הייתי מציע לשתף את הרופא באכילת המנה הזו.
האם ניתן להוסיף גבינות?
בהחלט! גבינת פטה תוסף נהדר לסלט הזה, תנו לגבינה לנ融ח בין כל הטעמים.
האם אפשר להכין את הסלט יום לפני?
טוב לדעת! ניתן להכין את הרוטב ולמזוג אותו במועד ההגשה, כך הסלט יישאר טרי ופריך.
כמה קלוריות יש במנה כזו?
כמובן, ניתן לחשב כשמדובר בכוס אחת שכוללת בערך 40-50 קלוריות.
האם יש תחליפים למיץ הלימון?
אם אתם לא חובבי לימון, משקה תפוז או חומץ בושל יכול לעבוד יפה מאוד!
מהם הטיפים האחרים שלכם לשדרוג הסלט?
לשדרוג נוסף – חבורה של אגוזי לוז או פקאן קצוצים יכולה להוות עוד משלוח מרגש לפה!
מה הכי טוב לאכול בצד עם הסלט הזה?
הסלט משתלב מצוין עם בשרים על גריל, אך גם כל לחם טרי יגרום לכם ללקק את האצבעות!
אם ניסיתם את המתכון המיוחד הזה, אנא שתפו אותו ברשתות החברתיות שלכם! כך נוכל להפיץ את אהבת האוכל הבריא והטעים הזה לחברים ולמשפחה! באווירה ממכרת וכמובן, סמכו על המלפפונים שלכם שיגנבו לכם את ההצגה!