ממרח קישואים טבעוני שיגרום לכם להתמכר

מרח קישואים טבעוני מדהים וממכר

תארו לכם את השמש החמה קורצת לכם מבעד לחלון. זהו עוד יום קיץ חמים, וההרגשה הזו של חופש בשיאה. יש לכם בבית קישואים שצריכים להתגייס למאמן נוסף, והחכם שבכם זועק "ממרח קישואים טבעוני!" זה הזמן להכין את הממרח הכי טעים שיש, כזה שלא תצליחו להפסיק לאכול. ממרח שמציע שילוב של טעמים, צבעים, וריחות שמדברים על חוויה קולינרית מעוררת השראה. ממרח קישואים ישנה לכם את כל מה שידעתם על ממרחים. לא תאמינו כמה הוא מושלם, משגע ומעלף!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מספר מנות: מספק כ-4 מנות

הרכיבים הדרושים

אז למה אתם מחכים? הנה, מפה מתחילים, עם רשימת הרכיבים המעלפים שיגרמו לממרח הזה להיות אגדי:

  • 2 קישואים בינוניים בינוניים, קלופים ומגורדים
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/4 כפית כמון (אופציונלי)
  • שטיח ירוק של פטרוזיליה קצוצה (להגשה)

מרכיבים חלופיים

אכן, ניתן לשדרג את המתכון הזה על ידי הוספת עשבי תיבול נוספים, כמו בזיליקום או אורגנו, שיביאו לעושר טעמים חדש ומרגש. לדוגמה, תוכלו להחליף את הטחינה בגבינת צמחים עבור גרסה עשירה יותר, אם זה מה שאתם מעדיפים. שישים מישהו בבית דיאטה דלת פחמימות? הוסיפו עוד קישוא והפכו את זה לתוספת מרעננת!

שלבי ההכנה

ועכשיו, החשוב מכל – הגיע הזמן לקפוץ למטבח וליצור את הקסם הזה!

  1. מניחים את הקישואים המגורדים במסננת ומלחנים אותם לכמה דקות, זה יעזור להוציא מהן נוזלים מיותרים.
  2. בעוד הקישואים מסננים, מחממים מחבת על חום בינוני עם שני כפות של שמן זית.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף ורך, לכ-5 דקות.
  4. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים למשך דקה נוספת.
  5. מוסיפים את הקישואים האמיצים למחבת ומערבבים יחד במשך כ-7 דקות, עד שהקישואים רכים ומסוגלים להיכלא בתוך הממרח.
  6. מוציאים את התערובת מהכיריים ומניחים לה להתקרר מעט.
  7. ועכשיו, בניחוח טעים, מעבירים את התערובת למעבד המזון.
  8. מוסיפים את טחינה, מיץ הלימון, שארית השמן, מלח, פלפל, וכמון אם אתם בעניין, ומערבבים היטב!
  9. ליחצו על הכפתור, ותנו למעבד לעבוד עד שהתערובת מתאחדת והופכת לאוורירית ונעימה.
  10. טעמו ותקנו תיבול אם צריך – מםם, מעלף! דני! ואל תשכחו לקשט לפני ההגשה עם פטרוזיליה קצוצה!

תוספות או שדרוגים אפשריים

ציוד מלווה לכל שולחן הוא קריטי, וההמלצה שלי היא להגיש את הממרח הזה לצד פרוסות לחם קלוי, קרקרים, או אפילו ירקות טריים לקיזוז הפחמימות בהם אתם טעונים. הממרח הזה ישתלב נהדר עם טחינה נוספת, או אפילו תוספת של צ'ילי חריף לאוהבי החריף שישנם ביניכם. כמו כן, ניתן לשדרגו עם אגוזי מקדמיה או פיסטוק קלויים על מנת להוסיף עוד לניגודיות הטעם.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין ממרח קישואים גם עם קישואים מזוגגות?
בשמחה! קישואי זוכה טעם דומה, רק שאין צורך לשחים אותם, פשוט מסננים אותם כמו את הזוגות הרגילים.

מה אם יש לי קישואים זעירים?
הקישאים הקטנים מספקים מרקם עדיין נהדר, ואפילו אפשר לשלב אותם יחד עם קישואים גדולים במוקדם! אל תהססו לפתח את ארוחתכם.

האם אפשר להקפיא את הממרח?
בהחלט, הממרח הזה נפלא גם לאחר הקפאה! רק שלושה ימים במקפיא ואחר כך להכין לכם יהיו טעמים מרהיבים.

איזה פירות אפשר להוסיף לממרח?
הוספת פירות כמו תפוח תיצור מרקם שונה ומעניין; פשוט צריך לחתוך לקוביות קטנות ולהוסיף לקראת הסוף.

האם אפשר להוסיף קיץ עוף או פטריות?
בטח, איזו קיץ פטריות! תוכלו להוסיף גזות שיטאקי לממרח לקצת טעם טעים ומעניין.

מה אם אני לא אוהב טחינה?
אפשר להחליף את הטחינה בשמנת חלבי צמחית או אפילו יוגורט טבעוני.

איך נאחסן את הממרח אחרי ההכנה?
הממרח ישרוד יומיים עד שלושה במקרר, והכי טוב לשים אותו בכלי אטום.

האם יש לי חנות שמוכרת קישואים באינטרנט?
בהחלט, ישנם המון אתרים שמאפשרים להזמין את הקישואים שיש לצרכים מכולתיים ולא צריך ללמוד לרדוף אחרי אנשים.

איפה אני יכול למצוא מתכונים נוספים עם קישואים?
כמובן, פלאי היקום מבית מטבח מחפש לדיר את המידע, תהיו רגועים, חנויות הסופר מתמחות באינטרנט בזה.

הלכתי על הממרח, כמה זמן הוא מחזיק ביציבות?
לרוב, עם שימוש שמן זית, הוא יוכל לשמור על טעם ובעל ייחוד במרקם, בכל הסופר-מרקטים יש אשר רפוי את כוונת החליטה הזו.

לא משנה מה בחרתם, תהיו בטוחים שהממרח הזה יכבוש את לבכם ואת שולחןכם! אנחנו רוצים לשמוע את תוצאות הניסיון שלכם במטבח – אל ת Hesitate לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולשתף את החוויה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *