מרינדה לפרגיות על הפלנצ'ה שתמגנט את כל הטעמים

מרינדה לפרגיות על הפלנצ'ה – חוויה מדהימה למנגל שלכם

אוף! עוד פעם מתלבטים מה להכין על האש? לפעמים כל מה שצריך זו מרינדה פרגיות טובה כדי לקחת את המנה לפסגת הטעמים. מדובר באחת המנות האהובות, מעלפות שמותירות את כל הסועדים עם טעם נפלא בפה ולא רצון שהטעם יגמר. לאחר שכבר אכלתם פרגיות טעימות, אתם בטח יודעים שמרינדה נכונה יכולה להפוך את הגוף שלכם לאוהב מושבע! בואו נתחיל את המסע שלנו להכנת המרינדה המושלמת שתעשה את העבודה.

זמן הכנת המתכון:

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן מנוחה: 2-4 שעות
  • סך הכל: שעתיים ו-20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מניע לדורות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

למרינדה הזאת יש את כל מה שצריך כדי למשוך תשומת לב ולהפוך את הפרגיות שלכם למשהו אגדי. נסו לזכור את השמות של המרכיבים כי הם עשויים לשנות את חייכם לשם טוב!

  • 1 ק"ג פרגיות (לא שוכחים לקצץ אותם לחתיכות בגודל בינוני)
  • ½ כוס שמן זית
  • 4-5 שיניים שום קצוצות (הוסיפו עוד אם אתם חובבי שום!)
  • 1/4 כוס סויה
  • 2 כפות דבש
  • מיץ מתפוז אחד
  • 2 כפות כמון טחון
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חריף או לא חריף? זאת השאלה! הוסיפו צ'ילי קצוץ אם אתם אוהבים טעמים קצת יותר לוהטים.

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית למתכון הזה, פשוט החליפו את הפרגיות בחתיכות טופו. טופו סופג כל כך הרבה טעמים שזה לא יאפיין אותו בטעם פחות מהפרגיות!

שלבי ההכנה

כשהמחשבה על הארוחה מתחילה לפתח רעב, זה הזמן לחיבור בין המרכיבים הטובים ביותר. כך תבטיחו את המדריך המושלם!

  1. תחילה יש לחתוך את הפרגיות לחתיכות בגודל בינוני.
  2. בקערה גדולה, לערבב את כל המרכיבים של המרינדה עד שהתערובות מתמזגות.
  3. להוסיף את פרגיות לקערה ולוודא שהן מצופות היטב במרינדה.
  4. לכסות את הקערה בניילון נצמד ולשמור במקרר לשעתיים לפחות (מומלץ 4 שעות). זה הזמן שהטעמים חודרים פנימה!
  5. לחמם את הפלנצ'ה על חום גבוה ורק לאחר מכן להתחיל ליישר באופן אחיד את הפרגיות על הפלנצ'ה.
  6. לטגן את הפרגיות למשך כ-5-7 דקות מכל צד עד שזהובות ומשחימות.
  7. לסיים עם פזר פטרוזיליה קצוצה מלמעלה – זה מוסיף צבע וטריות.
  8. ללקק את האצבעות אחרי כל ביס, ולהינות!

שדרוגים אפשריים

אם אתם מחפשים להזרים קצת יצירתיות למתכון יש לכם כאן כמה רעיונות שאפשר לנסות:

  • אפשר לשלב עם ירקות קלויים על הפלנצ'ה כגון בצל, קישוא, גזר ופלפלים – זה מוסיף צבע וערך תזונתי.
  • לגרסה פיקנטית תוכלו לשלב מעט חריף, בשום, או אפילו רוטב צ'ילי לקצפת.
  • אפשר להוסיף קצת גבינת פטה מעל לאחר השחמה – זה ייתן טעם משגע!
  • הוסיף תבלינים כמו קינמון או דירוח כדי לקבל טוויסט חדש במתכון.

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמר את המרינדה לעתיד?
המרינדה נשמרת במקרר במשך 3-4 ימים. לדעתי, תוכלו גם להקפיא אותה במיכלים וכך להחזיק כמויות גדולות לשימוש מאוחר יותר.

האם אפשר להשתמש בפרגיות קפואות?
בהחלט! רק יש להפשיר אותן קודם, ורצוי להשרותן שעה במקרר לפני השימוש.

מה מומלץ להגיש עם הפרגיות?
יכול להיות רעיון נהדר להגיש עם סלט רענן או אורז עם ירקות פיקנטיים. כמובן שגם לחם פריזאי לא יזיק בכלל!

אני לא אוהב טעמים מתוקים, מה לעשות?
אפשר פשוט להוריד את כמות הדבש או להחליפו בסוכר דמררה מלא.

איך לדעת שהפרגיות מוכנות?
הפרגיות מוכנות כשהן משחימות ומקבלות צבע זהוב. אפשר לחתוך אותן באמצע ולוודא שהן מבושלות לחלוטין.

אפשר להכין את זה על מחבת רגילה?
בהחלט! אם אין לכם פלנצ'ה, מחבת רגילה תהיה טובה באותה מידה. חשוב רק调- לחמם את המחבת בטמפרטורה גבוהה.

מה הטעם הכללי, זה באמת שונה מפרגיות רגילות?
בהחלט! המרינדה מוסיפה כל כך הרבה טעמים ומערבבת בין מתוק למלוח שאני מבטיח שתרצו גם להכין את זה שוב ושוב!

מתי הכי כדאי להשרות את הפרגיות?
מומלץ להשרות כל פעם שמחפשים להכין אוכל ליום רביעי, ככה שעושים את כל ההתארגנות מראש.

האם אפשר להשאיר את הפרגיות במרינדה יותר משעה?
זה אפשרי אלא אם הפרגיות מתמלאות בטעמים. כדאי שלא לעבור את ה-24 שעות.

אני רוצה להקל עליכם בבישול, יש רעיונות אלטרנטיביים?
וכמובן! אתם יכולים לנסות להכין את המנה הזו בוואקום בעזרת מכונת ואקום, ובכך לחסוך זמן על תהליך ההכנה.

בואו נודה על האמת – אף אחד לא רוצה לאכול את האוכל הלא טעים לסעודה משפחתית! אם אהבתם את המתכון הזה, אל תהססו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כדי שגם הם ייהנו מהמרינדה המושלמת הזו. בישול עם אהבה ושיתוף זה מה שלמדנו עד היום, וזוהי הדרך הטובה ביותר להעביר את המתכונים המוכחים שלנו לדורות הבאים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *