מרק בצל עם יין אדום טעים וקל להכנה

"`html

מרק בצל עם יין אדום – מסע טעמים מהפנט

לא כולם יודעים, אבל המרק הזה הוא ממש אגדה קולינרית! מרק בצל משגע שמעלה זיכרונות של ערבים קסומים בסביבה ביתית. במנה הזו אנחנו נציע לכם חוויה מעלפת, שמוסיפה יופי לכל שולחן. אחרי הכנה, תטעמו את השדרוג הקלאסי עם היין האדום, וזה פשוט מדהים כמה ההשפעה של היין יכולה לשדרג מרק פשוט!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק עבור: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לכתיבת המתכון הזה, אנחנו מביאים את המיטב מהמטבח. המרכיבים לא רק מציעים טעם מעולה, אלא גם יוצרות ניחוחות שממלאים את הבית בשמחה ובחום.

  • 4 בצלים גדולים, פרוסים דק
  • 3 כפות חמאה
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 כוסות ציר עוף (או ציר ירקות להגרסה הצמחונית)
  • 1 כוס יין אדום איכותי
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף טימין יבש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פרוסות לחם שטוח או בגט צרוב עם גבינת מוצרלה למעלה (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

נשמע כמו מנה קלאסית, נכון? אבל מה אם עוד לא הגעתם לשם? למי שמחפש גרסה קלה יותר – אפשר בהחלט להחליף את חמאת החלב בשמן קוקוס, ולהשתמש בציר ירקות במקום ציר עוף. העובדה היא שישנן אינספור דרכים לשדרג את המתכון! הוספת כף של רסק עגבניות יכולה להוסיף יותר עומק וטעמים.

שלבי ההכנה

ועכשיו, כנראה החלק הכי מהנה – שלבי ההכנה! אחרי שראיתם את המרכיבים, הגיעה העת לראות איך יוצרים את כל הטעמים הללו במקביל.

  1. במחבת רחבה, נלמד להמיס את חמאת החלב יחד עם שמן הזית על חום בינוני.
  2. נוסיף את הבצלים ונבשל אותם עד שהם רכים ושקופים, בערך 10 דקות.
  3. נגרד מעט סוכר חום על הבצלים כדי להקנות להם רוך נוסף.
  4. נמשיך לבשלה עוד 20 דקות נוספות עד שהבצלים מקבלים צבע זהב יפה.
  5. נוסיף את היין האדום ונבשל עוד כ-5 דקות עד שהאלכוהול יתאדה.
  6. נוסיף את ציר העוף והטימין, מלח ופלפל לפי הטעם.
  7. נביא לרתיחה ונבשלה על חום נמוך למשך 30 דקות, עד שהריחות מתחילים למלא את הבית.
  8. אם תרצו, כמובן אפשר לדלל את המרק עם מים אם הוא מרגיש סמיך מדי.
  9. לגבי תוספת הלחם – כאשר המרק כמעט מוכן, שנצלה פרוסות לחם עם גבינת מוצרלה בתנור עד שהתוצאה מתמזגת בטעמים.
  10. לנווט את המרק ולשפוך לקערות, עם חתיכות הלחם הממיסות למעלה.

שדרוגים ותוספות אפשריים

למרק הזה יש אפשרויות שדרוג ואופציות שלא נגמרות! אתם יכולים לנסות להוסיף חתיכות פטריות מטוגנות מעל המרק, אשר יוסיפו ניגודים מעניינים של טעמים ומרקמים. אם אתם אוהבים חריף, לא תהססו להוסיף קמצוץ של צ'ילי יבש. רוצה לעשות את זה דל פחמימות? פשוט שימו בגבינה שמנה וכך תגיעו לטעם מדהים! לכל האוהבים את הסגנון הבורס צ'קה, תוכלו להוסיף גם חזה עוף מצופה בשום.

שאלות ותשובות

איך אוחסן המרק לאחר ההכנה?

המרק יכול להישמר במקרר עד 3 ימים. אם אתם רוצים לשמור עליו טרי, מומלץ להעביר אותו למיכל אטום.

האם ניתן להקפיא את המרק?

בהחלט! ניתן להקפיא את המרק עד 3 חודשים. יש לוודא שהוא קיבל הצללה מוחלטת ושהוא מאוחסן במיכל אטום.

מה אם אני לא אוהב בצל?

אם בצל ממש לא נמצא ברשימת האהודות שלכם, אתם יכולים להתנסות בשאר ירקות או להשתמש בגרסה עם דלעת או בטטה! זה יכול להיות עונג באותה מידה!

מה אם אין לי יין אדום במטבח?

אם יין אדום אינו בהישג ידכם, תוכלו להחליפו במיץ ענבים כהה או מיץ רימונים. אפשר גם להשתמש במים, אך התוצאה תהיה שונה.

האם ניתן להכין את המרק על מדורת פחמים?

כמובן! אמצעי הצלייה הזה יוסיף למרק ניחוח של מעשנה והחום החלופי יגרום לכולם להתמכר!

איך אני יודע אם המרק מוכן?

כשהבצלים רכים והמרק התערבב בטעמים, זהו סימן מעולה שהמרק שלכם מוכן. עשו טעימה ובדיקת טעמים!

האם כדאי לי להוסיף גבינה מלוחה למעלה?

גבינת פרמזן או גבינת פטה תוסיפנה טעמים ייחודיים לחלוטין למרק, ואינן צריכות להיות בסמיכות שזוהי תפיסה פרופורציונאלית למדי. כל גבינה שהשקפתם על השולחן תשרת בצורה הטובה!

איך אני יודע אם זה מרק צמחוני לחלוטין?

למרק להיות צמחוני, ודא כי אתה משתמש רק בציר ירקות ובסוגי שמן המועדפים עליך. האלכוהול מהיין לא פוגע, אגב!

האם זה רק מרק חורפי?

אף על פי שזה באמת מתאים יותר לחודשים הקרים, אין שום מניעה להנות ממנו גם בקיץ. הוא נהדר כאפשרות קלילה ומרעננת, שירות חם מדהים גם בשבועות חמים!

אנחנו מקווים שהמרק הזה יוסיף שמחה לארוחות שלכם! אל תשכחו לשתף את המתכון בכל הרשתות החברתיות כדי שכולם ייהנו מהמופע התיאטרלי הזה של טעמים! בואו נהיה המחתימים הגדולים של הקולינריה בהצלחה!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *