מתכון טפיוקה שחורה שיגרום לכם להתמכר!

מתכון מעניין ומיוחד של טפיוקה שחורה – אגדי!

כשהשמש זורחת והעולם נראה כאילו הוא מתמלא בצבעים, אין כמו להכין ממתק סוחף שישאיר אתכם עם טעם של עוד. טפיוקה שחורה היא אחד המרכיבים המפתיעים האלה, שלא רק שאתם תתענגו עליו, אלא גם החברים שלכם לא יפסיקו לדבר עליו! לפני הרבה שנים, בעדינות עמדתי במטבח והחלטתי לשחק עם המרכיבים. פתאום נוצרה בליל של טעמים, צבעים ומרקמים, ומה שיצא – פשוט מדהים. בסוף הכנתם טפיוקה שחורה מעולה שמשגעת את החושים וגורמת לכולם להרגיש טיפה כמו ילדי גן! בואו נצלול למתכון הזה, שבסופו גם אתם ת לא תאמינו כמה שהוא משגע וממכר!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכיצד להכין לכל המשפחה

  • זמן הכנה – 30 דקות
  • זמן בישול – 30 דקות
  • רמת קושי – בינוני
  • מספיק ל – 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הקסם הזה, תצטרכו כמה מרכיבים פשוטים וקלישאתיים לכאורה, אבל עם טוויסט מגניב:

  • 1/2 כוס טפיוקה שחורה
  • 2 כוסות חלב קוקוס
  • 1 כוס סוכר חום/סוכר קוקוס
  • 1/4 כוס מים
  • 2 קופסאות פירות טרופיים (כמו מנגו או אננס) קצוצים דק
  • 1/2 כפית וניל
  • קמצוץ מלח

חלופות אפשריות: אפשר להשתמש בחלב שקדים או חלב אורז במקום חלב קוקוס, ובמקום סוכר חום ניתן להשתמש בסוכר דחוס או ממתיק טבעי אחר, ובמקום פירות טרופיים, פירות יער עוצרים את הנשימה!

שלבי ההכנה

ועכשיו מגיע הקטע הכי כיף: להכין את המעדן בעבודת יד!

  1. משרים את הטפיוקה השחורה במים למשך 30 דקות.
  2. מסננים את הטפיוקה ומעבירים אותה לסיר.
  3. מוסיפים חלב קוקוס, מים, סוכר ומלח ומערבבים היטב.
  4. מורידים לאש בינונית ומביאים לרתיחה.
  5. מקציפים את התערובת במשך כ-20 דקות או עד שהטפיוקה מתרככת.
  6. מוסיפים את הווניל ומערבבים עוד חצי דקה.
  7. מעבירים את התערובת לקערות אישיות.
  8. מקשטים בפירות הטרופיים מעל.
  9. ממתינים שהמעדן יתקרר למשך 10 דקות ומחסלים בעונג.

ועכשיו, משהכנתם את המתכון המכושף הזה, חשוב גם לשדרגו! הנה כמה רעיונות מדהימים לתוספות:

תוספות ושדרוגים אפשריים

  • קקאו טהור לפודינג שוקולד!
  • קצת צ׳ילי לתוספת חריפה ופיקנטית.
  • שיפודי פירות סגולים בשביל טוויסט צבעוני!
  • קצת אגוזי מלך קצוצים בשביל קרנצ'י מענג.

בכל מקרה, הם פשוט תוספות בבחינת תענוג! מעבר לעניין, כל תוספת תיצור חווית טעמים שונה. המלצה אישית: לא לפחד לנסות, כאן כל אחד יכול להיות שף על!

שאלות ותשובות

מה זה טפיוקה שחורה?
טפיוקה שחורה היא פריט קטן שמקורו בצמח הקסאו טופוקה. מדובר בכדורי כמון שקל לאכול ולשלב במתכונים רבים.

האם טפיוקה שחורה משמשת כתחליף לקינואה או אורז?
בדיוק! היא מכילה הרבה סיבים תזונתיים ועמוסה בפחמימות בריאות.

איך אני יודע אם הטפיוקה מוכנה?
היא צריכה להיות חלקה ורכה. כאשר הכדורים הופכים שקופים, זה סימן מצוין!

האם אפשר להחליף את החלב קוקוס?
כמובן. ניתן להשתמש בחלב אחר כמו חלב שקדים או חלב סויה.

כמה זמן זה נשאר במקרר?
הטפיוקה תוכל להחזיק עד שלושה ימים במקרר, אבל אין סיכוי שיישאר מזה!

האם ניתן להכין את המתכון גם ללא סוכר?
כמובן! אפשר להשתמש בממתיקים טבעיים כמו סטיוויה או דחוסי חומרים מתוקים אחרים.

מה עושים אם הכדורים מתייבשים?
יש להוסיף אליהם מים או חלב כדי להחזיר להם את המרקם הרך.

האם זה מתכון טבעוני?
כן! כל המצרכים מתאימים לטבעונים.

האם ניתן להכין את זה מראש?
בהחלט! זה רעיון מצוין להכנה מראש ולהגיש כאשר מעוניינים.

איפה אפשר לקנות טפיוקה שחורה?
היא זמינה ברוב החנויות הטבעיות וגם באינטרנט.

עכשיו, כשיש לכם מתכון טפיוקה שחורה מדהים בידי, אין סיבה לא לשתף אותו ברשתות החברתיות! כי כשיש לכם דבר כזה אגדי, כדאי שגם לאחרים יהיה את העונג הנפלא הזה. אז קדימה, שתפו איתנו את המתכון, והזמינו חברים לארוחה בלתי נשכחת!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *