בצק עלים ממולא שוקולד וחלבה – מתכון שאי אפשר לעמוד בפניו!
נסו לדמיין את עצמכם מתיישבים לשולחן עם ריח משגע של בצק עלים פריך, בתוכו מתמוסס שוקולד חלק וחלבה מתוקה. זהו השילוב המהמם שיגרום לכולם לרצות עוד ועוד. הבצק הזה הוא אגדי, מושלם לכל אירוע: ימי הולדת, מסיבות או סתם כשמתחשק לכם לפנק את עצמכם. מתכון זה, שאפשר לשלוט בו בצורה כזו שתוכלו לשדרגו בקלות כדי ליצור וריאציות שונות, הוא כל מה שאתם צריכים במטבח. בואו נכין יחד מתכון מדהים וממכר, שיהיה אחד מהדברים הכי טעימים שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 20 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 8-10
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתהליך הכנה המופלא, חשוב שנדע מה אנחנו צריכים על מנת ליצור את המושלם הזה במסיבת הפנקייקים שבנו!
- 250 גרם בצק עלים (קפוא) – להכין אותו מראש ולתת לו להפשיר.
- 100 גרם שוקולד מריר (70% קקאו) – זה מה שיגרום למילוי להיות מעלף.
- 200 גרם חלבה (באופן שאני ממליץ, השתמשו בחלבה עם טעם פיסטוק או שקדים).
- 1 ביצה – לשימוש כחומר דבק.
- 300 גרם אגוזים קצוצים (אקדח או לוז) – לתת טקסטורה מעולה.
- סוכר לפי הטעם (כחצי כוס) – אם אתם אוהבים מתוק, אל תתעסקו עם זה!
כמובן, יש מקום להתעמק קצת: מדובר בבצק עלים, שהוא קלאסיקה במטבח. הבצק הזה, מכיל חמאה ולכן הוא מושלם לאפייה, הופך להיות אוורירי ונימוח. חלבה, מצד שני, היא תענוג מתוק שמבוסס על טחינת שומשום, וזה בדיוק מה שיגרום למנה הזאת להיות מושכת.
שלבי ההכנה
על מנת לוודא שאף אחד לא יברח רגע לפני שאנחנו מתחילים במלאכה, הנה הדרכים הרלוונטיות, שמתחילות באופן שבו אנחנו מסדרים את החומרים שלנו.
- נחמם את התנור על 180 מעלות צלזיוס.
- מניחים את הבצק עלים בצריך לתת לו להתפשט על משטח מקומח היטב.
- נמרח את הבצק עלים ככה שיהיה דק ומפוטל.
- במקרה ואתם משתמשים בחלבה עם טעמים מיוחדים, עכשיו הזמן לחתוך אותה לקוביות קטנות.
- כעת, נמס את השוקולד במיקרוגל, או על ידי שיטה של באן מארי, ככה שיתמוסס בצורה חלקה.
- מהממים להניח שכבת של שוקולד מעל בצק עלים, ולאחר מכן לפזר את קוביות החלבה ואת האגוזים הקצוצים.
- כדי להדביק את הקצוות, נמרח את הביצה על שולי בצק עלים.
- ניישר את הבצק לכלפי חוץ (ממש כמו קונכייה) ונסגור את הקצוות בזהירות.
- לפני האפייה, נמרח ביצה נוספת על גבי הבצק כדי להעניק לו צבע זוהר בזמן האפייה.
- נכניס לתנור ואופים למשך 20 דקות, עד שהבצק הזה נהיה גבוה, זהוב ומגיר ריח קשה לעמידה בפניו!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אנחנו כבר בענייני שדרוגים, בהחלט יש עבורכם כמה רעיונות. תשתמשו ברטבים שונים כמו טחינה מתוקה או דבש שיכולים לשדרג את המאזן שמעלה מעל הכל. נוגט, פירות יבשים (כמו תמרים או פרי הדר) יוסיפו נגיעות נוספות.
עבור הגרסה הטבעונית, במידה ונמצאים עם תמידה של שוקולד ואז נַפְסִים חמאת נוגט, יש גם תחליפים חלופיים שניתן לנסות.
חשוב לנו לציין שטעם זה שילוב של מתוק ומלוח, אז אם יש לכם חומרים אחרים שמעוניינים להציב במרכז, זהו רק אחד מהדרכים לעשות זאת!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המתכון ללא חלבה?
שימוש בחלבה נותן טעם ודומנציה ייחודית, אבל בהחלט אפשר להחליף אותה בקרם שקדים או כל עוגיות מתוקות שאתם אוהבים.
איך שומרים את הבצק עלים לאחר האפייה?
הבצק עלים הזה אכן קשה להפסיק לאכול, אם נותרו לכם משהו, אפשר לשמור אותו עטוף בניילון נצמד במקרר עד יומיים!
אפשר להכין את המילוי גם עם נאגטס?
בהחלט! נאגטס ישתלבו מצוין ויוסיפו טעם ייחודי.
מה לעשות אם הבצק לא התפשט כראוי?
חשוב להקפיד לתת לבצק עלים להפשיר כראוי בטמפרטורות החדר ולא לרדוף אחרי גיהוץ.
האם מתכון זה מתאים לילדים?
מתכון זה סימפטי וקל לעריכה, אבל תנאשו את הילדים בהכנה!
איזה פירות יכולים להתאים למילוי נוסף?
פירות כמו בננות, תותים ואפילו רימונים יכולים להשתלב בצורה מעולה עם השוקולד והחלבה.
האם ניתן להקפיא את המילוי המוכן?
במקרה והכנתם יותר מהמילוי, בהחלט אפשר להקפיא ולשלוף בקלות באחת מהפעמים הבאות.
מה הכי טוב להגיש לצד זה?
כוס קפה או תה הוא שילוב נהדר עם המנה הזו.
האם אפשר להכין בדגמי בוטיק במטבח?
בהחלט! כל אחד יכול לשחק עם המילויים וכל אחד ימצא ניחוח וטעם ייחודיים להן.
איך ניתן לשדרג את המתכון למבוגרים?
אפשר להוסיף ליקר שוקולד למילוי כדי להעניק לו גוון נוסף שחברות הקפה לא ישכחו לנסות!
ואחרי כל זאת, אין מקום להשתהות יותר! זה הזמן לקחת את המתכון המדהים ולשתף אותו עם החברים שלכם, תתחשבו בהם כדי שגם הם ייהנו!