מתכון לבצק פיצה אוורירי שלא תוכל לפספס

מתכון לבצק פיצה אוורירי

בעת הכנת פיצה בבית, הבצק הוא המלך! כמה שחשוב המרכיב שכמוהו אי אפשר לוותר עליו, חשוב לא פחות להיות יצירתיים ולהתנסות במתכונים שונים שיביאו לתוצאה מדהימה. הבצק הזה הוא לא סתם עוד איתם אלא בעצם מסלול לעולם של טעמים, שאפשר להרגיש אותו בכל נגיסה. ברגע שתשחילו אותו בתנור, הוא יתפשט ויתנפח, יציב שכבת קרום זהובה ומגרה, ושום דבר לא יכין אתכם לרגע בו תוסיפו את חומרי הגלם האהובים עליכם. כאשר תלקקו את האצבעות בסיום, תבינו שהשקעתם כאן זמן לא סתם. אתם תיווכחו כמה קל ואפילו מדהים זה יכול להיות.

זמן הכנת המתכון: 1 שעה כולל זמן התפחה. רמת קושי: קל. למנות: 4-6 אנשים

  • סך הכל זמן: 60 דקות
  • זמן פ activa: 45 דקות
  • מספר אנשים: 4-6

הרכיבים הדרושים

להכנת הבצק המדהים הזה, נדרש להכין רשימת רכיבים פשוטה שהרבה סבים היו גאים בו. אפשר בהחלט להגיד שהשילוב שבין הרכיבים יוצא מן הכלל ויוצר תוצאה מושלמת של בצק נימוח ואוורירי. אז הנה מה שאנו צריכים:

  • 500 גרם קמח לחם (אפשר גם קמח חצי חצי)
  • 325 מ"ל מים פושרים
  • 7 גרם שמרים יבשים (או 20 גרם שמרים טריים)
  • 10 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח
  • 30 מ"ל שמן זית איכותי
  • אפשרות: 1/2 כפית רבע כפית שום כתוש לתוספת טעם

מרכיבים חלופיים

מי שמעוניין להתנסות בבצק פיצה בריא יותר יוכל להשתמש בקמח מלא או קמח שקדים כאופציה דלת פחמימות. יש צמחונים שגם יוכלו להימנע מהשמרים תוך שימוש ביוגורט יווני במקום.

שלבי ההכנה

עכשיו מגיע השלב המרגש ביותר – ההכנה עצמה. זה הזמן להתחיל לבשל ולפנק את עצמכם בכל הטעמים הכי טעימים שיש.

  1. מניחים את השמרים והסוכר בכוס עם מים פושרים, מניחים להם להכנס יחד לזמן של כ-10 דקות, עד שהשמרים מקציפים.
  2. מניחים את הקמח בקערה גדולה, מוסיפים את מלח, ולאחר מכן גם את תערובת השמרים שהתמזגה.
  3. מוסיפים את שמן הזית ואת הכתוש ומערבבים את הכל יחד ברציפות עד שהתערובת מתחילה להיראות כאילו היא מתאחדת.
  4. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומתחילים לעבד אותו בידיים למשהו חלק ואוורירי.
  5. מניחים את הבצק בקערה נקיה, מכסים במגבת והניחו לו לתפוס נפח כפול במשך 30-40 דקות.
  6. אחרי התפיחה, מקמחים מעט את המשטח שוב, ולוחצים בעדינות על הבצק להוציא את האוויר.
  7. חלקים את הבצק לפי מספר הפיצות שברצונכם להכין.
  8. מרדים כל חלק לבצק דק, עד לסגנון הפיצה המועדף עליכם.
  9. מניחים את הבצק המוכן על תבנית ומשאירים להם לנוח עוד ל-10 דקות כדי שהפיצה תהיה אוורירית במיוחד בעת האפייה!
  10. חממים את התנור ל-250 מעלות צלזיוס ואופים את הפיצה כ-10-12 דקות.

שדרוגים ותוספות אפשריות

עכשיו גרים צ'אנס לא להיות יצירתיים! הבצק הזה הוא הבסיס המושלם לכל פיצה שאתם אוהבים. תוכלו להוסיף לו מגוון תוספות: רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה, פפרוני, ירקות קלויים ואפילו חתיכות אננס בקיץ. מהנסיון שלי, תוספת של כמה עלי בזיליקום טריים בזמן האפייה משדרגת את הפיצה לרמה אגדי! אל תהססו להתנסות וליצור את הפיצה שלכם ומי יודע, אולי תגלו מתכון חדש ומיוחד משלכם.

שאלות ותשובות

מה עושים אם הבצק לא תופס?
נראה כי השמרים שלכם לא היו פעילים. כדי להימנע מזה, תמיד כדאי לבדוק את תאריך התפוגה של השמרים قبل השימוש.

איך דואגים לבצק אוורירי יותר?
ימי התפיחה הם המפתח כאן. בשביל שהתוצאה תהיה נימוחה ומעלפת, קחו את זה לאט.

אפשר להכין את הבצק יום מראש?
בהחלט! סגרו את הבצק בתוך שקית במקרר והוא יחכה לכם עם כל הטעמים שנספגו בו.

מה אם אני אוהב פיצה דקה?
כמובן! את הבצק אפשר לרדד דק ככל האפשר, מה שכך ייתן לכם פיצה פריכה וטעימה.

איזה גבינות מתאימות לפיצה?
גזרו גבינת מוצרלה, פרמזן או אפילו ריקוטה. הרבה גבינות יהפכו אותה למושלמת.

האם אפשר להקפיא את הבצק?
בהחלט! פשוט הכינו את הבצק והקפיאו אותו. כשהזמן יגיע, פשוט תוציאו מהמקפיא ותנו לו להתעורר.

האם אפשר להכין פיצה במו טעם מתוק?
כן! אפשר לנסות פיצה עם רוטב שוקולד, פרי קיץ וגבינות מתוקות – תוצרת בית!

איך יודעים שהפיצה מוכנה?
העסק הזה פשוט! אם הבצק מצבעו זהוב וגבינה מבעבעת, זו הוכחה כשר ועוד.

מה לגבי רוטב עגב tomatoes?
אפשר להכין רוטב עגבניות ביתי בקלות מדהימה, פשוט בכך שתרסקו עגבניות יחד עם שום ועלי בזיליקום.

למה הבצק שלי יצא דביק?/Why is my dough sticky?>
במצב הזה ייתכן והשמרים פעלו חזק מידי. במידת הצורך, הוסיפו כף קמח עד שהבצק לא יידבק לידיים.

אם השתעשעו עם המתכון המדהים הזה ויצרתם פיצה נימוחה ומעלפת, שיהיה לכם טעים! אנו מזמינים אתכם לשתף את המתכון עם חברים ולהפיץ את אהבת הפיצה ברשתות החברתיות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *