מתכון לטבחה אדומה עם עוף שישגע את החיך

מתכון מפתיע: טבחה אדומה עם עוף – פשוט אגדי!

דמיינו את הרגע שבו אתם מתיישבים לארוחה משפחתית בימי ראשון, וריח מדהים של אוכל טעים מתפשט בכל הבית. טבחה אדומה עם עוף זה לא סתם מנה, זו חוויה שזכורה לכל אחד מאיתנו. מה קורה כאשר אנו מייצרים מנה כה משגעת בקצב מהיר, והכל מסביב פשוט מתמלא בעונג? זה מה שממתין לכם! מתכון זה הוא שילוב מושלם של טעמים מדהימים, צבעים מרהיבים ומרקם נימוח. תכינו את עצמכם, זה הולך להיות מאכל ממכר שאין סיכוי שתרצו להפסיק לאכול!

זמן הכנת המתכון: 90 דקות
רמת קושי: בינונית
מספר מנות: 4-6

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 60 דקות
  • מצרכים זמינים: 4-6 מנות למשפחה

טבחה אדומה עם עוף היא מנה עשירה ומפנקת, שמלאה בטעמים. היא מורכבת מאורז מתובל, עוף עסיסי, וסוגי ירקות, וכל ביס ממנה פשוט מתמוסס בפה. הייחודיות במנה זו לא נובעת רק מהמרכיבים, אלא גם מהשיטה שבה אנחנו מכינים אותה. זהו מתכון שמתאים לכל יום, ובוודאי להפיכת כל סעודה לחוויה בבלעדית.

המרכיבים הדרושים

  • 1 ק"ג עוף, חתוך לחתיכות (אתם יכולים להשתמש גם בעוף קצוץ)
  • 2 כוסות אורז רץ
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 4 כוסות מים חמים
  • 1 כוס פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית קימל
  • 1/4 כפית חרדל
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כוס ירקות קפואים (גזר, אפונה, תפו”א)
  • למעלה – פטרוזיליה קצוצה לקישוט

עכשיו, כשיש לנו את כל מה שצריך, אפשר להתחיל לחשוב על מרכיבים חלופיים. אם אנחנו רגישים לגלוטן, אפשר להחליף את האורז באורז בר, שהוא גם בריא יותר. עבור גרסה טבעונית, קל מאוד להוסיף טופו ולא להשתמש בעוף. כל שנה אני מגלה יותר ויותר אנשים שמנסים את המתכון הזה מבחינת אלרגיות או העדפות ולכן ניתן לגוון.

שלבי ההכנה

כעת הגיעה השעה לצלול לתוך המתכון ולגלות את השלבים המתקדמים ולראות כיצד כל המרכיבים מתאחדים ליצירת מנה מופלאה.

  1. נחמם שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית.
  2. נוסיף את הבצל הקצוץ והשחמם עד שהוא מתרכך.
  3. נוסיף את העוף ונתגן אותו מכל הצדדים עד שיתקבל צבע זהוב.
  4. נוסיף את רסק העגבניות ונערבב היטב.
  5. נוסיף את חומרי התיבול: פפריקה, כמון, קימל, מלח ופלפל.
  6. נוסיף את האורז ונטגן אותו יחד עם העוף למשך 2-3 דקות.
  7. נוסיף את המים החמים ונביא לרתיחה.
  8. נוסיף את הירקות הקפואים ונטעם שוב אם צריך ועוד טיפה מלח או תיבול.
  9. נכסה את הסיר, ננמיך את הלהבה ונתן לאורז להתבשל על להבה נמוכה למשך כ-45 דקות.
  10. לא נשכח לבדוק מדי פעם אם יש צורך להוסיף מים.
  11. כשהאורז רך והמים נספגו, נעביר את הסיר מהכיריים ונניח לו להתקרר למשך 10 דקות.
  12. נפזר פטרוזיליה קצוצה על מנת להוסיף צבע וטעם.
  13. נגיש את המנה חמה ונתענג עליה.

לאחר כל הבישול הזה, מדובר בחוויה טעמית שאין אפשרות להישאר אדישים אליה. זהו הזמן להפוך את הארוחה שלכם למושלמת באמת!

אפשרויות שדרוג ותוספות

כמו כל מתכון טוב, כך גם פה יש לכם אפשרויות לשדרוג. טבחה אדומה יכולה להיות מנה עיקרית מרהיבה בפני עצמה, אבל אם תרצו להוסיף טעמים נוספים, ניתן לשלב קוביות בטטה או קישואים לקראת הסוף. הם יוסיפו מתיקות ופריכות.

אם אתם חובבי גבינות, קוביות פטה יתאימו מצוין, ויתנו למנה טוויסט מעניין. כמו כן, קוביות טופו ואם תרצו לשדרג את החלבון.

אפשר גם לשדרג עם התבלינים – נסו להוסיף קינמון או מלח לימון, זה ישדרגו את המנה לרמות יתרות!

שאלות ותשובות

מה ניתן להחליף בעוף לטבעונים?
אתם יכולים להשתמש בטופו, הוא יהיה בחירה מעולה והוא סופג את כל הטעמים המדהימים מהבישול.

האם זה מתכון שאפשר לשמור במקפיא?
כן, טבחה אדומה עם עוף שומרת היטב במקפיא וניתן לחמם שוב מבלי לפגוע באיכות.

מה לעשות אם האורז יוצא דביק מדי?
במידה והאורז יוצא דביק, אפשר להוסיף מעט יותר מים לפי הצורך בבישול.

למה כדאי להשתמש בשמן זית במנה זו?
שמן זית מוסיף טעם ומעניק יתרונות בריאותיים, הוא גם עמיד לחום.

האם אפשר להכין את המתכון גם בסיר לחץ?
בהחלט! אם אתם מזרזים, סיר לחץ יכול לקצר את זמן הבישול בכמעט חצי.

איך אפשר להגיש את המנה?
מומלץ להגיש חמה עם פטרוזיליה קצוצה מעל, לצד סלט ירקות טריים.

האם יש גבול לשדרוג המנה?
בהחלט לא! ככל שתוסיפו תבלינים וירקות, תוכלו לכלול עוד טעמים ומגוון טקסטורות.

מה המסתורין בתיבול המיוחד?
הפפריקה מתוקה מעניקה טעם טעים, והכמון מוסיף עומק. כל זה לוקח את הטעם לגבולות חדשים.

כיצד אני יודע מתי המנה מוכנה?
כשהאורז רך והמים נספגו לחלוטין, המנה מוכנה.

האם טבחה אדומה מתאימה לאירועים מיוחדים?
כמובן! זו מנה חגיגית שמתאימה לכל ארוחה, ובמיוחד כשמזמינים אורחים.

אז אחרי שסיפקנו לכם את כל המידע הנחוץ, אתם מוזמנים לנסות את המתכון המדהים הזה! אל תשכחו לשתף את החוויה ברשתות החברתיות שלכם, כי טבחה אדומה עם עוף היא פשוט אגדה שלא ניתן להפסיק לדבר עליה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *