מתכון לימונענע שכולם ידברו עליו הקיץ

"`html

מתכון לימונענע מדהים

אי לכך, דמיינו לעצמכם יום קיץ חם, השמש זורחת, והמרפסות מלאות באורחים שמחים. ואתם, אתם יושבים להם ומגישים להם משקה לימונענע אגדי כזה, עם ניחוחות של מנטה ופתיתי לימון. כן, נשמע לכם מוכר? אז כנראה שהגעתם למקום הנכון. המתכון שלנו לא רק שהם ישדרגו את הקיץ שלכם, הם גם יקנו לכם את התואר "הברמנים של השכונה". תאמינו לי, אף אחד לא יוכל לעמוד בפני המשקה המהמם הזה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: כ-4 כוסות

הרכיבים הדרושים

כדי לייצר את המשקה הכי טעים שיש, אתם זקוקים לרכיבים הללו:

  • 4 לימונים בינוניים, סחוטים
  • 1/2 כוס סוכר (אפשר לשנות לסוכר קוקוס או דחוס בסילאן)
  • 1/4 כוס מנטה טרייה (חובה, אם יש לכם חברים בולגרים, זה ייזרז את העניינים)
  • 4 כוסות מים (מומלץ מים מינרליים כדי ליהנות מהטעמים)
  • קרח – בכמויות שיתאימו לכל עונה

חשוב לציין כאן, אם אתם צמחוניים או טבעוניים, אפשר להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס או דחוס של סילאן. ואולי גם למי שמחפש להוריד את כמות הקלוריות, זהו פתרון מצוין. אז… לפניכם החומרים הציבוריים ופרטיים, עכשיו ניכנס לעבודה!

שלבי ההכנה

השלבים פשוטים, פריכים ומזכירים את הסבתא שהכינה לנו לימונדה בבוקר. תגרמו לסבתא שלכם להתגאות בכם:

  1. ממלאים קנקן במים מינרליים.
  2. סוחטים את הלימונים עד הסוף – אין דבר מבאס יותר מלימון חצי סחוט.
  3. שמים את הלימון הסחוט בקנקן עם המים.
  4. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב עד שהוא נמס.
  5. קוטעים את עלי המנטה ומניחים את העלים בקנקן.
  6. מוסיפים קרח בכמות הרצויה – חשוב לשתות את זה קר!
  7. ממשיכים לערבב קצת יותר עד שהמנטה מתערבבת עם כל השאר.
  8. מוזגים לכוסות ומקשטים עם פלח לימון על קצה הכוס – זה קטע מגניב מרשים.

ולמה זה טוב? כי בשפע חומרי הגלם שהשתמשנו בהם אפשר להרחיב את טווח הטעמים! למשל, אפשר להוסיף עוד קצת ישראליות בצורת רבעי מלפפון במים – מי שגרם להם להיחשף כל כך קרוב למרכיבי המנה שלו! אם אתם אוהבים בטעמים, עם נגיעה של טעם מנטה, תוסיפו שמן זית להרעבה הסופית. אז אפשר לשדרג את זה בדרכים שונות.

שדרוגים ותוספות אפשריות

המשקה שלנו יכול להגיע לדרמת טעמים חדשים ומאלפים במגוון שדרוגים. למשל:

  • נוספת פירות כמו תותים, פטל או מנגו יכולה להעניק לגוון צבעי קיץ ייחודיים.
  • אפשר להוסיף קמצוץ של מלח ים ליד הלימון – זה עוזר להדגיש את הטעמים.
  • למי שמעוניין בתוספת אלכוהולית, שימו טיפה של וודקה. זה יכול להפוך את זה למושלם למסיבת קיץ!

שאלות ותשובות

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן את הלימונענע?

עדיף לאחסן בקנקן סגור במקרר. להוסיף קרח רק כשצריך, זה שומר על הטריות!

האם אפשר להשתמש בלימונים סחוטים שסחטתי באופן ידני?

בהחלט! זה בעצם הסוד לטעמה המרענן.

האם אפשר להכין לימונענע למחרת?

כדאי להכין אותו לפני ההגשה – כך הוא הכי טעים!

האם יש למתכון הזה גרסה דלת סוכר?

אפשר להחליף את הסוכר בחומרי מתיקה אחרים. די קל!

אילו צמחים אחרים אפשר לשים במקום מנטה?

אפשר לנסות עם בזיליקום או לואיזה, גם טעים!

איך ניתן להפוך את הלימונענע למשקה חם?

כמו משקה תה בלימונענע – פשוט מבשלים עם מים חמים.

מהם היתרונות הבריאותיים של הלימונענע?

היא טובה לעיכול, מרעננת, וטעמה משגע של לימון עשוי להפרות את מערכת החיסון שלכם.

האם זה מתאים לשתייה גם בסתיו או בחורף?

למה לא? ניתן גם לשתות קרוב ללהבה חמה!

איך לא להחמיץ את החידושים במתכון הזה?

תמלאו כוס עם הרבה צבעים, ותהיו בטוחים שאתם בכול פעם מחדש לתכנן בנוני בלהביש או בבילוי משפחתי טוב.

האם זה מתאים לילדים?

בטח, כזה בטוח – פשוט הימנעו מהאלכוהול.

אז יאללה, אחרי כל זה, בתור "הברמנים של השכונה", מה אתם מחכים? שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות וגרמו לכולם להתמכר ולהרגיש מושלם!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *