מתכון לכבד עם בצל שישנה לכם את ההכנה!

מתכון לכבד עם בצל – טעם הבית שמתמזג עם הזיכרונות

אין כמו ריח של כבד מתבשל על הכיריים, שמתמזג בקלות עם בצל מטוגן, מזכיר את הארוחות של סבתא ואמא. המתכון הזה הוא לא רק בראש שלנו – הוא חוויה חושית של כיף, טעמים, ונוסטלגיה. כבד עם בצל הוא מנה שאין עליה עוררין, מושלמת לכל ארוחה, אבל עם הרבה יותר משקל מתודולוגי מאשר "סתם" מתכון. זה מתכון שיכול להפוך כל ארוחת ערב רגילה לארוחה עוצרת נשימה!

זמן הכנה, רמת קושי, וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך הקסם של הכנה, נוודא שיש ברשותנו את כל הרכיבים המדויקים. התכנון הוא המפתח להצלחה. במתכון זה, אנחנו מתמקדים בכמה רכיבים פשוטים שמתמזגים לחלוטין יחד, וסוללים את הדרך למנה ממכרת ומעלפת.

  • 500 גרם כבד עוף, נקי וחתוך
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חמאה
  • מלח לפי טעם
  • קמצוץ של ממש של כורכום (לא חובה, אבל מוסיף צבע)
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)
  • חצי כפית פלפל שחור טחון
  • מיץ מלימון אחד (לתוספת טעם ובריאות)

שדרוגים ותוספות אפשריות

אפשר לשדרג את המנה על ידי הוספת קוביות של גזר קלוף, או לשלב פטריות טריות. עם תוספת של שיניים מתקפלות של שום קלוי, הכבד והבצל יקבלו עוד מימד של טעם שלא תשכחו. כמו כן, אפשר לשדרג את המנה על ידי הגשה עם לחם טרי, טחינה, או אפילו סלט ירקות מרענן בצד.

שלבי ההכנה

לאחר שהכנסנו לכל הלב את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתמקד בהכנה. התהליך פשוט מאוד ובסופו אתם תזכו למנה שהיא לא פחות ממדהימה.

  1. מניחים את שמן הזית והחמאה במחבת על חום בינוני ומחכים שיתחילו להמרח.
  2. מקפיצים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתעדן ומשנה את צבעו לזהוב.
  3. מוסיפים את כבד העוף למחבת ומערבבים היטב עם הבצל.
  4. מפזרים מלח, פלפל, וכורכום על הכבד ומערבבים שוב.
  5. מבשלים כ-10 דקות, עד שהכבד מתבשל אך עדיין רך ונימוח.
  6. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים למען הבריאות והטעם המתקתק.
  7. מבשלים למשך 2-3 דקות נוספות ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.
  8. מגישים חם עם לחם טרי או על מצע של אורז לבן.

שאלות ותשובות

איך אני יכול לדעת אם הכבד צלוי כראוי? הכבד צריך להיות צבעו חום יפה, אך עם מרכז ורדרד. הוא לא צריך להיות סמיך מדי, חשבו על רכות.

האם ניתן להכין את המנה ללא גלוטן? כמובן! פשוט תוותרו על הלחם או השתמשו בלחם ללא גלוטן.

מה הכוונה "כבד נימוח"? הכבד צריך להתבשל בקפיצים קצרים כדי לשמור על רכותו. אל תבשלו אותו יותר מדי!

אפשר להכין את המנה הזו עם כבד בקר? בהחלט! הכבד בקר עשיר יותר בטעמים, אבל ההכנה דומה.

איך ניתן לשמור על המנה אם נשאר? מומלץ לשמור במקרר בכלים אטומים למשך 2-3 ימים, אבל מי רצה לשמור כזה טעם מדהים?

האם ניתן להקפיא את הכבד עם הבצל? לא מומלץ, אבל אם אתם חייבים, עשו זאת באופן נפרד וללא הבצל.

איך אני יודע מהי הכמות המדוייקת של מלח? חפשו תיבול עדין, תוכלו להתחיל מכפית ולבחון את הטעם.

אילו ירקות אפשר להוסיף למנה? גזר, פטריות ושום קלוי הם כל התוספות שמשדרגות את המנה.

מה טעם של הכבד אם מוסיפים תפוחים מוקפצים? הכנה כזו מאוד משתלמת! המתיקו את הטעמים החמוצים עם טעמים מתוקים מהתפוחים.

תשוקות בלב, טעמים עשירים, ורגעים משגעים מחכים רק להכנה שלכם! שתפו את המתכון עם החברים ברשתות החברתיות ותנו להם להתענג על הטעמים המהממים האלו. יוצאים לדרך – וחיים את הכבד עם הבצל!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *