מתכון לראמן צמחוני
דמיינו את עצמכם יושבים מול קערת ראמן צמחוני עשירה, פעימה של אושר רגע לפני שאתם לוקחים ביס. האדים שהריחם שלהם מתפשט בחדר, הם בדיוק מה שצריך אחרי יום ארוך. המנה המדהימה הזו לא רק משמחת את הבטן, אלא גם את הנשמה. אז אם אתם מוכנים לגילוי טעמים חדשים ולא מוכרים, ההתנגדות לא רלוונטית. בואו נצלול לעולם המופלא של הראמן!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- התוצאה: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין ראמן צמחוני מעלף, יש צורך בכמה רכיבים שיבטיחו שהמנה תהיה מושלמת וטעימה. בואו נרשם את הכל.
- 2 כפות שמן סויה
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 גזר, חתוך לרצועות דקות
- 1 קונטיינר של פטריות ממלפפון, פרוסות
- 1 כוס שעועית ירוקה
- 5 כוסות מרק ירקות (אפשר להשתמש במרק קנוי או להכין בבית)
- 200 גרם אטריות ראמן
- 1 כף משחת מיסו (אפשר להמיר ברוטב סויה לטעמכם)
- בצל ירוק קצוץ עבור קישוט
- חופן אצות נורי כתושות
אם אתם רוצים לגרסה טבעונית של הדבר המדהים הזה, אתם יכולים להמיר את המרק הירקות למרק טבעוני. כמו כן, משחת המיסו יכולה להיות מחליפה עם טחינת אגוזי קשיו עבור טעם חדשני ומעניין.
שלבי ההכנה
אז בואו נתחיל עם ההכנה. תתכוננו, זה הולך להיות כיף!
- מחממים את שמן הסויה בסיר גדול על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד כחצי דקה.
- מוסיפים את הגזר ואחריו את הפטריות, ומערבבים היטב.
- לאחר 5 דקות נוספים, מוסיפים את השעועית הירוקה.
- יוצקים לתוך הסיר את מרק הירקות ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את משחת המיסו ומערבבים היטב עד שהיא מתמוססת.
- בינתיים, מבשלים את אטריות הראמן לפי ההוראות שעל האריזה.
- כשהאטריות מוכנות, מסננים אותן ומניחים בצד.
- מגישים את המרק חם על גבי אטריות הראמן, מעטרים בבצל ירוק ואצות נורי.
הגישו את המנה הזו עם חיוך רחב, כי איכשהו יש משהו באוכל הזה שממש משגע את הטעמים שלכם!
שדרוגים ותוספות למתכון
לגודל המהותי של המנה, אתם בהחלט יכולים להוסיף תוספות במידה ואתם אוהבים להיות קריאטיביים!
- להוספת חלבון אתגרו את עצמכם עם טופו או טמפה. שימו לב למרקם!
- אפשר לשדרג את התיבול עם ג'ינג'ר טרי או צ'ילי כדי לקבל עוקצנות ועוצמה.
- לגירושין מעניין, אפשר להוסיף פרוסות אבוקדו רכות כחלק מקישוט.
- אם אוהבים משהו מתקתק, מוסיפים מעט מייפל או דחוס דקל.
מומלץ לגוון את הטעמים כל פעם מחדש ולהתנסות ברכיבים שונים – לכל ביס יש ערך מוסף!
שאלות ותשובות על המתכון
איך אפשר לשמור על הראמן צמחוני טרי?
הראמן הצמחוני הכי טעים כשהוא מתכון מיד. אם נותר, מומלץ לשמור במקרר למשך יומיים.
האם אפשר להחליף את אטריות הראמן באטריות אחרות?
בהחלט! אטריות אורז או אטריות ביצים יעשו את העבודה וגם יכולות לשדרג את המנה!
כמה זמן ברצוני לבשל את אטריות הראמן?
זה תלוי בסוג האטריות, אך בדרך כלל כ-5-7 דקות, תלוי בעובי!
האם ניתן להכין את המרק מראש?
בוודאי! המרק יכול להיות מוכן מראש, ואז רק להוסיף את האטריות כאשר אתם רוצים להגיש.
ומה עם התיבול? יש לך המלצות?
יש בהחלט! הוסיפו רוטב סויה, סוויט ג'ינג'ר או אפילו נגיעות של סרירצ'ה.
האם המתכון מכיל רכיבים קשים להשגה?
רוב הרכיבים זמינים בכל סופר או חנות מזון טבעי, הכי מדהים שיש זה שמצאתי בהם!
האם אפשר להכין גרסה ללא גלוטן?
ודאי, פשוט השתמשו באטריות אורז או סובה, ושימוש במרק ירקות ללא גלוטן.
אפשר להכין שמן בשיטת סוטה?
כמובן! האטריות יתחבבו עליכם, ותהיה לכם חגיגה של טעמים, פשוט צריך להוסיף מים!
איך מתמודדים עם שום שאלת אוכלי השום?
ניתן להוסיף תיבול בלחץ עם קצת בצל ירוק או גזר מרוסק כדי לאזן את החמה.
האם כדאי להכין כמות כפולה?
אף פעם לא מזיק לגוון, לקפוא לאכול בירוק! בהחלט רצוי לשמור ליום הבא, הרבה יותר קל.
אם אתם נהנים ממתכונים כאלה, אל תהססו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולפזר את הטעמים המהממים האלו בין חברים!