מתכון סלמון מעושן שיביא לכם טעמים עשירים

מתכון סלמון מעושן מדהים – טעם משגע שלא תשכחו!

רבים מאיתנו אוהבים את המפגש המיוחד בין סלמון מעושן לטעמים נוספים שמשדרגים אותו עד לגן עדן של טעמים. איך לא? זה פשוט אגדי! אל תתפלאו אם כל הסועדים ייעלו את הצלחת כדי ללקק אותה עד הסוף – זה מה שקורה כשמכינים סלמון מעושן בצורה מושלמת. המתכון הזה ישדרג לכם ארוחות, יוסיף טעמים מיוחדים למפגשים עם חברים, ויגרום לכולם לבקש עוד פיסת סלמון. אם אתם מחפשים מתכון מדהים, משגע ומעלף – הגעתם למקום הנכון!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מניחים: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין סלמון מעושן מתוק וטעים במיוחד, נצטרך את הרכיבים הבאים:

  • 250 גרם סלמון, ללא עור
  • 3 כפות סוכר חום
  • 2 כפות מלח גס
  • שיניים של 4 שיני שום, קצוצות דק
  • מיץ מלימון אחד
  • ½ כפית כמון טחון (לא חובה, אבל מוסיף טעם אגדי)
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • תיבול נוסף כמו פטרוזיליה קצוצה או תבלינים אהובים

כמובן, יש לכם גם אפשרות להכין גרסה טבעונית למי שמתחייב לתפריט של אורח חיים בריא. עבור גרסה זו, ניתן להשתמש בטופו במקום סלמון – והאמת, גם זה יוצא טעים מדהים!

שלבי ההכנה

וכעת למעלה לארכיון האוכל המעלף – איך להכין סלמון מעושן איכותי בקלות:

  1. מניחים את הסלמון על משטח נקי ומניחים לו לנוח במשך 10 דקות.
  2. מערבבים את הסוכר והמלח בקערה עד שהתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ לשילוב עם הסוכר והמלח.
  4. מזלפים מעל את מיץ הלימון, ואז מפזרים את התערובת על הסלמון מכל הצדדים.
  5. משאירים את הסלמון בצד למשך 10 דקות נוספות כדי שהטעמים ייספגו.
  6. בתום הזמן, עוטפים את הסלמון בניילון נצמד ומשאירים במקרר למשך כ-3 שעות.
  7. לאחר מכן, מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומשרים את הסלמון מצד אחד במשך 5 דקות.
  8. הופכים את הסלמון על הצד השני וממשיכים לבשל עד שהצד השני גם הזהיב.
  9. מניחים להנמיך את החום ולתת לו להתבשל לעוד 5 דקות נוספות על חום נמוך.
  10. מוציאים את הסלמון ומניחים לו להתקרר מעט לפני החיתוך.

ובכן, אחרי שהכנתם את הסלמון, זה הזמן להקדיש כמה דקות נוספות כדי להסביר על תוספות שונות שיכולות להוסיף טאץ' מיוחד למנה שלכם.

תוספות אפשריות

עם סלמון מעושן, אפשר לשדרג ממש את המנה עם תוספות כמו:

  • סלט ירוק עם ירקות טריים, רוטב העשוי מתיבול לימוני או רוטב יוגורט מתובל.
  • לחם פריך או טוסט, שמלווה את הסלמון במשגע שמאוד קל להכין.
  • צדפות או דגים מותססים להפקת טעמים שונים.
  • רוטב חרדל דיז'ון, שמקנה טעם נוסף שהופך את המנה למושלמת.

מהנסיון שלי, הסלמון המושלם טעים מאוד גם צלוי על גבי גריל פחמים, שמוסיף טעמים מעושנים משגעים. נסו זאת ולא תצטערו.

שאלות ותשובות

כמה זמן כדאי לבשל את הסלמון?
אפשר לבשל את הסלמון במשך 10 דקות, אבל חשוב להרגיש את הטסטים לפני שמוציאים אותו מהמחבת.

האם ניתן להכין את הסלמון יום מראש?
בהחלט. הסלמון מעושן נשאר טרי במקרר למשך עד 3 ימים, ועדיף לשמור אותו עטוף היטב.

מהי הגרסה המתאימה עבור לאלרגיים לגלוטן?
מומלץ להשתמש בטופו או כל מקור חלבון אחר שאינו מכיל גלוטן, כשהעיקר הוא לנסות לשמר את הטעמים האגנטיים.

האם הסלמון מתאים לכולם?
בוודאי, אם יש אנשים שאוהבים דגים, הם יאהבו את הסלמון המושלם הזה.

אילו תבלינים נוספים ניתן להוסיף?
אנו ממליצים על פפריקה מתוקה, כמון חריף, או תבלינים חריפים במידה שאתם אוהבים אקסטרים.

האם הסלמון המעושן יכול לשמש כמנה עיקרית?
כן. שימו לב שהוא הרכב של חלבון, וכשאתם משלבים אותו עם תוספות זה יכול להיות מנת עיקרית נפלאה.

איך הכי קל לחתוך את הסלמון?
משתמשים בסכין חדה מאוד, ולאחר שהן התקררו, לראות בקדימה איך האלמנטים מתחלקים.

איך טסים את הסלמון לפני הבישול?
רק אחרי שגומרים את ההכנה רוצים לטעם ואז לאכול הכל בלי רגשות אשם.

האם הסלמון הזה בריא?
בהחלט, הסלמון עשיר באומגה 3, מסייע לבריאות הלב וטעים בטירוף!

מה כמויות המלח לסלמון במתכון?
בממוצע, כפית של מלח מינרלי לכל ק"ג סלמון לתוצאה מושלמת.

לאחר כל המידע הזה, אתם מזמינים לנסות להכין את המתכון הנפלא הזה ולהפיץ אותו לכל החברים שלכם! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם, כדי שגם אחרים ייהנו מהמנה המושלמת הזאת!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *