מתכון פול טעים ומפתיע שלא תוכל לפספס

מתכון פול מדהים וממכר שיביא אתכם למרפסת של סבתא!

דמיינו את עצמכם יושבים במרפסת כשברקע מתנגנת מוסיקת עמים, ואתם מתענגת על צלחת פול חם, עם תיבול שהולך ומתרקם לו לנגד עיניכם, מצליח להפתיע את החיך בכל ביס. מתכון הפול המושלם הזה, מהווה את השילוב האגדי של טעמים, ניחוחות ורגעים משגעים של זיכרונות שמחברים אותנו לאוכל של סבתא. אנחנו נלמד להכין פול כזה שיגרום לכל אחד שיתטעם אותו ללקק את האצבעות! דברו על חומרי גלם איכותיים, עבודת יד והשקעה בכל פריט! אז קדימה, מתכון שהוא לא פחות מייחודיות! הצטרפו אלינו למסע הזה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מגוון מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה הזאת, אתם תזדקקו לרכיבים הבאים:

  • 400 גרם פול יבש, להשרות למשך לילה
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • סחיטה מלימון אחד
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 3 כפות שמן זית
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • טחינה (לפי טעם, לא חובה)

ועכשיו, אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט תחילו את הטחינה שאתם אוהבים כמו טחינת שומשום או גרגרי חומוס טחונים. זאת גרסה מצוינת לכולם!

שלבי ההכנה

השלבים שנעבור בהכנה הם פשוטים, וכביכול מקנים מיומניות קולינריות משתלמות, שמביאות לכך שהכל באישה שלנו:

  1. משרים את הפול במים למשך לילה שלם.
  2. מועלים מים מרגע שהתייבש, ומבשלים את הפול בסיר כ-40 דקות או עד שהוא מתרכך.
  3. מסננים את הפול ומניחים בצד להתקרר.
  4. באותו סיר מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתקבל זהוב ומעט קריספי.
  5. מוסיפים את השום ומערבבים תוך דואגים לא להישרף.
  6. שמים את הפול המבושל בצד ומוסיפים אותו יחד עם הכמון והפפריקה.
  7. מוסיפים מלח, פלפל ולימונית – כל זה ייתן לפול שלכם טעמים שמעלפים!
  8. בוחשים היטב על מנת שהטעמים יתערבבו.
  9. מניחים לה להתקרר טיפה, ואז מזלפם טחינה מעל ומקשטים בפטרוזיליה הקצוצה.
  10. מגישים עם פיתה חמה ולבנה – הים יחכה לכם!

השלב הבא הוא להכין את הטחינה שתצטרף לה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

נגמרתם להכין את הפול, אבל יש לכם עוד רעיונות? אתם יכולים להוסיף:

  • תוספת של חומוס למי שאוהב את השילוב.
  • פלפל חריף קצוץ שלא יפחד להוסיף קטנה של חריפות למנה.
  • שום קלוי שיביא לכם טעמים נוספים.
  • שקדים קלויים קצוצים באהבה, מוסיפים קראנץ' חלה.

תנו לדמיון שלכם לרקוד! תוספות ייחודיות יכולות לשדרג כל מנה כמו היפ הופ של טעמים!

שאלות ותשובות

למה חשוב להשאיר את הפול להשרות למשך לילה?
השארת הפול להשרות עוזרת לו להתנפח ולהתרכך, מה שמביאה לתוצאה המושלמת שהופכת את הפול לאוורירי ומפנק, בלי תהליך מאוד ארוך של בישול!

אילו תבלינים אפשר לשלב עם הפול?
תבלינים כמו כורכום, כמון, וזעפרן, ייצרו נוסחאות טעם ללא תחרות. כמו כן, ניתן לשלב תיבול לפי טפרוטריות!

האם אפשר להכין את הפול יום לפני ההגשה?
כמובן! למעשה, הטעמים משתפרים לאחר שהמנה מונחת, כך שכדאי לתת לכל הטעמים להתמזג!

האם מתכון זה דל קלוריות?
בהחלט! פול הוא מקור מצוין לחלבון, והמנה עצמה משדכנת חומרים בריאים וטעימים.

האם ניתן לשמור את הפול במקרר?
בוודאי, ניתן לשמור אותו מכוסה במקרר עד 4 ימים. עובדים עליו במהלך שבוע זה!

מהן המנות הלו הכי מתאימות בלווי הפול?
פול הוא בליווי מדהים לפיתות, אבל אף גזרים קלויים או סלט חסה מרעננים תמיד עובד נפלא לצידו!

איך מתייחסים לשאריות?
אני ממליץ על החזקה בשקיות אטומות במקפיא. אל תשכחו לחמם לפני ההגשה!

האם ניתן לנסות את המתכון עם קטניות אחרות?
בהחלט, מהסוגים השונים מגיעות טעמים שונים עולם שלם של חקיינות כולל מחיות עדשים ועד לקטניות כחולות.

איך מגישים את הפול?
מדי לסחוט לימון סחוט או טחינה על הפול ולקשט את המנה בפטרוזיליה! הביאו את המקומיים למרכז הבמה!

האם יש גרסה ללא גלוטן למנה הזאת?
בוודאי! הפול טבול הוא מנה שמאוד טובה לדיאטת ללא גלוטן, כך שאין בעיה כלל בזה!

סיום

אז קדימה, הכינו את הפול המדהים הזה, בטוח שתרצו לשתף את המתכון עם חברים שלכם. הפיצה עם הפול, טעמים שאין להם תחליף! נפלא, אגדי, ומעלף! שתפו ותפיצו לאהובים – הם יוקירו вам את זה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *