מתכון קינואה ברוטב עגבניות שישנה את הארוחה שלך

קינואה ברוטב עגבניות – מנה מדהימה וממכרת!

דמיינו את זה: יום חמישי בערב, המוזיקה בוקעת מהרדיו, והניחוחות הקסומים של תבשיל מבעבע מתפשטים ברחבי הבית. לפניכם מנה שמחזירה אותנו אל ימים של תבשילים ביתיים חמים, מלאה בצבעים, טעמים ומרקמים שמשאירים טעם של עוד. קינואה ברוטב עגבניות לא סתם מנה – היא חוויה קולינרית שלמה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4 מנות

קינואה, שהיא "הקינואה של המתכונים הבריאים", לא רק שמזינה אלא גם מלאה בכל טוב. ברוטב עגבניות עשיר עם ירקות צבעוניים, היא מצליחה לרגש כל ביס מחדש. אחרי שתכינו את המנה הזאת, אתם עלולים למצוא את עצמכם מכינים אותה לפחות פעם בשבוע, כי היא פשוט משגעת!

המרכיבים הדרושים

כדי לייצר את המנה המושלמת הזו, נצטרך את המרכיבים הבאים:

  • 1 כוס קינואה
  • 2 כוסות מים
  • 1 קופסה (400 גרם) רוטב עגבניות קנוי או מעשה ידינו
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 גזר בינוני, קצוץ קטן
  • 1 קישוא בינוני, קצוץ קטן
  • 2-3 חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית

אפשרויות חלופיות

למי שמחפש גרסה טבעונית או רוצים להפוך את המנה למשהו אחר, אפשר להמיר את רוטב העגבניות ברוטב פסטו טעים, או אף לשדרגו עם חלב קוקוס בשביל טוויסט אקזוטי. אם אתם עוקבים אחרי דיאטה דלת פחמימות, אפשר להחליף את הקינואה בקולורבי מרוסק! המנה נשארת מעלפת!

שלבי ההכנה

עכשיו, כשהמרכיבים מוכנים, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולטפח את המנה המשגעת הזו:

  1. אנחנו מתחילים בשטיפת הקינואה היטב במים, עד ששמיטת החול נעלמת. קינואה לא אוהבת חול, תאמינו לי.
  2. לאחר ששטפנו היטב את הקינואה, אנחנו מבשלים אותה בסיר עם 2 כוסות מים על חום בינוני, עד שהמים נספגים והקינואה רכה.
  3. בינתיים, מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב על חום בינוני. ברקע, מפעילים את המוזיקה האהובה עלינו.
  4. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף, בערך 5 דקות.
  5. מוסיפים את השום הכתוש, הגזר והקישוא, ומבשלים עד שהירקות מתרככים, בערך 5-7 דקות.
  6. מוסיפים את רוטב העגבניות למקפצים על הירקות ומערבבים. לא שוכחים לתבל עם מלח ופלפל!
  7. כשהרוטב מתחמם, מוסיפים את הקינואה המבושלת ומערבבים היטב כדי שהקינואה תספוג את כל הטעמים המדהימים.
  8. בשלב הזה, מוסיפים את פטרוזיליה קצוצה, מערבבים שוב, ואפילו טועמים. האם צריך לתקן טעמים? אם הגעתם שלמים, תהנו!
  9. מוציאים מהכיריים ומניחים למנה לעמוד מספר דקות, כדי שכל הטעמים יספגו.

וזהו, המנה מוכנה! קינואה ברוטב עגבניות טעימה ממכרת, מרשימה ונדמה כי עשויה על ידי שף במסעדה יוקרתית!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן, לכאן נכנסות כל היצירתיות וההרגשה האישית. רוצים טעם עשיר יותר? הוסיפו פרוסות זיתים חריפים או פפריקה מדוייקת בשביל עוד טוויסט. אם תרצו משהו קראנצ׳י, אני ממליץ על פיצוחים קלויים (שקדים או אגוזים). אגב, תחושה של גבינת פרמזן מעל המנה עושה פלאים, ואותה אפשר להמיר גם בגבינת פטה או גבינת תמר. בהצלחה!

שאלות ותשובות

למה קינואה בריאה כל כך?
קינואה מכילה חלבון מלא, סיבים תזונתיים, יוד, סידן וברזל. זה מאכל שמספק תחושת שובע מעולה ונותן לגוף את מה שהוא צריך.

איך יודעים שהקינואה מוכנה?
כאשר מים נספגו בה והא גרגרים מתפצלים? אם אתם רואים את החלק הקטנטן ש"נפלט" מהקינוא, אתם בדרך הנכונה!

האם אפשר לשים ירקות אחרים במתכון?
בהחלט! אפשר להוסיף קישואים, פטריות, או אפילו ברוקולי. כל ירק שתרצו – המנה תתפוס את המלכות עם כל טעם!

האם ניתן להכין את המנה מראש?
ודאי! אפשר להכין את הכל מראש, עם זאת, מומלץ לחמם את המנה על חום נמוך ולהוסיף מעט מים שיתקבל מרקם עסיסי.

מה הסוד לרוטב עגבניות טעים?
שום דבר לא מתעלה על תיבול טוב! כמה עלי בזיליקום, מלח ים ושרי מתוק יכולים לשדרג את הרוטב פלאים.

האם זה מתאים לדיאטות מיוחדות?
לגמרי! בסגנון טבעוני, דל פחמימות או שמירה על דיאטה בריאה, הכל מסתדר, ואם כי פשוט תנסו!

האם יש מבחר לטעמים?
כמובן! הסוד הוא לשלב תבלינים מוכרים כמו כמון או פפריקה, והמנה תהיה אגדה!

האם אפשר לאכול את המנה קרה?
אם תרצו, זה טעים! מנה מושלמת לסלטים קרים או סתם לנשנוש.

איך עושים את המתכון בריא יותר?
השתמשו במים במקום שמן בזמן הבישול, או שמן קוקוס שידווח על טעמים בריאים, ובכך תשפרו את הערך התזונתי!

האם המנה מתאימה לילדים?
בהחלט! מנות בריאות, צבעוניות, קלות ללעיסה וגם טעימות – לא תמצאו סיבה שיישאר מנה בצלחת!

אז אתם רואים, קינואה ברוטב עגבניות היא לא רק מנה – זה עולם שלם של רגשות וחוויות טעימות על כל שפתיים. כדאי ורצוי לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות, כי אחרי הכל, מי לא רוצה לטעום מנה מדהימה כזו?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *