מתכון ראמן צמחוני שישנה את חווית הארוחה שלך

מתכון ראמן צמחוני מדהים

לאחר שראיתם סרטים יפניים בעשרות פעמים, וטעמתם נודלס במקומות שונים, הגיע הזמן להכין את הראמן הצמחוני המושלם בבית. אין דבר יותר מספק מאכילת מנת ראמן אוטנטית, עשויה בידינו, עם ניחוחות המניפים אותנו אל רחובות טוקיו. הראמן שלנו לא יהיה רק טעים – הוא יהיה אגדי! כך שבכל נגיסה, תרגישו את העושר של הטעמים ואת השמחה באוויר. ואם אתם אוהבים לשתף מתכונים בארוחות משפחתיות, הנה המתכון שעליו תשמעו מחמאות רבות!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את המנה המשלבת טעמים וקטגוריות, נדרשת הקפיצות ברוטב ובמרכיבים. לדוגמה, לפניכם המרכיבים שתזדקקו להם:

  • 200 גרם נודלס ראמן (או נודלס צמחוניים אחרים)
  • 1 ליטר ציר ירקות (מומלץ להכין בבית)
  • 2 כפות תדר של סויה
  • 1 כוס פטריות שיטאקי טריות, קצוצות
  • 1 גזר גדול, קצוץ דק
  • 1 קישוא קטן, קצוץ דק
  • 1 בצל ירוק, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 פרוסת ג'ינג'ר טרי
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 כף סוכר חום
  • חצי כוס שעועית אדומה (לגרסה יותר עשירה)
  • לספרינקל: כמה עלי כוסברה טריים (אם אתם רוצים להשקיע)

הכירו את רכיבי הראמן, שמבוססים על מרקיר היפנית המסורתית – וכל אחד מהם מביא עמו את הטעמים המיוחדים שלו. למי שמעדיף להעביר את כדור הזהב לעיסוקים אחרים, אפשר לשלב את המרכיבים אלה עם הרבה ירקות לפי טעמכם האישי, או להמיר את נודלס הראמן בנודלס מסולת קמח חומוס, לדוגמה, לגרסה דלת פחמימות.

שלבי ההכנה

כדי ליהנות מהראמן המושלם אתם רק צריכים להמשיך לקרוא. ההכנה כאן היא פשוטה יחסית, ותקפוץ עליכם בהנאה.

  1. ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את נודלס הראמן ומבשלים כ-3-4 דקות, עד שהם רכים. מסננים ומניחים בצד.
  3. באותו הסיר, מחממים את שמן השומשום ומוסיפים את הבצל הירוק והשום. מערבבים מספר דקות עד שהבצל מתרכך.
  4. מוסיפים למרק את הפרוסת ג'ינג'ר והפטריות. מבשלים כ-5 דקות.
  5. מוסיפים את הגזר והקישוא ומערבבים היטב, עד שהירקות מתרככים.
  6. יוצקים את הציר הירקות ומוסיפים את רוטב הסויה ואת הסוכר החום. מבשלים כ-15 דקות נוספות על חום נמוך.
  7. אם אתם רוצים לשדרג את הראמן, זה הזמן להוסיף את השעועית האדומה למרק.
  8. מוסיפים את הנודלס ומערבבים בעדינות כדי לא לשבור אותם.
  9. מניחים את המרק בכל קערית ומקשטים בעלי כוסברה טריים.
  10. הכי חשוב – מגישים חם ומייעדים לעצמכם הפסקת טלוויזיה בזמן הארוחה!

ברשותכם, תנו לי להזכיר את השדרוגים האפשריים למנה. אתם יכולים לשלב טופו מתובל, קינואה מאודה או אפילו רוטב צ'ילי למי שאוהב את החריף!

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בנודלס אחרים?
כמובן! ניתן להשתמש בנודלס אורז, או בכל סוג נודלס אחר שאתם אוהבים. זה ישנה את הטעם אבל יתרום לתוספת העסיסית והמענגת.

מה זה ציר ירקות, ואיך מכינים אותו?
ציר ירקות הוא נוזל המוכנה מרוטב ירקות. ניתן להכין בבית בעזרת ירקות כמו גזר, סלרי, בצל ושום – מסננים תוך רתיחה במשך כשעה.

למה כל כך חשוב לקשט את הראמן?
קישוט הראמן מוסיף טאץ' והופך את המנה לאסתטית יותר. כמו שכף לארץ לא מגישה מנה בלי לקשט, כך גם הראמן שלנו יראה מושלם על השולחן.

האם זה מתאים לילדים?
כן! הראמן שלנו מצוין כארוחת צהריים לילדים. לחבר אתם קצת קצב שנה וליצור סביבם חוויה קולינרית.

אפשר להכין כמות מרובה ולהקפיא?
בהחלט! אם אתם עושים כמות כפולה, אפשר להקפיא את המרק (אבל את הנודלס כדאי לבשל בהגשה כדי שיישארו פריכים).

איך אוכלים ראמן כמו שצריך?
בתחילה יש להרים מעט נודלס עם מקלות ולעונג מהטעמים. אתם יכולים לשתות עם כף של מרק אם זו הדרך שלכם.

האם יש אפשרות לגרסה ללא גלוטן?
בהחלט, פשוט השתמשו בנודלס טף או באורז וכמובן בציר ללא גלוטן.

מה ההמלצה לטמפרטורת הגשה?
הראמן הכי טעים כשהוא חם מאוד. המעטפת החמה שומרת על כל הטעמים!

לכמה זמן המתכון נשאר קיים במקרר?
אם העדתם אותו בקופסה אטומה, ניתן לשמור במקרר 3-4 ימים.

האם ניתן לשדרג עם עוד ירקות?
בוודאי! אתם יכולים להוסיף ברוקולי, תפו”א או כל ירק אחר שאתם אוהבים.

אז אם אתם מרגישים שאתם מוכנים לקפוץ לתוך עולם הראמן הצמחוני, תתחילו עכשיו!

שתפו את המתכון הזה עם חברים ומשפחה, ויחד נאהב את האוכל היפני של המאה ה-21!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *