מתכון שריר בקר שיעניק לכם טעמים שלא תשכחו

"`html

מתכון משגע לשריר בקר בתיבול אגדי

אם אתם מחפשים מנה שתפתיע את כולם, אז הגעתם למקום הנכון! היום נדבר על מתכון לשריר בקר בתיבול מדהים, שאינו רק טעים אלא גם מלא בניחוחות מרגשים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות. שימו לב, אני מדבר על מנה אנדמית, כזו של סבתא שהיתה מכינה עם אהבה רבה, ולא סתם עוד מנת בשר. לא משנה אם אתם מאכילים את המשפחה או את החברים, אתם הולכים להרגיש כמו שפים מקצועיים!

זמן הכנת המתכון ורמת קושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כמובן, בואו נתחיל ברשימת הרכיבים שצריכים להיות לכם על השולחן. מתכון זה מדגיש את הטעמים הטבעיים של הבשר ומשלב תיבול שנותן לו ניחוח מעלף:

  • 1.5 ק"ג שריר בקר, חתוך לחלקים גדולים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 גזר קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 סמים (לפי הטעם) של תבלין כמון
  • 2 סמים של תבלין פפריקה מתוקה
  • 1 סם של מלח
  • 1 סם של פלפל שחור
  • 400 מ"ל ציר בקר (או מים)
  • 1 חבילת פטריות שמפיניון, פרוסות
  • כוס חלב קוקוס (אופציונאלי)
  • עלי פטרוזיליה קצוצים לקישוט

שלבי ההכנה

כעת הגיע הזמן לעבור על שלבי ההכנה. אתם תראו, זה כל כך פשוט שכמובן תרצו לחזור על המתכון שוב ושוב!

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.
  3. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, עד שהשום מתחיל לרחרח.
  4. מוסיפים את קוביות הגזר ומטגנים עוד כמה דקות.
  5. מניחים את חתיכות השריר בסיר ומבשלים אותן עד שהן משחימות מכל הצדדים.
  6. מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה. מערבבים היטב.
  7. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה.
  8. צמצמים את החום ומבשלים על חום נמוך למשך 1.5 שעות, עד שהבשר רך ומתמוסס על המזלג.
  9. מוסיפים את פטריות השמפיניון וחלב הקוקוס (אם בחרתם להשתמש) ומבשלים עוד 15 דקות.
  10. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.

מרכיבים חלופיים

למי שמחפש גרסה טבעונית, ניתן להמיר את השריר בחתיכות סויה או פטריות פורצ'יני. תיבול הקסמים חשוב כל כך כאן – אז אל תהססו לבחון את טעמי התבלינים בעצמכם. לגרסה דל פחמימות, אפשר לוותר על הגזר או להמיר אותו בקישואים.

תוספות ושדרוגים

אם אתם רוצים להעלות את המנה שלכם לשלב הבא, אין בעיה! אפשר להוסיף לתבשיל קוביות של תפוחי אדמה או בטטה, ואם רוצים טוויסט יותר מעניין – איך על ירקות קלויים בצד? ואולי גם קצת יין אדום? המון אפשרויות!

שאלות ותשובות

מהי המנה המושלמת להגיש עם השריר בקר?
ניתן להגיש עם פירה כופתאות או אורז בארבעה טעמים – הכל תלוי בטעם שלכם ובמה שאתם מרגישים!

היכן ניתן לרכוש בשר בקר איכותי?
תמיד כדאי לחפש אצל קצביות מוכרות שידועות באיכות המוצרים שלהן. ולפני הכל, אל תהססו לשאול על המקורות משם מגיע הבשר!

האם ניתן לשמור את המנה במקרר?
בהחלט! ניתן לשמור את הבשר בכלי סגור במקרר עד 3 ימים. אל תשכחו לחמם אותו היטב לפני האכילה!

כמה זמן ניתן להקפיא את השריר בקר?
אם תרצו להקפיא, תוכלו לשמור אותו עד 3 חודשים. רק וודאו שהכל סגור בחינם ליציאה מהקופסה!

האם ניתן להכין מנה זו עם בשר אחר?
בדיוק! אפשר להשתמש בבשר חזיר, עוף או אפילו טופו. כל תחליף שיתאים לטעמים שלכם.

מהי הדרך הכי טובה להתחיל לבשל את המנה?
כדאי לקרוא את כל המרכיבים ואת השלבים ולוודא שיש לכם הכל בבית. העדיפו להכין את הירקות והבשר מראש.

האם יש תחליפים לציר בקר?
כמובן! ניתן להשתמש בציר ירקות או מים עם תבלינים שתחפשו. כל טעם שיחמם את בישולכם!

איך יודעים מתי הבשר מוכן?
הבשר יהיה רך כשהוא ינשק את המזלג שלכם. זו אמנות – תאמינו לי.

האם יש דרך לשדרג את התיבול?
בוודאי! תוספת של עשבי תיבול כמו רוזמרין וטימין יכולה ממש לשדרג את המנה!

האם כדאי לנסות את המתכון הזה עם ילדים?
בהחלט! זו הזדמנות נהדרת לשתף את הילדים בבישול וללמד אותם על תהליכי הבישול והכנה של מאכלים.

אז אתם מוכנים לטפח את כישורי הבישול שלכם? המתכון שלי לשריר בקר הוא מדהים, ממכר, והכי טעים שיש. אני ממליץ לכם לשתף אותו עם החברים ברשתות החברתיות, כדי שגם הם ייהנו ממנו. תיהנו מהבישול!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *