מתכונים קלים עם סולת שיעשו לכם חיים פשוטים

הכירו את המתכון המדהים לסלט סולת מרענן

כדאי לדעת שסר הטעם הוא קשר מוזר, ובשירות של רדיפה אחרי טעמים חדשים, התגלה לו הסלט המושלם – סלט סולת מרענן! תחשבו על זה לרגע: פסטיבל של טעמים, בשילוב המרקם הנכון של סולת נימוחה במיוחד. למעשה, זהו המתכון שמרכיביו לא רק מדהימים, אלא גם משגעים! כי מי לא אוהב לשבת על כוס שתייה, ליהנות מסלט עם ניחוחות משכרים, ולדעת שהמנה שלהם היא באמת הכי טעימה שיש? אם אתם מחפשים אוסף של טעמים להפתיע את החברים והמשפחה, הפסקת קפה הבאה שלכם חייבת לכלול את המתכון הזה!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קל. למי זה מספיק: 4-6 מנות.

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

אם אתם מהססים לגבי הסולת הזו, כפי שאני הייתי, זה הזמן להתגבר על פחדיכם. סולת היא חומר גלם מדהים, המושלם למגוון של מנות – אבל כאן, היא תתבל את הסלט המינימליסטי שלנו. אז לתת לכם את כל מה שאתם צריכים לסלט המפנק, הנה הרשימה המלאה:

  • 200 גרם סולת איכותית
  • 1 מלפפון בינוני, קצוץ לקוביות קטנות
  • 2 עגבניות בשלות, קצוצות
  • ½ בצל קטן, קצוץ דק
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תוספת אופציונלית: 100 גרם גבינת פטה, מפוררת

כעת, אם חשבתם על חלופות לסלט הזה, אל דאגה! פרט לסלט הזה, אפשר לרכוש גם סולת ללא גלוטן, וזה מושלם למי שנדרש בתפריט דל פחמימות.

שלבי ההכנה

הכנת הסלט הקליל הזה היא משב רוח מרענן. האזור הזה לא דורש מסע מתיש במטבח, אלא מקפצה למאכלים טעימים שתחממו את הדופק שלנו. אז בואו נעבור על השלבים:

  1. מכניסים את הסולת לקערה בינונית.
  2. מוסיפים מים רותחים כך שיכסו את הסולת ומערבבים היטב.
  3. מניחים לכסום מכסה במשך כ-10 דקות, עד שהסולת סופגת את הנוזלים.
  4. בעוד הסולת חמה, מערבבים את המלח, הפלפל ושמן הזית פנימה.
  5. מוסיפים את המלפפון, העגבניות, הבצל והפטרוזיליה.
  6. סוחטים פנימה את הלימון ומערבבים הכל היטב.
  7. לאחר טעמים, אפשר להוסיף גבינת פטה מפוררת.
  8. ממסים את הסלט לכמה דקות במקרר לפני ההגשה כדי שכל הטעמים יתמזגו.
  9. מגישים באהבה עם טוסטים פריכים או עם פיתה חמה!
  10. אפשר לקשט עם עלי נענע טריים לעוד טאץ' מרענן.

ואם תרצו לגוון את הסלט הזה, תוכלו לשדרגו עם חתיכות אפונה/גזר/פלפלים קלויים, או אפילו יבשים כמו צימוקים לקצת מתיקות. אפשר גם להוסיפו עם אגוזים קצוצים כמו אגוזי מלך לשדרוג מדהים.

שאלות ותשובות

כיצד יודעים מתי הסולת מוכנה? סולת מוכנה כאשר היא סופגת את כל הנוזלים והיא רכה. לאחר מכן יש לערבב אותה כך שהמרקם יהיה נעים לאכילה.

האם אפשר להוסיף תוספות שונות לסלט? בהחלט! ניתן לשדרג את הסלט עם המתכונים האהובים עליכם. אפשר לשדרגו בכל מיני סוגי ירקות, ואז תוכלו לגוון בין כמה מטבחים שונים.

מתי כדאי להוסיף את הגבינה לסלט? גבינת הפטה עשויה להפוך את הסלט למושלם. אנחנו ממליצים להוסיף אותה слלב הקומזון כדי למנוע ממנה להפרות את העסיסיות של הסלט.

אפשר להכין את הסלט יום לפני? בהחלט! ניתן לשמור את הסלט במקרר ל-24 שעות, אבל חשוב מבחינת הטעמים להוסיף את גבינת הפטה ממש בסוף – ממש לפני ההגשה.

האם תהליך ההכנה שונה עבור סלטי סולת אחרים? כל סלט עשוי להתאים לעצמו, אבל עקרון הבסיס הוא די דומה: מבשלים סולת, מוסיפים תבלינים וירקות.

האם אפשר להשתמש בסולת מיידית? לא מומלץ! הסולת המיידית עלולה להעניק לסלט מרקם מעט פחות טעים.

כיצד אני יכול לשמור על פריכותו של הסלט? במקרה ואתם מדברים על פריכות, כדאי להימנע ממזיגת הלימון לפני ההגשה כדי שהפריכות תישמר.

האם מגיעות לכם פרסים על מתכונים כאלה? בהחלט! מתכון כזה הוא לגמרי "מדהים" ו"אגדי". ואם כבר פרסים, אז גם מגיעות שלכם לקצת לפרגן.

האם הסלט הזה מתאים לאירועים מיוחדים? לחלוטין! סלט סולת עשוי להיות מרכז השולחן בכל אירוע. הוא מושלם גם לאירועים משפחתיים וגם לארוחות עם חברים.

האם מתכון זה מתאים לדיאטה? זהו מתכון בריא וקליל, עשיר בירקות ומסתמן כמותנה דלה. הסלט הזה שומר על כל הטעמים שאוהבים מבלי להזיק בשום דבר.

כך שהמתכון המדהים הזה לסלט סולת הוא גם קל מאוד להכנה, וכשסוחפים את כל הטעמים הנפלאים שהוא מפיץ, כמעט ואין תחליף לסלט הזה! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם ולחבריכם, ככה הם גם יוכלו ליהנות מהטעם המושלם של הסלט!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *