נאגטס צמחוני שישגעו את החיך שלך

נאגטס צמחוני: המנה המושלמת שלא תשכחו

לבטח יצא לכם לשמוע על נאגטס, אבל האם אי פעם ניסיתם להכין אותם בגרסה צמחונית? אם לא, אתם בפניכם חווית אוכל מדהימה, שנשארת לכם בראש במשך ימים. נאגטס צמחוני הם לא רק טעימים – הם גם בריאים, קלילים ונגישים לכל אחד ואחת מכם. דמיינו מנה ממכרת, שזה עתה יצאה מהתנור, עם ריח מפתה שממלא את הבית. לא הרבה יכול להתחרות בתחושת הסיפוק אחרי bite ראשון בטעם, שהופך כל ארוחה לחוויה משגעת. אז קדימה – בואו נפצח את המסע הזה יחד!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קל. מנות: 4 אנשים

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין נאגטס צמחוני מושלם, אנחנו חייבים לבחור במרכיבים שהם לא רק טעימים, אלא גם איכותיים ובריאים. כאן תמצאו את כל מה שתצטרכו:

  • 500 גרם חומוס מבושל (אם יש לכם שקית קפואה, אל תהססו להשתמש)
  • 1 קישוא בינוני, מגורר
  • 1 גזר גדול, מגורר
  • 1/2 כוס פירורי לחם (אפשר גם להשתמש בפירורי פנקו)
  • 1 ס tablespoon טחינה גולמית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית שום גבישי (אופציונלי, אבל מומלץ)
  • 1/4 כוס שמן זית (וגם לשימון התבנית)

ואם אתם טורקים על גרסה טבעונית, חומוס ובננות הם שדרוגים אגדים שיכולים להפוך את זה למעלף!

שלבי ההכנה

עכשיו אנחנו מתקרבים לחלק המהנה באמת: ההכנה. תתכוננו, כי אתם עומדים להיות ה-chefs של הבית!

  1. חמים את התנור לחום של 200 מעלות צלזיוס. הכינו תבנית עם רפידת אפייה.
  2. שמים את החומוס, קישוא, גזר, טחינה, מלח, כמון, פפריקה ושום גבישי לקערה מעורבת.
  3. מעבדים את התערובת בעזרת מועך תפוחי אדמה, עד שהכל מתאחד עם מרקם אחיד אך לא חלק לגמרי.
  4. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את פירורי הלחם. מערבבים היטב.
  5. משרים את הידיים בשמן זית ומקבלים חצי כדורים מהתערובת, ממעצבים לנאגטס.
  6. מעבירים את הנאגטס לתבנית ואופים למשך כ-20 דקות, עד שהם מקבלים צבע זהוב ויפה.
  7. לאחר כ-10 דקות הניחו על כל נאגט בנד אחד של שמן זית להוסיף קריספיות.
  8. כשהום, הוציאו את הנאגטס מהתנור ותנו להם להתקרר לדקה או שתיים.
  9. מגישים עם מטבל אהוב (טחינה מתובלת, רוטב צ'ילי מתוק או אפילו יוגורט חמצמץ) ומכינים את עצמכם לביקוש המתמכר!

כך עשיתם נאגטס שאפילו סבתא הייתה מתגאה בהם – מדהים, נכון?

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי להוסיף עוד ממד למנה המופלאה הזו, כדאי לדעת שאתם יכולים לשדרג אותה בכמה דרכים:

קודם כל, אפשר להכין רוטב עגבניות ביתי חם להגיש לצד הנאגטס. חוץ מזה, להכין צלחת צבעונית עם ירקות חתוכים: גזר, סלרי ווגי. נוסיף מעל את הטרי והחם – ולנו יש שף של מסעדה בשלולית שלנו.

אם אתם אוהבים טיפולים קרים, רוטב יוגורט כחוש או רוטב צ'ילי מתוק יכול לשדרג את המנה לרמות חדשות של טעמים!

שאלות ותשובות

האם אני יכול להשתמש בשעועית במקום חומוס?
בהחלט! שעועית יכולה לתת לכם טעם אחר ומיוחד. אם אתם משתמשים בשעועית, שימו לב שצריך לבשל אותן לפני.

האם ניתן להכין את הנאגטס ללא גלוטן?
אכן, אתם יכולים לשים במקום פירורי הלחם קינואה מבושלת או קמח מיוחד ללא גלוטן.

איך אני יודע מתי הנאגטס מוכנים?
כשהם מתחילים להיות זהובים, והמרקם קריספי בחוץ ועדין מבפנים – תדעו שהנאגטס מוכנים!

האם אפשר לקפוא את הנאגטס?
בהחלט! אחרי האפייה, שימו אותם בשקית קפואה. להקפיא, להפשיר ולאפות עוד 5-10 דקות תוך שמירה על ציפוי קריספי.

האם אתן אוכל לתת לנועד על תיבול?
שוב ושוב, המלצה שלי היא להוסיף מה שאתם אוהבים: בזיליקום יבש, עלי דפנה, שום – האפשרויות אינסופיות.

מהו תהליך ההכנה?
חצי שעה בממוצע, אבל קיימת איכות הכנת – מתחילים להתמקד בטעמים, זה שמוביל להנאה גבולית.

איזה ירקות ניתן להשתמש?
כל ירק שאתם אוהבים – קישוא, גזר, ברוקולי, פול וכו'. תנו לדמיון שלכם להוביל אתכם!

אני אלרגי לאגוזים. האם יש משהו אחר שאני יכול לשים במקום טחינה?
טחינה היא לא הכרחית, אז תרגישו חופשיים להשאיר אותה החוצה או להשתמש ביוגורט.

אפשר לאפות את הנאגטס במקום לטגן?
בהחלט! למעשה, אנו ממליצים על אפייה, זה בריא יותר ונותן טעמים מדהימים.

מה מתאים לצד הנאגטס?
בצק סלט מרענן, רטבים קרים או עלי חסה מגולגלים הכרחיים כאן!

אז עכשיו כשאתם יודעים איך להכין נאגטס צמחוני כה מדהים ובריא, אני ממליץ לנסות את המתכון הזה בבית! אל תשכחו לשתף עם החברים שלכם בכל הרשתות החברתיות. זה מתכון שאף אחד לא רוצה להחמיץ!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *