ניוקי בשמן זית – המתכון שכולם מדברים עליו!

מתכון ניוקי מדהים בשמן זית

דמיינו את הצליל של ניוקי נימוח שנופל לתוך רוטב זית טהור. חווית הטעמים המופלאים מתחילה כבר מהשנייה הראשונה שבה אתם נכנסים למטבח. ניוקי הוא אחד מהמאכלים האיטלקיים המוכרים והאהובים על הרבה אנשים ברחבי העולם, ושילוב שלו עם שמן זית איכותי רק מוסיף להנאה. ובכן, יש לכם הזדמנות להכין מנה משגעת, ממכרת ואגדית זו בבית, ולעשות זאת בדרך פשוטה ונוחה. בואו נצלול לתוך המתכון הזה, שיביא את טעמים של סבתא למרכז השולחן שלכם.

זמן הכנה

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-5 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נתחיל עם רשימת המרכיבים שדרושים להכנת הניוקי המושלם שלנו:

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה מזן ייחודי (עדיף אדומים)
  • 300 גרם קמח חיטה (אפשר גם קמח חצי מלא)
  • 1 ביצה גדולה
  • 50 מ"ל שמן זית איכותי
  • מלח לפי הטעם
  • פפריקה מתוקה לפי הטעם (לגרסה עזה יותר)
  • פרמזן מגורר לקישוט
  • עלי בזיליקום טריים לקישוט

בעיה ששוחחנו עליה עם חברים רבים היא שמדי פעם בעלי רגישות לגלוטן יכולים למצוא את עצמם בשוליים של הכנת ניוקי. אז כדי לחדד את הכיוונים, יש אפשרות להכין ניוקי מדהים ושונה בעזרת קמח כתונת (או קמח אורז) במקום קמח חיטה.

שלבי ההכנה

זה הזמן להוציא את החומרים ולהתחיל להרכיב את המנה המעלפת שלנו!

  1. לבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים למשך 20-25 דקות עד שהם רכים.
  2. מסננים את תפוחי האדמה ומניחים להם להתקרר למספר דקות.
  3. מועכים את תפוחי האדמה עם מעכה תפוחי אדמה עד שנוצרים פירה חלק.
  4. מוסיפים לקמח, ביצה, מלח ופפריקה מעורבבים בתבנית גדולה ומערבבים עד שהכל מתאחד.
  5. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים אותו לגלילים בעובי של כ-2 ס"מ.
  6. חותכים את הגלילים לחתיכות של כ-2 ס"מ, יוצרים צורת קובייה קטנה בכל חיתוך.
  7. מבשלים את הניוקי במים רותחים עם מעט מלח עד שצפים למעלה (כ-2-3 דקות).
  8. מסננים את הניוקי ומעבירים להשקות עם שמן זית.
  9. מגישים על צלחת עם קישוט של פרמזן ועלה בזיליקום.

כמובן שהניוקי אכן מדהים בפני עצמו, אבל כדי לשדרג אותו התאמנו על מספר תוספות. זורים מעט רוטב פסטו מעל, או מוסיפים קוביות עגבניות צלויות ורצועות גזר לקישוט. כל שינוי נוסף יאפשר לכם ניסויים עם טעמים חדשים! תחושו חופשי לשתף את התוספות שלכם או להציע מליה חדש שתאמתו. טעמים רק מדגימים את הכישרון הנחוץ להכנה!

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין ניוקי ללא ביצה?
כמובן! אפשר להמיר את הביצה ב-100 מ"ל מים מעורבים עם 1 כף של קמח. זה ישמור על מרקם דומה אבל עם רשימה מרכיבים אחרת.

איך ניתן לדעת אם הניוקי מוכן?
הניוקי יתן סימן לכך שהוא מוכן כאשר הוא יצוף על פני המים. ואז אתם יכולים לדאוג לשלוף אותו עם כף מחוררת!

האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן?
בהחלט! קמח חצי מלא או קמח תפוחי אדמה יכולים להוות תחליף טוב כדי לשמר את המתכון עבור הדיאטות הרגישות לגלוטן.

איפה אני יכול להשיג שמן זית איכותי?
שמן זית איכותי ניתן לקנות בחנויות מתמחות, חנויות בריאות או ישירות ממגדלים. חשוב לבדוק את התווית ולחפש את תו האיכות.

אני לא אוהב את השום, האם זה יכול להפריע למתכון?
אם אינכם אוהבים שום, פשוט תדלגו על הרכיבים הללו! הניוקי עצמו יהיה מדהים ושופע טעמים.

כמה זמן ניתן לשמור את הניוקי במקרר?
הניוקי יישמר במקרר עד 3-4 ימים. מומלץ להקפיא אותו אם אינכם מתכננים לסיים אותו בתוך מכן קצר.

האם אני יכול להשתמש בתפוחי אדמה מזן אחר?
בהחלט! תפוחי אדמה עם בשר יציב כמו אדמה או פלמיום מתאימים מאוד, אבל חשוב לא לבחור תפוחי אדמה מתוקים.

מהי הדרך הטובה ביותר לשמור על הניוקי?
הניוקי יישאר טרי אם ישמרו אותו בקופסה סגורה במקרר, או ע"י הקפאה מיד אחרי ההכנה.

האם אני יכול לנסות להכין ניוקי בסגנון צמחוני?
לגמרי אפשר! ניוקי טעים משנה את העוצמות של טעמים בעזרת ירקות אחרים כמו בטטה, סלק ופטריות!

מה המנה המושלמת לצד ניוקי?
ניוקי מדהים או בשילוב עם סלט ירוק רענן, או עם רוטב עגבניות מתובל, או פסטו טרי.

זה הזמן לצאת לדרך ולבחון את היכולת שלכם בשולחן המטבח. שתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות ותנו להם גם לגלות את הטעם המופלא של ניוקי בשמן זית. זה רק יוסיף למערך האוכל הביתית שלכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *