ניוקי פרווה – מתכון מאגדי שמתמוסס בפה
כאשר אנחנו מדברים על ניוקי, אנחנו מתכוונים לחוויה שמשלבת טעמים, טקסטורות וממכרות. מדובר בשלטון חדש במטבח, במובן הגעגועים שלנו לאוכל ביתי משגע, כזה שמלווה אותנו לאורך השנים, מעורר מורשות משפחתיות, וגורם לנו לחזור לשולחן המטבח כמו ילדות שובבות. הניוקי שאנחנו הולכים להכין הם פרווה, כך שגם לאלה שמחפשים להכין ארוחה מתאימה בשבת, יש לנו פתרון מושלם. זה הזמן לקחת את הידיים, להתלכלך בקמח וליצור משהו מדהים, כזה שישאיר את כולם בתחושת "הכי טעים שיש".
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הניוקי המעלפים הללו, נצטרך את המרכיבים הבאים. תכניסו את הידיים לכיסים ויאללה, לשוקי השווקים! כל רכיב כאן מקנה לניוקי את הנפלאות שלהם.
- 1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים ומבושלים
- 200 גרם קמח (אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן לגרסה לאלרגים)
- 1 ביצה (אם רוצים גרסה טבעונית, אפשר להחליף ב-2 כפות רסק תפוחים)
- 1/2 כפית מלח
- רבע כפית אגוז מוסקט מגורר (למגע של קסם)
- שמן זית, לבישול
שלבי ההכנה
עכשיו, שנתחיל בלעשות את הקסם? כשהמטבח יתמלא בניחוחות מעלפים, יהיה לנו תהליך מרגש שמתחיל לתפוס תאוצה.
- שמים את תפוחי האדמה המבושלים בקערה ומועכים אותם היטב עד ליצירת פירה חלק.
- מוסיפים את הקמח, הביצה, המלח ואגוז המוסקט ומערבבים נטו בידיים, עד שהתערובת מתאחדת.
- מעבירים את התערובת למשטח מקומח ומערבבים עוד קצת עד שהבצק מתקבל. אל תדאגו אם הוא מעט דביק, זה בסדר.
- חותכים את הבצק לחלקים קטנים ולשים כל חלק לרצועות דקות בעובי של כ-2 ס"מ.
- חותכים את הרצועות לניוקי באורך של כ-2 ס"מ.
- כדי לתת לניוקי את הצורה המיוחדת, לוחצים בעזרת מזלג על כל ניוקה, מה שיביא לכך שהרוטב ייתפס בו.
- מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול ומבשלים את הניוקי במשך כ-4-5 דקות עד שצפים.
- בשלב זה, כדאי להשתמש במצטבר זמן כדי לחמם מחבת עם מעט שמן זית לפני הוצאת הניוקי מהמים.
- מקבלים את הניוקי המוכנים ומעבירים אותם ישירות למחבת, קלות בעירה מכל הצדדים עד שהן מקבלים צבע זהוב.
- מניחים את הניוקי על צלחת עם רוטב אהוב, בתוספת עלי בזיליקום או פרמז'ן פרווה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
הניוקי מגיבים לפניות שלכם, ומהנסיון שלי, אתם יכולים להוסיף להם הרבה טעמים. נסו מגוון של רטבים, דוגמת רוטב פסטו או רוטב שמנת קוקוס עם סויה. אם רוצים קצת חריפות, אפשר להוסיף פירות צ'ילי ידועים. בנוסף, תבלינים כמו טימין או רוזמרין יכולים לשדרג את החוויה. אפשר גם לנסות להכין ניוקי צבעוניים עם סלק או תרד. עם כל הכבוד לדREאזוחרק אולמות הלכות, הכניסו את היצירתיות ונצלו כל רוטב פרווה שעולה בראשכם.
שאלות ותשובות
מה לעשות אם הבצק יוצא דביק מדי?
יש להוסיף קמח באיטיות, ולטפל בבצק עם קמח בנדיבות.
איך אני יודע מתי הניוקי מוכנים?
ברגע שהם צפים במים, זה הזמן להעביר אותם למים הכבדים.
האם אפשר להשתמש בתפוחי אדמה לעילית?
אפשר בהחלט; העיקר שהן יהיו רכות מספיק כדי לא לדרוש יותר מדי קמח.
איך אני שומר את הניוקי לשימוש מאוחר יותר?
הקפיאו אותם בצורה שטוחה ואז הניחו בקופסה.
מה הרוטב המומלץ להגיש עם הניוקי?
אם זה רוטב פסטו או רוטב עגבניות – שניהם אגדי!
האם הניוקי מתאימים לדיאטה?
בהחלט, עם קמח חום ותפוחי אדמה מבושלים, זה מוכשר להרבה סוגי דיאטות.
האם אפשר להמיר את הביצה?
כמובן! רסק תפוחים או טופו הם תחליפים מצוינים.
איפה ניתן למצוא את הקמח ללא גלוטן?
לרוב, ניתן למצוא בחנויות טבע ובסופרמרקטים שגדלים ברמה המקומית.
מה טמפרטורת הבישול המומלצת?
מומלץ לבשל כתבה במים רותחים, כך הניוקי משגעים בכל החוויות
האם הניוקי יכולים להיות גם קרים?
כן, אפשר להקפיא ולבשל מאוחר יותר. כך הם שומרים על המרקם דע.
אז אם אתם מחפשים מתכון שיגרום לחברה או למשפחה להתרגש, הגעתם למקום הנכון. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה בכל הרשתות החברתיות! כי מי לא רוצה להיות חצי שף עם ניוקי כזה מושלם? בואו נכין את המארת האגדי הזה ונפיץ את הטעם לכל עבר!