מתכון לסביצה סלמון מטריף שעושה פלאים!
לכל אוהבי הדגים שבינינו, יש לכם פה מתכון מדהים שמביא את הים למטבח שלכם בצורה הכי טעים שיש. למי שלא מכיר, סביצה היא מנת דגים טריים שמושרים במיץ ליים, עם תיבול עשיר שמקפיץ את כל הטעמים. מדובר על מנה שמגיעה ממדינות אמריקה הלטינית, ובמיוחד מפרו, שם היא נחשבת למאכל לאומי. תקשיבו, כל ביס הוא כמו טיול אל קו החוף, עם כל הטעמים והניחוחות המטריפים! מוכנים לעשות לכם ולחברים שלכם חוויה טעימה ומושלמת? יאללה, בואו נלך על זה!
זמן ההכנה של המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
כדי להכין את הסביצה המהממת הזו, אנחנו צריכים כמה מרכיבים פשוטים. מהנסיון שלי, כל אחד יכול למצוא את כל מה שצריך בסופר המקומי. אל תדאגו, גם אם אתם לא שפים מקצועיים, זה פשוט מאוד!
- 500 גרם סלמון טרי (עדיף איכות גבוהה לא כדור רשום)
- מיץ מ-3-4 ליימים סחוטים (לא שוכחים את האנרגיה של הליים!)
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- 1 פלפל ירוק חריף או צ'ילי קצוץ (למי שאוהב את הטעמים החריפים)
- חופן כוסברה קצוצה (כי כוסברה זה כמו בוסן בכל מטבח)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- מלח ים (בוסט נוסף, די מגניב)
מרכיבים חלופיים
אם אתם אוהבים לגוון, אפשר לשדרג את הסביצה. לדוגמה, אפשר להשתמש בטונה במקום סלמון, או להכין גרסה צמחונית עם ירקות כמו אבוקדו ותחליף דגים. אל תחמיצו את ההזדמנות להכין את המנה בזמן ובצורה שמתאימה לכם!
שלבי ההכנה
אז אחרי שצברנו את המרכיבים הנדרשים, הגיע הזמן להיכנס לעניין האמיתי – ההכנה!
- חותכים את הסלמון לקוביות בגובה של כ-2 ס"מ.
- שמים את קוביות הסלמון בקערה גדולה.
- סוחטים את הליים על הסלמון, ונהנים מהריח המטריף!
- מוסיפים את הבצל, הפלפל החריף והכוסברה, ומערבבים בעדינות.
- מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- משרים את הסביצה במקרר לאורך 15-20 דקות, כך שהדג ייקח את כל הטעמים הללו.
- להגיש בצורה יפה על צלחת, ולתבל במעט מלח ים מעל.
תוספות או שדרוגים אפשריים
יש אין ספור אפשרויות לשדרוג הסביצה שלכם. אפשר להוסיף נתחים של אבוקדו רך, שיפודי ירקות קלויים בטוסטר, או אפילו רוטב עגבניות חריף שישדרגו את המנה לגמרי. ואי אפשר לשכוח את טורטיות המים, שיהפכו את הסביצה למנה מושלמת. תנסו גם להגיש עם צ'יפס בטטה מעלף, או סלט מרענן של חסה ועגבניות! זה פשוט אגדי!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הסביצה עם דג קפוא?
סביצה משתדרגת עם דג טרי, אבל אם אתם בוחרים להשתמש בדג קפוא, ודאו שהדג הוקפא כראוי. תנו לו להפשיר במקרר והשתמשו בו מיד.
כמה זמן אפשר לשמור את הסביצה במקרר?
הסביצה הכי טובה צריכה להימ eaten / consumed within a day. היא הולכת לאבד את האיכות שלה, אז כדאי להכין טרי.
האם אפשר להגיש את הסביצה עם לחם?
בהחלט! חלה טרייה או לחם מחמצת יוסיפו גיוון לחוויה, ואף יאפשרו לכם ללקק את האצבעות בסוף.
מה אם אני לא אוהב כוסברה?
אם כוסברה לא אהובה עליכם, אפשר להחליף בפטרוזיליה או במקלות סלרי קצוצים.
האם זה בריא?
כמובן! הסביצה טעים ובריא, עם דג עשיר בחלבונים, ויטמינים ומינרלים.
מה כדאי להגיש עם הסביצה?
אדממה, סלט חילבה מרענן או אפילו טורטיות תירס יוסיפו למנה רבדים כאלה ואחרים.
למה לא להחליף את הליים בלימון?
הליים נותן טעמים זוהרים להפתיע יותר מהלימון, אך אם זה מה שיש לכם, ניתן לשדרגו!
האם זה מתכון מדהים למפגשי חברים?
בהחלט! אף אחד לא יוכל לעמוד בפיתוי של סביצה טרייה וטעימה, ואם יש לכם מבחר של תוספות, כולם יהיו מרוצים!
האם זה מתכון קל גם למתחילים?
נכון! עם כמה חומרים פשוטים ותהליך קצר, כולם יכולים להכין סביצה!
איפה אפשר לקנות סלמון איכותי?
שווה להגיע לשווקים המקומיים או למעדניות שמתמחות בדגים. אולי תצטרכו לשאול אותם שאלות על המקורות של הדגים שלהם!
אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, כדי שגם החברים שלכם ייהנו מהחוויה המדהימה הזו! זה הזמן שלכם להביא טעמים משגעים לבית!