סוד הכנת מתכון שניצל טופו כמו מקצוענים

שניצל טופו מדהים – מתכון שלא תשכחו!

יש משהו בשניצל שמזכיר לנו את הבית, את הארוחות המשפחתיות ואת הרגעים הקטנים כשלמדנו לבשל לראשונה. אבל הפעם, אנחנו לא מדברים על השניצל המוכר מעוף. אנחנו פה כדי לחשוף אתכם לממתק קולינרי חדש – שניצל טופו, ששבור את כל המוסדות! הוא קל להכנה, טעים בצורה ממכרת ומספק את המענה המושלם גם לטבעונים וגם לאנשים שמחפשים לגוון ולשדרג את התפריט. הריח המושלם שיתמזג במטבח שלכם יהפוך את כולם למעריצים מושבעים של המנה הזו. מה אתם אומרים? מוכנים לקחת את עצמכם לצעד הבא בעולם השניצלים?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נדבר על מה שאנחנו צריכים כדי ליצור את השניצל המושלם:

  • 250 גרם טופו קשה (מומלץ להשתמש בטופו שקודח כדי שהמנות יהיו נימוחות)
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות תמצית שום (או שום קצוץ)
  • 1 כוס פירורי לחם (אפשר לשלב עם קמח תפו"ח לגרסה דל פחמימיות)
  • 1/2 כוס קמח (אפשר קמח חומוס לטבעוני)
  • 1/4 כוס מים
  • שמן לטיגון (שמן קוקוס לאנרגיה מקסימלית)

אם אתם רוצים לגרסה טבעונית, השתמשו בטופו בלבד והחליפו את הסויה במים עם תיבול. למי שמעדיף גבירותי ושגי, אתם יכולים להוסיף גבינת פרמזן למרינדה של הטופו.

שלבי ההכנה

מוכנים להתחיל את המסע שלנו לשניצל טופו מדהים? בואו נתקדם בשלבים!

  1. סנמנו את הטופו לקוביות בגובה 1 ס"מ.
  2. בסיר קטן, הביאו את הסויה, תמצית השום והמים לרתיחה.
  3. מזגו את התערובת שהתקבלה על הטופו בקערה והניחו לו להשרות במשך 10 דקות.
  4. הכניסו את הקמח לפלסטיק או לקערה רדודה.
  5. מזגו את פירורי הלחם לקערה נפרדת.
  6. חממים שמן במחבת על להבה בינונית.
  7. סננו כל קוביית טופו מקצת נוזלים, ועטפו בקמח.
  8. טבלו את קוביית הטופו בקערת פירורי הלחם והניחו אותה במחבת המדליקה.
  9. טגנו את השניצלים במשך 4-5 דקות מכל צד עד שהם זהובים ופריכים.
  10. הוציאו על נייר סופג לפי הצורך.

מושלם! השניצל כבר מוכן, כל מה שצריך זה לסדר אותו בצלחת ולצקת עליו רוטב חסה, סלט ירקות מרענן לצד פחית קולה.

אפשרויות שדרוג ותוספות

ואם כבר נתפסנו על הגל של השניצל, הנה כמה רעיונות שתוכלו לנסות:

  • נסו לשדרג את השניצל עם תיבול מקומי: פפריקה, כמון או תערובת תבלינים שאתם אוהבים.
  • להוסיף גבינה צהובה או מוצרלה מעל ולהמיס במיקרוגל לפני ההגשה.
  • להכין רוטב פסטו או טחינה שעליו לשדרג את המנה לזו שתקפיץ את הטעמים!
  • להביא את השניצל לשלב הבא על ידי שילוב עם סלט כרובית או צנון בצד.
  • פריז מהשניצל הרגיל? הכינו אותו עם קמח מנדלינה או תפו"ח להפתעה!

שאלות ותשובות

איך שומרים על השניצלים לאחר ההכנה?
עטפו היטב בניילון נצמד או שמרו במיכל אטום במקרר. הם יכולים להחזיק במשך 3 ימים, ומומלץ לחמם מחדש בטוסטר או על מחבת.

אם אני רוצה לשדרג את הטעמים, מה כדאי להוסיף?
שחקו עם התבלינים! פפריקה חריפה, תערובת תבלינים ייחודית או אפילו קצת מחית ג'ינג'ר יכולים להכניס למנה שלכם טעמים חדשים ומרגשים.

האם אפשר להכין את השניצלים בתנור במקום לטגן?
בהחלט! ניתן לאפות את השניצלים בתנור בחום של 200 מעלות צלזיוס במשך 25-30 דקות עם מעט שמן. התוצאה תהיה פריכה לא פחותה.

לחברים שלא אוכלים גלוטן, מה לעשות?
שימוש בקמח תפו"ח ופירורי אורז הוא פתרון מצוין. אפשר גם למלא כל מיני קמחים מיוחדים כמו קמח קוקוס.

האם אפשר להכין את השניצלים מראש?
כן, ניתן להכין את השניצלים מראש, לטגן ולהקפיא. חימום מחדש במיקרוגל יכול להיות פתרון נוח!

מה ניתן להכין לצד השניצל?
סלט ירקות קל, פירה תפוחי אדמה, או אורז עם ירקות. כך תקבלו תפריט מושלם.

מדוע השתמשנו בטופו של קודח?
זה עוזר להשיג טקסטורה נימוחה וקלילה, דבר שמוסיף עוד שכבה של טעם.

מה ניתן לשים ברוטב?
אפשר לערבב שמן זית עם חומץ בלסמי ולוודא שהטעמים מסתדרים!.

איך ניתן להוסיף ירקות למנה הזאת?
אפשר לשים חתיכות של גזר, קישוא או אפילו לערבב סלט נענע ויוגורט ליד השניצל.

האם יש מגבלה בחומרי הגלם?
לא ממש. תרגישו חופשי להחסיר ולהוסיף בכל מה שנראה לכם נכון. עולם השניצלים שלכם נמצא בידיים שלכם!

אחרי כל זה, אם המנה שבה את הלב שלכם, אל תשכחו לשתף עם החברים שלכם. העבירו את המתכון לעוד טועמים אחרת יפגעו! תיהנו, תשמחו ותחגגו עם השניצל המדהים הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *