סופלה שוקולד פרווה במיקרו בתוך 10 דקות!

סופלה שוקולד פרווה במיקרו: המתכון המושלם

דמיינו לכם את הרגע שבו אתם פותחים את דלת המיקרו, והפיתוי הממכר של סופלה השוקולד מתפשט בחלל. זהו רגע שבהחלט אי אפשר להחמיץ! הרגע הזה בו השוקולד נוזל, האדים עולים, והטעם המושלם הזה מחכה רק לכם. הסופלה הזה לא רק שהוא אגדי, אלא גם קל ומהיר להכנה. אין צורך במצב רוח של שף מקצועי, כל אחד יכול ליהנות מהפינוקים המתוקים הללו תוך כמה דקות בלבד!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 30 שניות במיקרו
  • רמת קושי: קל
  • מפיקים: 2 מנות

לא נעלם מהעין שברקע של כל מתכון יש צורך במעט קסם. אז כמובן, גם כאן יש צורך בקצת של אנרגיה כדי להרים את מה שיכול להיות קינוח מדהים לסיום יום מתיש או סתם פינוק ביום ראשון שמשי!

הרכיבים הדרושים

כמובן, לפני שמתחילים בשלב ההכנה, יש לאסוף את כל המרכיבים הנדרשים. אתם תזדקקו לשוקולד מריר ולטעמים שיגרמו לכם לעוף! הסופלה הזה הוא לא רק מתוק, אלא גם מאפשר לכם ליהנות מצליל השוקולד נמס בפה. אז הנה מה שאתם זקוקים לו:

  • 100 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 2 ביצים
  • 40 גרם סוכר
  • 2 כפות קקאו לא ממותק
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • קורט של מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל

אם אתם מניחים שהשוקולד המריר יוכל להחליף את השוקולד החלבוני, אתם צודקים. אפשר לשלב גם שוקולד חלב אם רוצים. כמו כן, אם תרצו לעשות גרסה טהורה יותר או להשתדל לשמור על אורח חיים בריא, תוכלו להשתמש בקקאו דל קלוריות או אפילו להחליף את הסוכר בסוכר דיאטטי.

שלבי ההכנה

לאחר שהאספה את כל המרכיבים, הגיע הזמן להיכנס לשלבי ההכנה. יש להקפיד על כל שלב כדי להבטיח שהתוצאה תהיה עשירה, גבוה ונעימה במיוחד. אז נתחיל!

  1. נמס את השוקולד המריר במיקרו במשך 30 שניות או עד שהוא מתמוסס – ערבבו אותו היטב.
  2. בינתיים, בקערה נפרדת, הקציפו את הביצים והסוכר עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
  3. הוסיפו את השוקולד המומס לתערובת הביצים וערבבו היטב.
  4. הוסיפו את קקאו, שמן קוקוס, מלח ותמצית וניל וערבבו עד שהתערובת חלקה.
  5. חלקו את התערובת לכוסות סופלה מתאימות.
  6. הכניסו למיקרו למשך כ-30 שניות עד שהסופלה תפוח ועקבי.
  7. הוציאו והניחו כמה שניות להתייצב.
  8. הגישו עם תוספות אהובות כמו שמנת פרווה, אגוזים קצוצים או כדור גלידה.

בזמן שהסופלה מתבשל במיקרו, הריח המטריף יתפשט בכל הבית, ויש לכם סיבה מצוינת להזמין את השכנים שלכם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

סופלה השוקולד הזה הוא בסיס מעולה! תמיד אפשר לשדרגו ולשחק עם התוספות. אז מה אתם יכולים להוסיף?

  • פירות טריים – כמו תותים או בננות שמשדרגים את הכל!
  • קוקוס טחון שמדגיש את טעם השוקולד.
  • שברי אגוזים להוספת קראנץ'.
  • שוקולד צ’יפס לפיזור מעל – גם מוסיף טעם וגם עושה יופי בעין.

אם אתם אוהבים מתוק, אפשר להוסיף עוד סוכר או דבש לתערובת, או אפילו סירופ מייפל. השמיים הם הגבול!

שאלות ותשובות

מה אם אין לי מיקרו?
אפשר להכין את הסופלה בתנור. במקרה הזה, יש לחמם את התנור ל-180 מעלות ולאפות את הסופלה במשך 10-12 דקות עד שהוא תפוס מבחוץ ונוזלי בפנים.

האם אפשר להכין את הסופלה בלי ביצים?
כן, ניתן להחליף את הביצים ב-50 גרם רסק תפוחים או ב-1/4 כוס טחינה. התוצאה תהיה טעימה ורכה לא פחות!

מה אם יש לי בעיה עם גלוטן?
אין בעיה! אפשר להשתמש בקמח תפו”ח או קמח שקדים במקום קמח רגיל.

האם ניתן להכין את הסופלה מראש?
למרבה הצער, הסופלה הזה הכי טעים כשהוא מוכן טרי. אבל אפשר להכין את התערובת ולשמור אותה במקרר עד לשלבים האחרונים.

איך מבשלים את הסופלה על מנת שיהיה אוורירי?
הכי חשוב – להקפיד על לא לערבב יותר מדי אחרי שמניחים את השוקולד לתערובת הביצים. זה מדהים איך שזה משפיע על המרקם!

אפשר לשים קקאו צבעוני?
אפשר בהחלט! זה משגע כשנכנסים לצבעים שונים, אם אתם רוצים לשדרג לפינוק מתוק במיוחד.

עוברים למתוק יותר?
בהחלט! פזרו על הסופלה קצת אבקת סוכר לפני ההגשה. זה מוסיף גם צבע וגם טעם.

האם ניתן לכין את הסופלה מלית שוקולד לבן?
בוודאי! אפשר לשנות את סוג השוקולד. רק זכרו שהשוקולד הלבן פחות מריר ולכן ניתן להוסיף מעט קקאו אם רוצים.

למה עדיף לבשל את הסופלה בכוסות?
כך תוכלו לשלוט בגדלים ובמינונים, זה גם מאפשר להם להתבשל באופן אחיד ולשמור על פורמט אישי לבית קפה.

מה ניתן להגיש לצידו של הסופלה?
כל מלית, שמנת חמוצה או גלידה. מומלץ פשוט ללקק את האצבעות ולהתענג על כל ביס!

אם הגשתם סופלה כזה, אתם בעצם לא רק הכנתם קינוח. אתם יצרתם חוויה! תיהנו מהמתכון המדהים ותשתפו אותו עם חברים על מנת לחגוג את הרגעים המיוחדים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *