סושי כשר לפסח שלא תשכחו לנסות השנה

סושי זה כשר לפסח – מתכון מדהים וממכר

דמיינו אתם יושבים מסביב לשולחן, אח smell דגי סלמון טריים, ריח של אצות ים וכמובן, כפי שסושי על שולחן החג. נשמע מתכון מושלם לחג הפסח? אתם לא טועים! בכתבה הזו אנו נחשוף בפניכם מתכון לסושי כשר לפסח, שירענן את שולחן החג שלכם עם טעמים אגדי ועם ניחוח חדשני. שלא תטעו, מדובר במתכון מעלף וטעים כל כך שהאורחים שלכם יבקשו עוד מנה, ואולי אפילו יישארו ליותר מפרוסת מצה אחת.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 1 שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • לכמה מנות: 4 מנות

לפני שנצלול לעולם הקסום של הסושי, חשוב להבין מדוע סושי כשר לפסח יכול להיות החוויה הקולינרית המושלמת לחג. ישנם סוגים שונים של סושי – כמה מהם אפשר להכין עם רכיבים הזמינים בחג, והם לא מכילים חמץ. מעין שילוב של מסורת וחידוש, סושי כשר לפסח הוא לחם חדש שתפגוש בשולחן הסדר.

הרכיבים הדרושים

כמו כל מתכון מצוין, כך גם את המתכון הזה תוכלו להתאים אישית לפי העדפותיכם. אך מה שחשוב זה למצוא את הרכיבים האיכותיים ביותר. להלן המרכיבים לתהליך הכנת הסושי הכשר:

  • 2 כוסות אורז ועדיף אורז סושי (אפשר להשתמש גם באורז בסמטי)
  • 4 כפות חומץ אורז
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • דף אצות נורי (למילוי)
  • מנה של ירקות פריזאי – למשל, מלפפון, אבוקדו וגזר
  • נתחי סלמון או טונה טריים (לפי הטעם)
  • שומשום קלוי (למעל)
  • רוטב סויה (לצלילה)

אם אתם טבעוניים או רוצים לשדרג את המתכון, יש לכם אפשרות מצוינת להיעזר בפריכיות אורז או בסושי צמחוני – כל חומרי המילוי שלכם יכולים להיות ירקות בלבד!

שלבי ההכנה

אחרי שהכנו את כל הרכיבים, שמרו על סבלנות – התוצאה הסופית היא מעלפת. ואל תשכחו, היכולת לעשות סושי בעצמכם היא לא רק חוויה קולינרית, אלא גם יפנית במיוחד!

  1. שטפו את האורז במים קרים עד שהמים יהיו ברור, זה יעזור להוריד את העמילן.
  2. בשלו את האורז בסיר טפלון עם 2.5 כוסות מים ולאחר רתיחה, הנמיכו את הלהבה לכיסוי מבושל במשך 15 דקות.
  3. לאחר הבישול, הכניסו לקערה והוסיפו חומץ אורז, סוכר ומלח. ערבבו בעדינות עד שהכל מתערבב.
  4. תנו לאורז להתקרר בטמפרטורת החדר.
  5. כשהאורז מתקרר, הניחו דף אצות נורי על משטח חלק.
  6. מרחו שכבת אורז דקה על דף הנורי, השאירו קצה אחד פנוי.
  7. סדרו את ירקות המילוי (מלפפון, אבוקדו וגזר) והדג (סלמון/טונה) על האורז.
  8. התגלגלו את הסושי מכיוון הקצה המלא עד שנותר קצה נורי ריק כדי שהסושי יכלא את עצמו.
  9. חתכו את הסושי לנתחים בגובה 2-3 ס"מ והניחו על צלחת, ופזרו שומשום קלוי מלמעלה.
  10. הגישו עם רוטב סויה, נוסיף עוד קצת טעמים אם בא לכם!

שדרוגים ותוספות אפשריות

כדי להפוך את הסושי למדהים עוד יותר, אפשר לגוון ולשדרגו בכמה דרכים:

  • הוסיפו רוטב צ'ילי מתוק לניתוקים.
  • נסו לשים עגבניות מיובשות ביניהם כדי להקות טעמים חדשים.
  • שילוב של אבוקדו ואספרגוס ייתן טעם טרי ופריך לא כולו !
  • סושי תפוחי אדמה קונפי יתן לכם מגע של תפוחי אדמה לא שיגרתי וחברתי.

שאלות ותשובות

מה ניתן להכין בתור סושי טורטייה?

סושי טורטייה זה סושי קלאסית שנעשית בטורטיית תפו"א, ומושלמת בהחלט עם גבינת פטה ובולגרית. היזהרו – זה עשוי להפוך ללהיט!

האם אפשר להשתמש באורז חום?

כן, אפשר להשתמש באורז חום אך חשוב לשים לב שכל אורז צריך זמן בישול שונה. אורז חום ידרוש יותר מים ובישול ארוך.

האם זה בטוח לקנות דגים במהלך הפסח?

כמובן! פשוט ודאו שאתם קונים דגים טריים ורעננים, ושיש לאותם הכשר ותעודות מתאימות.

מה היתרון של סושי כשר?

זה מאפשר לשמור על המסורת והכשרות של החג, ובכך זה מאפשר לאורחים ליהנות ממנה טעימה ושונה בלי פריצה למסורת.

מה אם אני רוצה להכין סושי ללא גלוטן?

שימוש באורז במקום במוצרים אחרים בהחלט נותן את הדרך להפיכת המתכון ללא גלוטן. ואם תשאלו אותנו – זה עדיין מדהים!

איך אני יכול לדעת אם האורז מבושל נכון?

כשאתם לוחצים עליו ואם הוא רך ונימוח, זה הזמן להוציאו מהכיריים.

מהי הכמות של דג שעלי להשתמש?

באופן כללי, 100 גרם לכל אדם מספק, במיוחד אם אתם מתכננים למלא טעמים עם הירקות.

האם ניתן להשתמש באצות פיתולים במקום נורי?

בדיוק! זה יכולה להוות גרסה מפתיעה ולתת טעם שונה ועשיר.

אני רוצה פיקנטי – מה להוסיף?

תשקלו לשים רוטב סriracha או פתיתי צ'ילי, זה בהחלט יוסיף לארגון הקשתות של הטעמים.

האם יש הגבלות על נכסים אחרים?

אם תבחרו בהרכבה טבעונית, זה מותר ומומלץ! הכל ייחודי לאנשים ולאורחים שלכם!

חלקו את המתכון יוצא הדופן הזה עם חברים שלכם – יש לכם מתכון בריאותי, טעים ומשגע, שיביא את פסח שלכם לרמה הבאה. מהנסיון שלי, אני יודע שזה עובד נפלא! אז אל תהססו לשתף ולחגוג עם כולם את חג הפסח בצורה מגוונת וטעימה.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *