סושי צמחוני מתכון שיביא אותך לגן עדן של טעמים

"`html

סושי צמחוני – האוכל שגם בריאות וגם טעמים מדהימים!

מי מאיתנו לא מתמלא התרגשות כשהוא אוכל סושי? הסושי הפך בעשור האחרון לאחד המאכלים הפופולאריים ביותר בעולם. אבל מה אם אני אגיד לכם שגם סושי יכול להיות מלא בטעמים מדהימים, וגם בריא? אתם לא תצפו לזה! סושי צמחוני הוא הדרך המושלמת לשלב עושר טעמים עם איכות תזונתית שיכולה לגרום לכולנו להרגיש נפלא אחרי כל נגיסת אגרול מתקתק או רול ירקות מלא בטעמים. נשמע מעניין? בואו נכין את הסושי המושלם, שבטוח ישאיר אתכם עם טעם של עוד!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל-4 מנות

המרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, חשוב שנכיר את הבסיס למנה הייחודית שלנו. במתכון הזה נעשה שימוש במרכיבים טריים שיגרמו לסושי שלנו להיות לא רק טעים, אלא גם בריא ומזין. אתם מוכנים? בואו נתחיל!

  • שתי כוסות אורז סושי
  • שתיים וחצי כוסות מים
  • חומץ, סוכר ומלח (למשרה האורז)
  • אצות נורי
  • אבוקדו, פרוס דק
  • גזר, מגורר
  • מלפפון, פרוס דק
  • טופו, פרוס לקוביות קטנות
  • סויה, למריחה

בעבור מקרים אחרים – גרסאות חלופיות!

המתכון הזה כל כך גמיש, שאפשר לבצע בו שינויים על פי הטעם האישי שלכם. רוצים גרסה טבעונית? פשוט השאירו את הטופו כמו שהוא או החליפו אותו בעוף צמחוני! ואם אתם מקפידים על דל פחמימות, אפשר לשים חתיכות ירקות במקום אורז וליצור סושי משגע. אין גבולות לאפשרויות!

שלבי ההכנה

בואו ניגש לעבודה! אני ממליץ לערוך את כל המרכיבים לפני שמתחילים כדי שהכל יתנהל בצורה חלקה. אחרי הכל, גם אנחנו לא רוצים להיות כמו אבוקדו נמעך על צלחת!

  1. נשטוף את האורז במים קרים עד שהמים ברורים.
  2. בשלו את האורז בסיר עם מים על חום בינוני למשך 20 דקות.
  3. כשהאורז מוכן, הכניסו אותו לקערה והוסיפו חומץ, סוכר ומלח. ערבבו היטב והשאירו להתקרר.
  4. חתכו את הירקות לקוביות דקיקות ורצועות.
  5. קחו אצה נורי והניחו עליה שכבת אורז דקה.
  6. הניחו את הירקות והטופו במרכז האורז.
  7. גוללו את האצה בעזרת מחצלת סושי, הידוק ככל הניתן.
  8. חותכים את רול הסושי לקטעים בגודל ביס.
  9. מניחים בסלט ומסביב רוטב סויה.

שדרוגים ותוספות

יש כל כך הרבה דרכים לשדרג את הסושי שלנו! חשבתם על להוסיף רוטב צ'ילי חריף? או אולי קצת טחינה מעל? ואם אתם מעוניינים בפיצוץ טעמים, אפשר להכין רוטב אגדי של סויה עם דבש ושום קצוץ, שיציע טעמים ממכרים בכל נגיסה!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את המתכון עם אורז רגיל?
בוודאי. אורז סושי הוא האידיאלי, אבל אורז רגיל יכול להסתדר גם כן, למרות שהתוצאה עשויה להיות פחות טעימה.

האם ניתן לשמור על רול הסושי במקרר?
מומלץ לאכול את הסושי מיד לאחר ההכנה, אבל אם נשאר לכם, אפשר לשמור במקרר ביום למחרת. אבל תחשבו על זה: האם אתם באמת תצליחו להתאפק?

כמה זמן מחזיקים את חומרי הסושי במקרר?
ירקות טריים, כמו אבוקדו ומלפפון, נוטים להדרדר מהר יותר. אני ממליץ לא להחזיק יותר מ-3-4 ימים.

האם הסושי הזה בריא?
בהחלט! הסושי שלנו עשוי מירקות טריים ואורז, ואין בו חומרים משמרים או סוכר מיותר, מה שהופך אותו לבריא ומרענן.

מה אפשר להוסיף לרוטב הסויה?
אפשר להוסיף מעט כמון או ג'ינג'ר קצוץ כדי להוסיף טעמים נוספים. גם נטיפים של שומשום קלוי יכולים להיות תוספת מצוינת!

האם אפשר לשים כל ירק בסושי?
הכל הולך! שחקו עם הטעמים שלכם. ברוקולי, כרובית ואפילו פטריות יתאימו מעולה.

האם יש צורך בשום קישוטים כשמכינים סושי?
אם אתם רוצים להגיש כמו במסעדה, אתם יכולים לפזר עשבי תיבול כמו בצל ירוק או כוסברה מעל.

מה עליי לעשות אם לא מצאתי אצות נורי?
אפשר להשתמש בעלים של חסה כדי להכין סושי רול או להיעזר בשיטת הפייפר לז'אבה.

האם אפשר להכין סושי בלי אורז?
לגמרי! אפשר להכין סושי עם חסות או ירקות שכבתיים, ולהרגיש את אותו טעם נהדר בלי האורז.

מה יכול להיות צד מעולה לסושי?
סלט ירקות מרענן או מרק מיסו יהיו תוספות מצוינות להגשה לצד הסושי שלנו!

עכשיו כשאתם מכירים את המתכון המושלם לסושי צמחוני, אני מקווה שתתנסו בהכנה! אני בטוח שתיהנו בכל נגיסה. אל תתנו לכל הטעמים האלה להיגמר אצלכם – שתפו את המתכון הזה עם חברים, בפייסבוק או באינסטגרם שלכם, כך שגם אחרים ייהנו מהטעמים המדהימים האלה!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *