סטייק בתנור מתכון קל וטעים שכל אחד יכול להכין

סטייק בתנור – המתכון המושלם עבורכם

דמיינו את הריח המלכותי הממלא את הבית שלכם, כאשר סטייק עסיסי יוצא מהתנור, מוקרם ברוטב מפנק, משגע את כל החושים ומזמין את התיאבון לפתוח את הדלת למטבח. מתכון הסטייק בתנור הזה הוא בהחלט מדהים, מושלם ולא פחות ממעלף. זהו סטייק לא סתם סטייק, אלא כזה שברגע שתקחו ממנו ביס, אתם פשוט לא תצליחו להפסיק. הוא יהיה כל כך טעים שיש לכך סיכוי גבוה שתרצו להכין אותו שוב ושוב. בין אם מדובר בארוחת ערב מיוחדת ובין אם פשוט בא לכם לפנק את עצמכם, המתכון הזה הוא בהחלט הבחירה הנכונה!

זמן הכנה: 1 שעה. רמת קושי: בינונית. מתאים ל: 4 אנשים.

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • מתאים: ל-4 סועדים

הרכיבים הדרושים

כעת, אנו נכנסים לחלק המעניין ביותר – המרכיבים שלנו. השפית אשר תכין את המכונה המיוחדת הזו זקוקה למרכיבים איכותיים, כדי להוציא את המנה המדהימה באמת. הנה הרשימה:

  • 2 סטייקים עבים (רצוי נתח אנגוס או שייטל)
  • לימון סחוט (מיץ מ-1 לימון)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 שן שום קצוצה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 4 גבעולי רוזמרין טרי
  • 50 גרם חמאה
  • אופציונלי: תוספת של פירות יבשים או אגוזים לגרסה היותר משגעת

אני ממליץ לכם להשתמש בסטייקים עבים במיוחד. כך תקבלו מירקם עסיסי ונימוח. חושבים שגזר או תרד לא מתאימים? נסו לערבב אותם לצד הסטייק בתנור, זה מה שידחוף אתכם לדבר על ״מושלם״!

דרכים חלופיות

עבור ידידי הצמחונים והטבעונים שביניכם, יש אלטרנטיבה מצוינת. אתם יכולים להכין את המתכון הזה עם סטייק מחלבוני צמח (כגון טופו או סייטן), הדורש הפנמה דומה. במידה ואתם רוצים להימנע מגלוטן, עברו לרוטב סויה ללא גלוטן, כך תרגישו שהמנה תהיה נמסה בפה וללא מחסומים.

שלבי ההכנה

עכשיו, הגיע הזמן המרגש – להתכונן להכנה של הסטייק בתנור. זהו הזמן לתת ליצירתיות שלנו להתפרץ!

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים בקערה את המיץ, שמן הזית, רוטב הסויה, שום, מלח ופלפל.
  3. שמים את הסטייקים בקערה, מוודאים שהם מכוסים ברוטב. מרגישים שמהדקים אותם בחיבוק חם.
  4. משרים את הסטייקים במר marinade למשך 20 דקות לפחות. אם יש לכם יותר זמן, כדאי להשרות לילה במקרר.
  5. מניחים את הסטייקים בתבנית אפייה עם רוזמרין מעליהם.
  6. מניחים על כל סטייק חתיכת חמאה – זו הסוד לעונג מוחלט.
  7. אופים בתנור למשך כ-20-25 דקות, עד שהסטייק מגיע למידת עשייה שאתם אוהבים.
  8. מוציאים מהתנור ומניחים לסטייקים לנוח מספר דקות לפני שחותכים אותם.
  9. מניחים על צלחת ומקשטים עם רוזמרין טרי או פירות יבשים.

בעבודה כל כך פשוטה, התוצאה תהיה מתכון אגדי ובלתי נשכח של סטייקים עסיסיים. אני יכול להבטיח לכם שגם המועמדים שלא אוהבים בשר לא יוכלו להפסיק ללקק את האצבעות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כל סטייק טוב זקוק לגיבוי. תוספות יכולות לעשות את כל ההבדל. אני ממליץ לשדרג את המנה עם:

  • תפוחי אדמה בתנור עם רוזמרין וזעתר.
  • סלט ירוק עם רוטב בלסמי, שיעניק פיצוי לסטייק.
  • פירה בוטנים עשיר ושמן, להרמוניה טובה.
  • רוטב פטריות שנעשה על חום נמוך כמובן בשום שמן זית.

חברים, השתדלו להיות יצירתיים. תוספות מוסיפות תמיד צבע אל המנה!

שאלות ותשובות

מה מומלץ לשדרג את הסטייק?
שדרוגים יכולים לכלול פטריות מוקפצות, רוטב שמנת עם קוניאק ואפילו צלילי גבינות מעושנות.

האם אפשר להכין את הסטייק על גריל במקום בתנור?
בהחלט! תהליך הצלייה בדיוק הוא סוד נוסף למושלמות, כך שדרכי הכנה שונות יביאו לתוצאה נהדרת.

מה הזמן המומלץ להשרות את הסטייק במרינדה?
העיקר לא להיות בלאגן – 20 דקות זה מינימום, אם יש לכם יותר זמן, אכן שכן, השתדלו לילה.

האם סטייקים קפואים יכולים להיכנס ישירות לתנור?
יאירו לכם שהשלב הזה לא מומלץ. חכו שהסטייק יתפשר לטמפ’ החדר.

האם יש אפשרות לאכול את הסטייק עם רטבים שונים?
כן! רוטב מתוק, חריף, או אפילו רוטב צ'ילי כבושים יכולים להעניק טעימות נפלאות.

מה הקטנים במשפחה יחשבו על זה?
ילדים בהחלט אוהבים סטייק שמבושל כמו שצריך עם השקעה ואהבה.

איזה קינוח מומלץ אחרי המנה הזו?
מוס שוקולד או עוגת גבינה פריכה עם פירות יכולים להתאים רע!

מה הסוד לאיכות טובה בסטייק?
לבחור נתח ברמה הגבוהה ביותר וזמן בישול מדויק אך נשאר עם עצירות להבשלה.

איך לנקות את התנור אחרי המנה?
צלחת מים עם לימון תעזור במניעת הריח ולנקות חרסינה בצורה קלה ומהירה.

האם זה אפוי או מטוגן?
במתכון שלנו כל השף לכם אפוי, כי אנו מאמינים שזה עושה את המנה לדל פחמימות בריאות.

כעת, אתם מצוידים בכל מה שאתם צריכים כדי לדעת כיצד להכין את הסטייק המושלם בתנור! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות, כדי שגם הם יהנו מהעונג הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *