סלט חסה ושרי מושלם שכולם מדברים עליו

סלט חסה ושרי מדהים ומרענן

מי לא אוהב סלט? אם זה סלט חסה ושרי, זה בטוח יהפוך את כל ארוחת הצהריים לנפלאה. מדובר בסלט שהוא לא רק בריא, אלא גם משגע ומגוון. נשים כאן בהמון אהבה את כל מה שקשור לסלט הזה, שיעורר מגע קסם בכל ביס וביס. לא משנה אם אתם רוצים לשדרג את הארוחה או סתם ממליצים להקפיץ את המתכון השגרתי, תנו לי להציג בפניכם את הסלט הזה. הוא משלב ירקות טריים, צבעים רעננים וטעמים על טעמים!

זמן הכנת המתכון

  • משך זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את הסלט המושלם הזה, אתם תזדקקו למספר מרכיבים פשוטים ונגישים. הם כולם טריים, בריאים – ומעל הכל, מזהמים את החיך בטעמים אגדי!

  • חסה רומית חתוכה (כ-200 גרם)
  • עגבניות שרי (קצת יותר מ-200 גרם)
  • מקש ו/או פקורינו מגורר (כ-70 גרם, לפי הטעם)
  • שמן זית איכותי (כ-4 כפות)
  • חומץ בלסמי (כ-2 כפות)
  • שן שום קצוצה (לפי העדפה)
  • מלח ופלפל שחור? לפי הטעם
  • אופציונלי: אוכמניות, אגוזי פקאן קלויים או דגנים לבחירה

בתור תוספות אפשריות, אני ממליץ להשתמש באגוזי קשיו קצוצים או גרגרי רימון למראה חגיגי ומעורר!

שלבי ההכנה

אחרי שהבאנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל את הכיף האמיתי. כשהיופי בעשייה כמו בסלט, הוא שהכל קורה במהירות רבה. מי לא אוהב כזה מתכון? כך תעשו את זה:

  1. לוקחים את עלי החסה, שוטפים במים קרים ומייבשים בעזרת מגבת נייר.
  2. חותכים את החסה לחתיכות בגובה של כ-5 ס"מ ומניחים בקערת סלט גדולה.
  3. מניחים את עגבניות השרי בחצי או ברבעים, לפי העדפה.
  4. בתוך קערית נוספת, מכינים רוטב על ידי ערבוב שמן זית, חומץ בלסמי ושום קצוץ.
  5. מוסיפים את הרוטב לקערת הסלט יחד עם המקש או הפקורינו, מערבבים בעדינות.
  6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  7. אם בחרתם להוסיף תוספות כמו אגוזי פקאן קלויים או מנות שונות, תוסיפו כעת לתערובת.
  8. מערבבים שוב בעדינות ומקשטים עם אוכמניות אם יש.
  9. מניחים את הסלט במרכז השולחן ומגישים מיד – לא לדחות את ההנאה!

שדרוגים ותוספות

לאורחים שאוהבים לגוון, יש המון אפשרויות לשדרג את הסלט הזה. תוכלו לשלב בו לא רק אגוזים אלא גם פרוסות דקות של אבוקדו שא добавляют רכות מתפנקת. אם אתם אוהבים גבינות, תוכלו להוסיף גבינת פטה או מוצרלה, שיכולות להוריד לאורחים את הלסתות. ולצוות הטבעוני מביניכם, גבינת פקורינו ניתן להחליף בטחינה שמאד משחקת בסלטים ומוסיפה טעם.

שאלות ותשובות

איך אני שומר על הסלט טרי?
הסלט נשאר הכי טעים כתשמשו אותו מיד. אם בכל זאת נשאר, שמרו אותו במקרר ובצנצנת אטומה.

האם ניתן להכין את הסלט מראש?
אפשר להכין את כל המרכיבים ולהניח בקופסאות נפרדות, אבל כדאי להרכיב את הסלט רק לפני ההגשה כדי שהחסה לא תתרכך.

מה לעשות אם אני לא אוהב עגבניות?
אתם יכולים להחליף את העגבניות בירקות אחרים שאתם אוהבים. גזר, רדיס או קישוא עשויים להתאים.

מה הכי טעים לצד הסלט הזה?
נשמע משוגע, אבל סלט זה תואם נהדר עם פיצה או בשרים על האש. תוודאו שיש לכם דליקטסים ליד.

איך אפשר לקשט את הסלט?
גזר מגורר, חופן של פירות יער או פרוסות לימון יכולות לשדרג את המראה של הסלט!

האם ניתן להכין אותו ללא חומץ?
בהחלט! תחליפו את החומץ בלימון, זה פשוט משוגע.

מה היא הגישה הבריאותית לסלט הזה?
החסה מלאה בסיבים תזונתיים, והעגבניות עשירות בליקופן – הכל בריא ומזין!

איך ניתן להסב את הסלט הזה למנה עיקרית?
הוסיפו אליו עוף בגריל חתוך, טונה או קוביות טופו, כך תהפכו את הסלט לארוחה מלאה.

מה דעתך על הכנת גרסה דלת פחמימות?
מדהים! את הפקורינו אפשר להחליף בגרגרי צ'יה אם רוצים להרגיש שזה בריא וללא פחמימות.

איך אפשר להרגיש שהוא הכי טעים שיש?
בחרו ברכיבים איכותיים, שמן זית משובח ואל תשכחו לדעת. כל הבדל בטעם. מלאו אותו באהבה ותהיה הנאה ביסים!

מתכון זה לסלט חסה ושרי הוא לא רק חוויה קולינרית, אלא גם דרך לחגוג את העונה, מה שהופך אותו למושלם בכל עונה. למה לא לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם ולאפשר לכולם לחוות את הברק כל ביס?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *