סלט חסה פרמזן שכולם מדברים עליו עכשיו

סלט חסה פרמזן משגע

הגיע הזמן להזכיר לכולם מהו סלט מושלם! סלט חסה פרמזן הוא המנה שהייתם רוצים להביא איתכם לכל פיקניק, מסיבת ברביקיו או ארוחת ערב חגיגית. מדובר בסלט אגדי, שהוא לא רק עשיר בטעמים ובריא, אלא גם מתפקד כמנה מרעננת וממכרת בכל עונה. למה? כי הוא מלא בכל טוב! זה סלט שמאזן בצורה מושלמת את החמיצות של הרוטב עם הטעמים המתקתקים של הפרמזן והירקות הטריים. כמו שאומרים אצלנו – ללקק את האצבעות! ואם אתם שואלים את עצמכם מה הסוד? יש המון רכיבים שמוסיפים לכל ביס את הערך המוסף, וכל אחד מהם הוא עולם ומלואו.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כשמדברים על סלט חסה פרמזן, יש להדגיש שהמרכיבים כאן הם בסיס המהות של המנה. כל רכיב מרגיש מאוד רלוונטי ואין להזניח אף אחד מהם. יש להתחיל עם הירקות הטריים והפרמזן המוקצף שיביאו לכם טעמים מדהימים.

  • חסה רומית – 1 ראש טרי ופרוס דק
  • פרמזן – 100 גרם, מגורר דק
  • שיני שום – 1 כף, קצוצה דק
  • תמצית לימון – מלימון אחד
  • שמן זית – 2 כפות (תוסיפו עוד אם תרצו בפיונר)
  • מלח – על פי הטעם
  • הפלפל – לפי הטעם
  • אגוזי מלך קצוצים – 1/4 כוס, למרקם משוגע

מרכיבים חלופיים

לא כולם אוהבים את אותו הדבר, ואנחנו בהחלט מכבדים את זה! הנה כמה רעיונות לשדרוג הסלט: רוצים לגרסה טבעונית? תוכלו להחליף את הפרמזן בגבינת קשיו או אגוזים מאלה שייבשתם בעצמכם, וזה יהיה טעים לא פחות. עבור גרסה ללא גלוטן, שימו לב לבחור אגוזים ופרמזן מבלי תוספות שאין אותן.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשהמרכיבים מוכנים, הגיע הזמן לארגן את עצמנו בשיטה הלוגית שדיברנו עליה. מתודולוגיה זו תביא אותנו לתוצאה הסופית בצורה מהירה יותר.

  1. חותכים את חסה הרומית לחתיכות בגובה של כ-5 ס"מ ומשקפים לתוך קערה גדולה.
  2. מגרדים את הפרמזן ומוסיפים לקערה עם החסה.
  3. מוסיפים את שיני השום הקצוצות לתוך הקערה.
  4. מוסיפים את תמצית הלימון, שמן הזית, מלח ופלפל.
  5. מערבבים היטב את כל המרכיבים כך שהטעמים יתמזגו.
  6. בסיום, מפזרים אגוזי מלך קצוצים מעל ומערבבים בעדינות.
  7. מניחים להשרות כ-5 דקות כדי לטעמים להיכנס לעמקי החסה.
  8. מגישים ומסדרים את הסלט בצלחת עם פיסות נוספות של פרמזן מלמעלה.

שדרוגים לתוספות אפשריות

אם אתם רוצים לגוון, כל תוספת תעשיר את הסלט. מה דעתכם להוסיף תותים קצוצים? הם יוסיפו מתיקות. ואם אתם אוהבים עוקצים, למה לא לשלב זיתים? כל תוספת שלכם משנה את המנה לגמרי. שימו לב לשלב תוספות מרעננות כמו אבוקדו לצורת חיים משגעת יותר או אפילו דגנים כמו קינואה. אין סוף לאפשרויות!

שאלות ותשובות

למה הסלט הזה בריא?
מרכיבי הסלט עשירים בויטמינים, מינרלים ושומנים בריאים. החסה רצויה לתזונה מאוזנת, והפרמזן מספק מקור מצוין לחלבון.

איך אני יכול להפוך את הסלט הזה ליותר אקטיבי?
תוסיפו במידה מסוימת רוטב חם או סחוג לאלו שאוהבים יותר חריף – זה נותן חווית טעמים שמעלפת.

מה האפשרויות לשמור סלט כזה לקראת שבת?
כדאי להכין את הרוטב בנפרד ולשמור נפרד מהחסה – כך ברחיצה של חסה היא מחוזקת ובריאה.

האם ניתן לאכול את הסלט הזה כל יום?
בהחלט! מדובר באחת ממנות הסלט שהן חסינות לחלוטין בכל ארוחה. הוא קליל אך משביע בו זמנית.

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן את היתרית?
נכון לאחסן במכסה חזק ולא מכובס בעדינות כדי לשמור על החסה ולהוות צבעוניות נקייה.

מה אפשר להוסיף לסלט כדי לתת לו ריח טוב?
שום קלוי שניה לפני ההגשה מביא יכולת ריח משגע! כזה שידבר גם על בשוקים במקום העבודה.

מה כדאי להגיש עם הסלט?
פיצה דקיקה קלה לצד סלט עושה שילוב מעולה!

האם הסלט תופס מגבלות מזון?
כמובן, הוא מורכב ממרכיבים שאין להם תוספי צבעים או חומרים כימיים – הכי טבעי שיש.

מה עושים אם אין פרמזן?
אפשר להשתמש בכל גבינה קשה ובעלי טעמים טובים או אפילו טופו מחולק – מתקבל טעים בצורה שונה!

האם אפשר להוסיף חלבון?
בוודאי! תוספת של רצועות עוף מטוגנות או טופו מרגישות מעולה בשילוב עם הסלט הזה!

אז אתם מוזמנים לשתף את המתכון הזה עם חברים, לשדרגו ולהתנסות בעצמכם. אל תהססו לעלות תמונות של הסלט המדהים שלכם! תהנו מכל ביס, ואל תשכחו, כל ביס שווה להפיץ!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *