סלט כרוב לבן עם גזר שידליק את הטעמים שלך

סלט כרוב לבן עם גזר – המרענן הכי טעים שיש

סלט כרוב לבן עם גזר הוא מסוג המנות שהן כל כך פשוטות להכנה, אך יחד עם זאת מצליחות להביא עושר טעמים ומרקמים שלא יוצאים מהראש. כיום, קל מאוד לשכוח את המתכונים המסורתיים והפשוטים, אבל לפעמים המנה הקלאסית היא זו שמדברת עלינו הכי הרבה. לא נשכח גם שסלט הכרוב הלבן הוא סוג של בריאות על, מפוצץ בוויטמינים, מינרלים ואנטי-אוקסידנטים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר סועדים

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: מספיק ל-4-6 סועדים

הרכיבים הדרושים

אז מה צריך כדי להכין את הסלט המושלם הזה? כל מה שדרוש זה כמה מצרכים בסיסיים, והרבה אהבה. עיבדתי את המתכון הזה כדי שיהיה אגדי ומדהים במיוחד. כך תוכלו גם להביא אותו לשולחן, להפתיע את האורחים ולזכות במחמאות.

  • 1/2 כרוב לבן בינוני, קצוץ דק
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים ומגורדים
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 2-3 כפות מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

שימו לב שכרוב לבן, לבדו, הוא ממש פיצוץ של יתרונות בריאותיים. הוא מקור מצוין של ויטמין C, ויטמינים מקבוצת B, סיבים תזונתיים ועוד. כשאתם מכינים את הסלט, נסו לטעום גם את ה"מלחמת" הטעמים שהוא מביא: החמצמצות של הלימון מתערבבת עם הטעם הטרי של הכרוב והמתיקות של הגזר.

שלבי ההכנה

בואו ניגש מיד להכנה! זה מה שאתם כבר מחכים לו:

  1. חותכים את הכרוב הלבן לקוביות קטנות ומניחים בקערה גדולה.
  2. מגרדים את הגזר בעזרת פומפיה גסה ומוסיפים לקערה עם הכרוב.
  3. מערבבים את הכרוב והגזר ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
  4. במיכל קטן, מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל.
  5. יוצקים את הרוטב על הירקות ומערבבים היטב.
  6. אם רוצים להוסיף פטרוזיליה קצוצה, כעת היא הזמן!
  7. נותנים לסלט לנוח 10 דקות, כך שהטעמים יתמזגו.
  8. מגישים עם חיוך!

השלבים הללו כל כך פשוטים, אך התוצאה היא משגעת. אל תשכחו שגם הפרזנטציה חשובה, אז ערמו את הסלט בצורה מרשימה על צלחת שטוחה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

ובכן, אם אתם מרגישים שצריך להוסיף עוד כמה נגיעות מיוחדות, יש כמה אפשרויות מגניבות שאתם יכולים לנסות!

  • להוסיף חופן אגוזי מלך קצוצים, שיתנו קראנצ'יות מוספת.
  • שקדים פרוסים לקישוט.
  • לטעון בשומשום קלוי.
  • אפשר לשים רבעי תפוח עץ חריף לקצת מתיקות.
  • בנוסף, אפשר גם להוסיף כדורי גבינת פטה או גבינת סויה לגרסה טבעונית.

כמו כן, אם אתם אוהבים אדמה ואת הטעם של עגבניות, אפשר גם להוסיף עגבניות שרי חתוכות לחצי. זה מוסיף צבע וגיוון נהדר!

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי כרוב לבן?
אפשר בהחלט להשתמש בכרוב סגול. זה ייתן סלט צבעוני ונעים לעין.

האם הסלט הזה נשמר במקרר?
כן, אך אני ממליץ לאכול אותו כשיוצא מהמקרר. תהליך השימור לא מאפשר לירקות לשמור על פריכותם אחרי יום או יומיים.

האם יש גרסה דלת פחמימות של הסלט?
בהחלט. תוכלו להמיר את הגזר בסלק קלוף ומגורד שיכול לתת טעם דומה אבל עם פחות פחמימות.

האם אפשר להחליף את השמן זית בשמן אחר?
בוודאי! שמן חמניות או שמן קוקוס יכולים להתאים כאן לגמרי.

האם הסלט הזה مناسب לאנשים רגישים לגלוטן?
100%. המתכון הזה לא מכיל רכיבי גלוטן!

מה כדוגמה נוספות לשדרוגים?
אפשר להוסיף קוביות אבוקדו טרי כדי לשדרג את הסלט, או אפילו לפזר עליו פרוסות של רדיס כדי להקנות לו מעט חריפות.

מה אני יכול לעשות אם יש לי יותר מידי סלט?
בהחלט ניתן לשמור את הסלט במקרר ולאכול אותו בעוד יום-יומיים, אך אני ממליץ לקחת בחשבון שאולי תצטרכו להוסיף עוד רוטב אחרי יום.

האם זה סלט שאני יכול לגוון בו?
בהחלט! אפשר לשחק עם התיבול, לשלב מגוון ירקות ולהוסיף טעמים אישיים.

מה קורה אם הסלט שלי טיפה מר?
לפעמים הבעיה היא בכמות הים שהוספתם. נסו להוסיף עוד טיפה מיץ לימון או כמה דקיקות של דבש, ואולי תפחדו בבחינה של החמיצות.

אפשר להכין את הסלט מראש?
כמובן, אבל אני ממליץ להכין את הסלט יומיים לפני ההגשה כדי לשמור על הטריות והטעם.

אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים או לפרסם ברשתות מדיה. שיהיה בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *