סלט מלפפונים אסיאתי טעים ובריא ב-5 דקות

סלט מלפפונים אסיאתי – מתכון מדהים ומרענן!

לאן שלא נלך, סלט מלפפונים אסיאתי הוא הכוכב שמקפיץ כל שולחן. זה מתחיל עם הפריכות המדהימה של המלפפונים, שמגיעה עם טעמים משגעים של עגבניות, גזר, צ'ילי ורוטב סויה שמבצע קסמים על כל המנה. כל ביס הוא חגיגה של טעמים, שמביאה איתה את ההנאה והבריאות גם יחד. האם יש דבר יותר מושלם מסלט כזה ביום שרבי? אנחנו כאן כדי לשתף אתכם במתכון הכי טעים שיש, שעושה חשק להוסיף עוד רוטב ועוד תוספות. אז שבו, תניחו את הרגליים על השולחן, ונתחיל במופע הקולינרי הזה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, לפני שנצלול לעשייה, חשוב להצטייד בכל המרכיבים המדהימים שייקחו אותנו למסע האסיאתי הזה. חשוב לזכור שהרעננות והפריכות של המצרכים יסייעו לנו לקבל את המנה הכי אטרקטיבית ורעננה.

  • 2 מלפפונים גדולים, קלופים וחותכים לדקים
  • 1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לרצועות דקות
  • 1-2 כפות שומשום קלוי
  • 1 עגבניה גדולה, קצוצה
  • 1-2 צ'ילי חריף, קצוצים (לפי הטעם)
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות שמן סומסום
  • 1 כף חומץ אורז (או חומץ בן יין לבן)
  • 1 כף סוכר חום (משגע את הטעם)
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה (אופציונלי)

וכמובן, למי שמעוניין במשהו בריאותי יותר, אפשר לרדת על הסוכר ולהחליף את הרוטב הסויה ברוטב דל נתרן!

שלבי ההכנה

כעת, לאחר שהצטיידתם במרכיבים, הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל לבשל. אל תשכחו לשים לב לפרטים הקטנים, כי עליהם מבוסס כל הכיף!

  1. מרססים את המלפפונים בקצת מלח ומניחים להם לשבת במשך 10 דקות. זה יעזור להוציא מהם מים.
  2. בזמן שהמלפפונים סופגים את המלח, אפשר להכין את רוטב הסויה על ידי ערבוב של רוטב הסויה, השום והחומץ.
  3. אחרי 10 דקות, סוחטים את המלפפונים בעזרת כפפת סחיטה על מנת להוציא את הנוזלים.
  4. מאחדים את כל הירקות – המלפפונים, הגזר, העגבניה והצ'ילי בקערה גדולה.
  5. יוצקים את רוטב הסויה לסלט ומערבבים היטב.
  6. לסיום, מפזרים מעל את השומשום הקלוי והכוסברה הקצוצה.
  7. מניחים לסלט להתקרר במשך 10 דקות במקרר, ואז תגישו אותו עם חיוך גדול!

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

אז אם כבר עשינו חצי עבודה, אפשר להוסיף תוספות משגעות שיהפכו את הסלט למושלם יותר!

נשקול להוסיף עוף בגריל או טופו, למי שמעוניין במנה חלבונית ומזינה. לגרסה טבעונית, ניתן להשאיר את הטופו ולהוסיף אגוזי ערמונים קצוצים או שקדים מלוחים בתור תוספת של פריכות.

כמו כן, אי אפשר לפסול את האופציה של ירקות נוספים – לאטיס, קוביות פלפלים צבעוניים או אפילו חצילים קלויים יכולים להוסיף עושר חדש למנה. והשבועיים הקרובים יכולים להיות קטשופיים של תבלינים, כמו גנש אנגלית או מעט ג'ינג'ר מגורר.

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור על הסלט הזה לאורך זמן?
שימור הסלט מקטין את הפריכות שלו. ניתן לשמור אותו במקרר ליום-יומיים, אך מומלץ לא לערבב אותו עם הרוטב עד שהחלטתם להגיש אותו.

מה לעשות אם אני אוהב פחות חריף?
אפשר פשוט להפחית את כמות הצ'ילי או להשאיר אותו מחוץ למתכון. כמו כן, חצי אבוקדו תורם לטעם נהדר ומפחית את החריפות.

האם אני יכול להשתמש במלפפונים אחרים?
בהחלט! מלפפונים ירוקים עובדים מצוין, וגם מלפפוני פיקולו יכולים להוסיף טעם ייחודי.

אם אני רוצה להכין את זה מראש, מה לעשות?
מומלץ להכין את כל המרכיבים רק ולשמור במקרר. ערבבו עם הרוטב סמוך למועד ההגשה.

האם יש דרכים בריאותיות יותר להכין את הסלט?
כמובן! אפשר להחליף את הרוטב סויה ברוטב דל נתרן ולהמנע מהסוכר לחלוטין.

אפשר לשים בקופסה למהלך היום?
בהחלט! אבל חשוב לשמור על מרכיבי הרוטב בנפרד כדי לשמור על קרירות הסלט.

למה כדאי לעשות את הסלט הזה?
זה קל, מהיר ובריא. בנוסף, הוא מכיל שפע של צבעים וטעמים – ההגשה פשוט אגדי!

האם יש תחליף לסומסום?
כמובן! אפשר להחליף בשקדים קצוצים או אגוזי מלך.

מה הזמן הכולל להכנת הסלט?
הזמן לסלט הזה הוא בין 20 ל-30 דקות, תלוי כמה מהר אתם חותכים!

איפה ניתן לנסות וריאציות נוספות?
במטעמים אסיאתיים, תמיד יש מקום לשדרוגים כמו נודלס או תוספות של קונפי דגים.

זהו! היינו כאן בשעה קסומה שהגשמנו לכם את הסלט האסיאתי המושלם. עכשיו רק נשאר לכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות, שתפו פלאים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *