סלט סלק ואגוזים שמקנה טעמים חדשים וטריים

סלט סלק ואגוזים – יצירת מופת בריאה ומרעננת

אם אתם מחפשים מנה מרעננת, צבעונית וכזו שתשדרגו לכם את הארוחה הבאה, סלט הסלק והאגוזים הזה הוא בהחלט התשובה! לא סתם אנשים פרסמו מתכונים לסלטים – מדובר במנה שמספקת את כל מה שהגוף שלנו צריך, ויותר מכך. המערכת החיסונית שלנו תוקפת אותנו בכל מקום ובכל זמן, ובדיוק מהסיבה הזו חשוב להקפיד על תזונה בריאה. סלט הסלק הזה הוא מתכון מדהים, בריא ובעלות נמוכה, שיכול להפוך לאחת המנות הכי טובות על השולחן שלכם. וכל זה בזמן הכנה קצרצר!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מגישים ל: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, בואו נראה מה אנחנו צריכים לסלט המיוחד הזה. כל המרכיבים מדהימים, ואפשר לשלב בין האפשרויות השונות.

  • 4 סלקים בינוניים, קלופים ומבושלים (אולי מעניין כמה סלקים נוספים שהכנתם במיוחד)
  • 100 גרם אגוזי פקאנים קלויים (אולי אגוזי לוז או אגוזי ברזיל לפינוק)
  • 50 גרם גבינת פטה, מפוררת (אם רוצים גרסה טבעונית, אפשר להשתמש באגוזי קשיו קצוצים)
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • מיץ מלימון אחד (וכן, אפשר לשים גם מים מוגזים אם רוצים קצת שואו)
  • מלח ופלפל לפי הטעם (שאלו את סבתא, היא יודעת)
  • עלי רוקט או תרד (מרגישים את זה בגרון)

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיע הזמן לכל המתכונים ששמרנו. שלב אחרי שלב, נבנה את הסלט הכי טעים שיש.

  1. לוקחים סלקים ומבשלים אותם במים רותחים עד שהסלט ננשך בקלות.
  2. מוציאים את הסלקים ומניחים להם להתקרר.
  3. חותכים את הסלקים לקוביות קטנות או פרוסות לפי גחמתכם.
  4. בוחרים קערה יפה (חשוב להרגיש חוויה!) ומניחים בתוכה את סלקים.
  5. קולים את האגוזים במחבת ללא שמן עד שמעט משחימים (נפלא, לקחתי את כולם).
  6. מניחים את האגוזים מעל הסלקים בקערה.
  7. מפזרים גבינת פטה מפוררת מעל הכל (או, אם בחרתם בטבעונית, אגוזים קצוצים).
  8. מזלפים שמן זית ומיץ לימון על כל הסלט (שלמות!).
  9. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  10. מוסיפים עלי רוקט ו/או תרד, מערבבים בעדינות.
  11. ו… מתהדרים! אחלו בתיאבון!

חשוב לציין שאם אתם רוצים לגרסה נטולת גלוטן, ודאו שהגבינה כשרה לנטורל. כמו כן, במקום סלקים, אפשר לשלב בטטה קלויה – זה גם מעלף!

שדרוגים ותוספות אפשריות

הסלט הזה כל כך גמיש, שלא יפריע להוסיף לו כמה תוספות משגעות!

  • מיץ תפוזים בשביל מתיקות נוספת.
  • שברי אגוזי קשיו לאיזון טעמים.
  • פרוסות אבוקדו רכות להנגשה.
  • רוטב של יוגורט טבעי עם שום על מנת לחוות טעמים חדשים.

שאלות ותשובות

האם הסלט הזה בריא? בהחלט! הוא עשיר בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. הסלק מספק את כל מה שהגוף צריך!

איפה אפשר להשיג אגוזי פקאנים? ניתן למצוא אותם בחנויות טבע, שווקים או חנויות פרה-ביוטיות.

האם אפשר להכין את הסלט מראש? לשמור את החומרים ובמיוחד את הרוטב בנפרד ולחבר אותם רק לפני ההגשה – ככה הסלט ישמור על הטריות.

מה אפשר לשים במקום גבינת פטה? ניתן להשתמש בגרגירי טופו או אפילו בחומוס טחינה לטעימה בריאה.

יש לכם טיפים נוספים להכנת הסלט הזה? ניתן לשלב ירקות כגון גזר או כרוב שיהפכו אותו לצבעוני ומרענן יותר.

כמה קלוריות יש בסלט הזה? מדובר בסלט קל יחסית – כ-200 קלוריות למנה, תלוי בכמויות ובתוספות.

מה אפשר לשתות לצד הסלט הזה? מומלץ לשתות מים עם לימון או אפילו תה ירוק שירענן את המזון.

האם סלק יכול להזיק? לא, בתנאי שצורכים אותו במידה נבונה ולא קונים סלקים עם תוספות לא בריאות.

מהן השיטות הטובות ביותר לאחסן את הסלט? כדאי לעטוף אותו בסקוט שימנע חמצון, או לאחסן בקופסה סגורה לגמרי במקרר.

האם הסלט מתאים לאירועים? כן, מדובר במנה צבעונית, מגוונת, שתוסיף קריצה ייחודית לכל אירוע!

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם כולם ברשתות החברתיות, תנו לאחרים לטעום מהשגעון הזה של סלט הסלק ואגוזים! זה הזמן לשדרג את השולחן שלכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *