סלט עגבניות וצנוברים שלא תוכל להתנגד לו

סלט עגבניות וצנוברים שיתפוס לכם את הלב

אין ספק שסלט עגבניות וצנוברים הוא אחד מהסלטים המדהימים ביותר שיש. כשהשמש זורחת והקיץ מתחיל להתחמם, אתם מגלים שהפשטות יכולה להיות משפיעה. תחשבו על זה: עגבניות עסיסיות, צנוברים פריכים, טעמים מרעננים שיגרמו לכולם ללקק את האצבעות. בעבודה שהשקענו במתכון הזה, אנחנו בטוחים שתהיה לכם חוויה מעלפת של טעמים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומגוון מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מעטפות מספקות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, הגיע הזמן להכיר את הרכיבים המושלמים להצלחת הסלט. כל אחד מהם תורם טעם, צבע ונוכחות. כל כך מדהים שלא תוכלו לעמוד בפניו!

  • 8 עגבניות אדומות ורכות, חתוכות לקוביות
  • 100 גרם צנוברים קלויים
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 2-3 כפות שמן זית איכותי
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1-2 שיני שום, קצוצות (לא חובה)

שלבי ההכנה

אחרי שגילינו את הרכיבים, הגיע הזמן לעבור לשלב ההכנה. זה הזמן לקחת את דרגת הקרמיקה שלכם אל שיאים חדשים והאמת היא שזה ממש פשוט!

  • לערבב את העגבניות, הבצל, הפטרוזיליה והשום בקערה גדולה.
  • להוסיף את הצנוברים הקלויים ולערבב בעדינות.
  • למזוג את שמן הזית ומיץ הלימון ולטבל במלח ופלפל.
  • לערבב שוב עד שהרכיבים מצופים היטב ברוטב.
  • אם רוצים, ניתן לעטוף בניילון נצמד ולתת לסלט לנוח במקרר 30 דקות ώστε שהטעמים יתמזגו.
  • לגישת ההגשה, ניתן להניח את הסלט במרכז השולחן ולהוסיף צנוברים נוספים לקישוט.

מה אפשר לשדרג ומהאי לשדרג

אז, מה עוד אפשר להוסיף או לשדרג? למה לא להפתיע את הסועדים עם טוויסט? למשל, אתם יכולים להוסיף גבינת פטה מפוררת לתוספת מליחות. אפשר גם לשלב אבוקדו בשלות, שיתרום למרקם הנימוח והקרמי.

אם אתם אוהבים את הטעמים האיטלקיים, מוסיפים גם כמה עלי בזיליקום קצוצים. החיבור של העגבניות עם הבזיליקום הוא אגדי. מה אם אתם על דיאטת קטוגנית? פשוט תשתמשו בצנוברים כמו חלבון ולעודד את הגופכם בדרך בריאה.

שאלות ותשובות

איך אפשר להכין את הסלט עם עגבניות שרי?

בהחלט! אפשר בהחלט להשתמש בעגבניות שרי, זה יוסיף צבעוניות ונצנצים לסלט. רק קצצו אותן לחצאים.

מה עושים אם אין צנוברים?

אם לא מצאתם צנוברים, אין בעיה! אפשר להחליף את הצנוברים בשקדים קלויים או אגוזי פקאן. זה יוסיף גם חוויה קרימית מעניין.

האם ניתן להוסיף ירקות אחרים לסלט?

בהחלט! אתם יכולים לשלב גם מלפפונים קצוצים או פלפלים קלויים. הכוח של הסלט הוא היכולת לגוון בו.

למה כדאי להשרות את הסלט לפני ההגשה?

ההשריה מאפשרת לטעמים להתמזג ולהתישב יחד, וכך כל ביס יהיה פשוט משגע!

האם הסלט מוכר בתרבויות אחרות?

כן! יש גרסאות רבות של סלטים שעושים שימוש בעגבניות. זהו סלט קיץ קלאסי במדינות הים התיכון, שבו נהוג לקשט בספיחים של קרח ליצירת קרירות.

אפשר להכין את הסלט יום מראש?

נכון, אבל יש לזכור שהעגבניות עשויות לשחרר נוזלים עם הזמן, אז כדאי להגיש אותו טרי או לפחות לעדכן אותו עם מעט שמן זית לפני ההגשה.

האם אפשר להשתמש באחרים שמן?

בהחלט! שמן אבוקדו או שמן אגוזים יכולים להוסיף לניחוח מרהיב.

מה לגבי גרסה טבעונית?

כמובן! הסלט הזה הוא טבעוני כברודות, אך ניתן להוסיף גבינת טוף מגורר או להחליף בצנוברים בחליפות אחרות.

איך שומרים את הסלט במקרר?

כדאי לשמור בקופסה אטומה, אך אל תשכחו לאן למעטה מעל צלחת כדי למנוע איבוד הטריות.

מה אפשר להגיש עם הסלט?

הסלט הזה הולך מדהים עם עוף בגריל או פסטה עם רוטב פסטו.

אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים שלכם ברשתות החברתיות. הסלט הזה הוא כל כך טעים וממכר, שכולם יצרו בו התלהבות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *