סלט עגבניות שרי בזיליקום וצנוברים שיהפוך את ארוחתך למושלמת!

סלט עגבניות שרי בזיליקום וצנוברים – חגיגה של טעמים ומרענן!

בתחילת יולי, כשהשמש מלטפת את פנינו והעונות מתחלפות, אנו שואפים למצוא את המנה המושלמת שתתאים לפיקניק, לארוחת ערב משפחתית או פשוט כפתיחה בסטייל לארוחה טובה. ובכן, סלט עגבניות שרי בזיליקום וצנוברים מגיע להציל את היום! זהו סלט שמצליח לשלב טעמים שלא תרצו להפסיק לאכול, הסוד טמון בשילוב הפשוט אך המושלם של עגבניות טריות ורעננות, עם נגיעות של בזיליקום צמחי וצנוברים קלויים שמוסיפים לו עומק ומשגעים את החיך.

זמן הכנה של המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

סלט זה מבוסס על רכיבים איכותיים, ורצוי להשתמש בכל מה שטרי ומקומי. הגיע הזמן לפנק את עצמנו בסלט המושלם!

  • 500 גרם עגבניות שרי מגוונות (צהובות, אדומות, ירוקות).
  • 1/4 כוס צנוברים קלויים.
  • 1/4 כוס רוטב שמן זית איכותי.
  • 1/4 כוס חומ balsamic.
  • 1 שיני שום קצוצה דק.
  • כוס עלי בזיליקום טריים.
  • מלח ופלפל לפי הטעם.

ואם אתם מחפשים אפשרויות חלופיות: ניתן להחליף את הצנוברים באגוזי לוז קלויים או שקדיים. אתם יכולים גם להוסיף גבינת פטה מפוררת לסלט, מה שיקנה לו עוד טוויסט משוגע! לדוגמה, סלט עגבניות שרי עם גבינת פטה הוא אגדי.

שלבי ההכנה

כשיש מתכון כל כך טעים, שעות הבישול עוברות בקלות! הרפתקה בישולית מתחילה עכשיו!

  1. שוטפים היטב את העגבניות השרי ומייבשים.
  2. חותכים את העגבניות ל-2 או 4 תלוי בגודלן.
  3. מניחים את העגבניות בקערה גדולה.
  4. קולים את הצנוברים במחבת על חום בינוני עד שהם מתמזגים להעברת ריח מעודן.
  5. מוסיפים את הצנוברים לקערה עם העגבניות.
  6. בקערה נוספת, מערבבים את שמן הזית, החומ balsamic, השום הקצוץ, המלח והפלפל.
  7. יוצקים את הרוטב על העגבניות ומערבבים בעדינות.
  8. קורעים ומוסיפים את עלי הבזיליקום הטריים ונותנים למנה לשבת לכמה דקות כדי לספוג את הטעמים.
  9. מגישים על צלחת שטוחה ונהנים מכל ביס!

אישית, אני תמיד ממליץ לתת לסלט לשבת כרבע שעה לפני ההגשה. זה הזמן שבו כל הטעמים מתמזגים ויוצרים חוויה ממכרת!

תוספות או שדרוגים אפשריים

כמובן שהעולם של סלטים הוא מגוון. יש אינספור אפשרויות לשדרוג את סלט העגבניות הזה:

  • מוסיפים חצי אבוקדו חתוך דק כדי להעשיר את הסלט.
  • גרגרי חומוס מבושלים יכולים להוסיף טעם ומרקם מגניב.
  • קצת גבינת פרמזן מגוררת מעל יעשה את העבודה!
  • הוספת פרוסות של תפו”א ופסטו תשדרגו את הסלט לרמות אחרות.

הדרכים לשדרג את הסלט רבות, אז תהיו יצירתיים ותנו לדמיון שלכם לעוף!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
מומלץ לא להכין אותו יומיים מראש, מפני שעגבניות נוטות להפרות נוזלים. עדיף להכינו ביום ההגשה אם אתם רוצים שהסלט יהיה הכי טעים שיש!

מה ניתן לעשות אם אין לי צנוברים?
אם תאמת לא הצלחתם למצוא צנוברים, אפשר להמיר באגוזי לוז או בשקדים קצוצים, גם הם יתנו טעם אגדי!

האם אפשר להכין את הסלט עם עגבניות אחרות?
כן, בהחלט! גם עגבניות רגילות או אפילו עגבניות סוריה יכולות להיות בחירה מצוינת. זה רק ידרוש התאמות בטעמים.

איך אפשר לשדרג את הרוטב?
ניתן להוסיף לערבוב טיפה דבש או סילאן לרוטב, דבר שיביא למתקתקות מעולה שמשתלבת נהדר עם החמיצות של העגבניות.

האם ניתן להכין גרסה טבעונית לסלט הזה?
בהחלט! הרוטב הוא טבעוני לשימוש, וכך גם כל שאר המרכיבים. זה גם בריא וגם טעים!

למה כדאי לשים עלי בזיליקום טריים?
עלי בזיליקום טריים מוסיפים לסלט רעננות ואנרגיה שמעלה את כל המנה לרמות מטורפות!

כמה זמן נשאר הסלט במקרר?
הסלט נשמר טוב במקרר במשך יום-יומיים, אבל אל תשכחו שטריות זה החבר הכי טוב שלנו בבישול.

מה אם אין לי חומ balsamic?
החליפו את החומ balsamic בחומץ תפוחים או חומץ רוויתי, והמנה תצא לא פחות נפלאה.

האם זה מתאים למנות ראשונות?
בהחלט! זה סלט נפלא שיוכל לשמש כמנה ראשונה ברוב הארוחות.

אילו עוד רכיבים ניתן להוסיף?
תמצאו שאתם יכולים לשלב שעועית ירוקה מעט כשרה מבושלת, או אפילו פרוסות דקיקות של קישואים, זה משגע את הטעם!

סלט עגבניות שרי זה הוא פשוט יצירת מופת קולינרית, שתמיד תזכיר לנו את הרגעים הקטנים והמדהימים של החיים. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות והפיצו לחברים – הם יוקירו לכם זאת! שתהיה לכם ארוחה מושלמת!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *