סלט עם שמיר – המתכון המושלם!
דמיינו שאתם יושבים במרפסת ביתכם, השמש מאירה והגשם של אתמול כבר מאחור. לידכם יש קנקן עם מים והאוויר מתמלא בניחוחות רעננים. ברקע, אתם שומעים את הקולות המלטפים של העיר, ומנגד, צלחת צבעונית מלאה בסלט עשיר ומפנק! סלט עם שמיר! אם הסקרנות שלכם מתעוררת, הגעתם למקום הנכון. מתכון זה הוא לא רק טעים להפליא, אלא גם אחד מהסלטים שהאשת חינוך שלכם הכינה לכם בילדות, במשפחה של אמא או אפילו של סבתא. התכוננו להיכנס לממלכת הטעמים!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנסתער על המתכון, חשוב שנדע מהם כל הרכיבים שיצטרכו להיות בשלוף על השולחן שלנו. הרכיבים המדהימים שיביאו את הסלט הזה למעמד של אגדי כוללים:
- חבילה של חסה רומית
- 2 עגבניות בינוניות, קיצויות לקוביות
- 1 מלפפון גדול, פרוס דק
- 1 בצל קיץ קטן, קצוץ דק
- 1/2 כוס שמיר קצוץ טרי
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, אבל מוסיף רעננות)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 לימון, מיץ
- מלח ופלפל, בטעם (לפי הצורך)
מרכיבים חלופיים
אתם יכולים להוסיף לתמציות את השום הכתוש לאוהבי השום שבכם. למי שרוצה גרסה דלת פחממות, אפשר להחליף את החסה עם רוקט או קייל לקצת יותר בריאות. מחליפים את העגבניות בגרגירי חומוס מקופסה למן פריכות אחרת. לגרסה טבעונית פשוט משאירים את השמן והלימון, ואם תרצו משהו מעודד טעמים, כדאי לזלף על זה טחינה!
שלבי ההכנה
השלבים להכנה הם פשוטים, ויביאו לתוצאה נימוחה בעיניים ממש תוך דקות ספורות! אז בלי לחכות יותר מידי, בואו ניגש למלאכה:
- נכבוש את החסה על ידי שטיפתה היטב במים קרים, חנות לשלול את המים העודפים.
- נסחוט את הלימון.
- נחתוך את העגבניות, המלפפון והבצל לקוביות בהתאם לגודל שאתם אוהבים.
- נחבר את כל הירקות בקערה גדולה.
- נוסיף את השמיר והפטרוזיליה, נזהר לא להוסיף כל כך הרבה שכל התוספות יעלמו.
- באת לעבודה? הוסיפו את שמן הזית ואת מיץ הלימון, תבלו עם מלח ופלפל.
- נשקשק היטב את הקערה, כך שהרוטב יעטוף את כל הירקות.
- נגיש את הסלט על צלחת מרהיבה ולא נשכח לשמור במקום קריר.
השלבים לא לקחו יותר מ-15 דקות, וכך הסלט הסופי עמד מוכן בפני כולכם. את הכנת הסלט הזה אפשר לעשות בקלות גם עם הילדים! כך'enfant's יום גדושים בחוויות, בזמן המתפרץ ל'שיחת בורקס בריאה'.
שדרוגים ותוספות אפשריות
לטעם העמוק והאדיר, אפשר להוסיף קופסה של גבינת פטה או גבינת פריזאי קצוצה מעל הסלט. תשקול גם לחבר אליו אגוזי מלך קצוצים לשדרוג קרנצ'י נוסף. אם אתם משתוקקים למעט מתיקות, חסה שקרים, הוספת קף דבש תשבור את הטעמים באורך נעים שמתמזגים יחד.
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי שמיר?
אם אין לכם שמיר, אל תתייאשו! אפשר להשתמש בכוסברה או אפילו בזעתר. כל עשב נוסף ייתן לסלט טעם עז ומיוחד.
האם אפשר לאכיל את הסלט הזה אחרי יום הכנה?
עדיף לא! אחרי שהסלט עמד יותר מדי, הירקות יאבדו את הפריכות והחמיצות. הכינו אותו וצרכו על המקום.
איך אני שומר על טריות הסלט?
שמרו את הירקות בנפרד ובסופו של דבר חכו עם הוספת הרוטב עד רגע ההגשה.
האם אפשר להכין סלט בשעות הלילה ולשמור אותו בבוקר?
ניתן, אך עדיף לעשות את זה מיד!
איך אפשר לתבל את הסלט בגרסה פיקנטית?
מוסיפים קצת צ'ילי קצוץ או רוטב חריף שאתם אוהבים.
זה יכול להתאים לעל האש?
בטח! הסלט הוא משגע לצד כל מנת בשר או דג שגרמתם על כל טוסטר!
איך ניתן לשדרג את המראה של הסלט?
תשתמשו בצלחות צבעוניות, הוסיפו דגלונים ומעט אגוזים קצוצים לא רק עבור הטעם אלא גם לטקסטורה.
האם זה גם סלט בריא?
כמובן! כל הרכיבים פה בריאים. קיבלתם כאן סלט טעים, טעים דל פחמימות ועם כל כך הרבה ויטמינים!
אפשר לשמר את הירוק ולא לחתוך?
לכדו עצמכם בגדול. אפשר לחתוך ממש סמוך לרגע ההגשה!
ואם אני רוצה להכין סלט לירקנים?
אותו מתכון כמובן מתכון טבעוני. רק אל תוסיפו גבינה!
אז מה מחכים? כשרוצים סלט במיטבו, הסלט הזה הוא המושלם! קחו אותו, הכינו את עצמכם בצורה הכי משגעת, ושיהיה לכם בתאבון! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים בפייסבוק, באינסטגרם או בכל מקום אחר שאפשר להפיץ אוכל טוב!