סלט שוק מתכון שיבעיר את הטעמים שלכם!

סלט שוק מרענן וטעים – מתכון מקורי לבית

תארו לעצמכם שוק צבעוני, מלא בריחות תבלינים, פירות וירקות טריים. אתם מסתובבים בין הדוכנים, מתפעלים מהמגוון ומחפשים את השילובים המיוחדים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות. המנה שאנחנו מציעים לכם היום לוקחת את כל הטעמים הללו ומכניסה אותם לסלט שוק מדהים, מדהים עד כדי כך שמכל ביס תרגישו כאילו אתם מסתובבים בשוק בעצמכם. עם המרענן והקר מאוד בתקופת הקיץ, הסלט הזה לא רק משגע עם הצבעים שלו, אלא גם עם הטעמים שלו. הוא מהווה את השדרוג המושלם לכל ארוחת ערב או למפגש עם חברים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: מספיק ל-4-6 סועדים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין סלט שוק מושלם, נשתמש במרכיבים טבעיים ומתוצרת מקומית, כי אין כמו חומרי גלם באיכות גבוהה כדי לייצר טעמים אגדים. הנה מה שאתם צריכים:

  • 2 מיכלי טפנד זית (אם אפשר, זיתים באיכות גבוהה)
  • 2 תמרים קקאו ישנים, קצוצים
  • 1 מלפפון בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 ק"ג עגבניות שרי, חצויות
  • 1 בצל אדום קטן, קצוץ דק
  • 1 פלפל חריף אדום, קצוץ דק (לפי הטעם)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס בזיליקום קצוץ
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • מיץ מלימון אחד (או יותר לפי הטעם)

מרכיבים נוספים מומלצים: יכול להיות שאתם אוהבים לשדרג את הסלט הזה עם אגוזים קצוצים, גבינת פטה, או טופו קפיצה בריא. כל תוספת רק תשדרג לכם את החוויה!

שלבי ההכנה

עכשיו נעבור להכנה. האמת? זה ממכר, מהיר וקל, כזה שמתאים גם לסבתא וגם לצעירים!

  1. נתחיל בלחתוך את כל הירקות: מלפפון, עגבניות, בצל, ופלפל חריף.
  2. נניח את כל הירקות בקערה גדולה.
  3. נוסיף את הפטרוזיליה והבזיליקום הקצוצים לקערה.
  4. בקערה נפרדת, נערבב את טפנד הזית עם מיץ הלימון ושמן הזית.
  5. נסיים עם הבלילה על הירקות ונערבב בעדינות כדי לא לפורר את הירקות.
  6. נתבל במלח ופלפל לפי הטעם האישי.
  7. נגיש את הסלט עם בצל אדום קצוץ וטעים מעל, יחד עם תוספות האגוזים או הגבינה אם החלטנו להוסיף.

חשוב להזכיר שאתם יכולים לשנות את הכמויות והמרכיבים לפי הטעמים שלכם. אם אתם אוהבים את זה יותר פיקנטי, בשמחה הוסיפו עוד פלפל חריף! אם אתם רוצים טעמים מתוקים יותר, הוסיפו תמרים או פירות יבשים נוספים.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

אם אתם רוצים לשדרג את הסלט ולתת לו טוויסט נוסף, יש המון אפשרויות:

  • אגוזי מלך קצוצים או שקדים פרוסים, יוסיפו קרנצ'יות.
  • לימון כבוש יכול להעניק טעם חדש ומיוחד.
  • תוספת של קוביות גבינת פטה תיתן טעם מלוח ומרענן.
  • אפשר לטגן קוביות טופו עם תבלינים ולערבב בסלט – זה יוסיף פריכות וטעמה המיוחד.

שאלות ותשובות

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן את הסלט לאחר ההכנה? שמרו את הסלט בכלי סגור במקרר. הוא יישאר טרי ליממה, אבל כדאי לא לערבב אותו עם הרוטב עד לפני ההגשה, כדי שלא יתיבש.

האם אפשר להכין את הסלט יום לפני ההגשה? תוכלו לקצוץ את כל המרכיבים ולהשאיר בהם בקופסאות נפרדות. ערבבו את הכל יום למחרת עם הרוטב.

מה אם אני רגיש/ה לגלוטן – האם יש בעיה? חד משמעית לא! מתכון זה הוא ללא גלוטן באופן טבעי, כך שתוכלו ליהנות ממנו ללא דאגות.

האם ניתן להוסיף דגים או חלבונים אחרים לסלט? בשמחה! טראוט מעושן או טופו יכול להתאים מאוד ולהפוך את הסלט לארוחה משביעה.

אני לא אוהב/ת ירקות, מה אפשר לשים במקום? תמצאו מרכיבים כמו פירות קיץ (מלון, אננס או מנגו) שיכולים להוות תחליף מכסה.

יש לי אורחים עם רגישויות למזון, איך אני יכול להתאים להם את הסלט? הכינו גרסה טבעונית או ללא גלוטן וראו את החיוכים על פניהם!

מהי הדרך הטובה ביותר להגיש את הסלט שהכנו? כמנת פתיחה על השולחן, יחד עם מגוון רטבים שונים להנאה מחלק מהשולחן!

כיצד אני יכול לדעת אם הירקות טריים? חפשו ירקות מבריקים וצבעוניים, ללא סימני ריקבון או שבר.

כמה זמן ניתן לשמור על הסלט במקרר? עד יומיים אם מאוכסן כראוי, אבל עדיף לא להשאיר אותו ליותר מיום בזכות הירקות הטריים.

האם יש לי אפשרות לשמור את הסלט חם? לא ניתן, סלט מעדיף להישאר קר ואוורירי.

אז מה אתם מחכים? צאו לדרך והכינו את הסלט שוק המושלם שלכם! אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם, כדי שגם הם ייהנו מהקיץ המושלם הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *