סלט תפוח אדמה רוסי בגרסה מיוחדת וטעימה

סלט תפוח אדמה רוסי – מסורת בשלולית

תארו לכם את הרגע בו אתם מקבלים פיסת סלט תפוח אדמה רוסי, חלק ומפתיע, על צלחת מעוטרת. הריח של תפוחי האדמה המתבשלים בשילוב עם רטבים מדהימים תופס אתכם במהירות, ואפילו ילדיכם ימצאו את עצמם מתמכרים למנה זו. סלט תפוח אדמה רוסי הוא לא סתם סלט – הוא מסורת, שורש, זיכרונות של בית. אם המחשבה על סלט חושני ומרענן מגרה אתכם, הגעתם למקום הנכון! יחסית לפשטות, מדובר במנה שהיא ממש מדהימה ופשוט אוגרת בתוכה את כל מה שטוב בחיים.

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הסלט המהמם הזה נצטרך כמה מרכיבים פשוטים, אבל התוצאה תהיה אגדה!

  • 500 גרם תפוחי אדמה (בערך 4-5 תפוחים בגודל בינוני).
  • 3-4 ביצים קשות.
  • 1 כוס ירקות קפואים (גזר, אפונה, תפו”א).
  • 1/2 כוס מלפפון חמוץ (קטן, חתוך לקוביות).
  • 1/2 כוס שמן זית.
  • 1/2 כוס מיונז.
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • 1/4 כוס צנון קצוץ (לא חובה, אבל נותן טוויסט מרענן).
  • כף מיץ לימון.

שלבי ההכנה

הכנת הסלט הזה היא פשוטה וכוללת מספר שלבים קלים. תפסו את החלוק שלכם, כי מתקרבת חוויה שתרגש אתכם!

  1. יש לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים עם מעט מלח במשך כ-20 דקות, עד שהם רכים.
  2. בינתיים, לאחר הבישול, יש לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות בגודל אחיד.
  3. כשהביצים מוכן, יש לקלף ולחתוך גם אותן לקוביות.
  4. להשאיר את הירקות הקפואים להכנה על פי ההוראות שעל האריזה ולהוסיף גם אותן לקערה.
  5. לערבב את כל החומרים יחד – תפוחי אדמה, ביצים, ירקות ומלפפון חמוץ.
  6. לשפוך את השמן והמיונז ולערבב היטב הכל.
  7. לזלף כף מיץ לימון למעלה, ולהתבל במלח ופלפל לפי הצורך.
  8. למוסס את הצנון הקצוץ לסלט להרמת טעמים (אם החלטתם להוסיף).
  9. למלא את הסלט בקערה ולהניח במקרר למשך 30 דקות לפחות כדי שהטעמים יתמזגו.
  10. הסלט מוכן! אפשר לאכול ישר או לתת לו להתקרר כדי לגלות טעמים עמוקים מיד.

תוספות אפשריות

סלט תפוח אדמה רוסי הוא בסיס נפלא לשדרוגים! עבור גרסה טבעונית, ניתן להמיר את המיונז בטחינה או יוגורט סויה. אוהבים לעשיר את הסלט? הוסיפו בצל קצוץ דק או מה שאני ממליץ, כמה עגבניות שרי, והמנה פשוט תצא משגעת! אם בא לכם תעשו ניסוי ושימו חמוצי פרלין – לא תאמינו כמה זה יכול להיות משוגע ומפתיע.

שאלות ותשובות

מה מקור הסלט הזה?
סלט תפוח אדמה רוסי נחשב לאחד מהקלאסיקות של המטבח הרוסי, המגיע עם מגוון גרסאות במטבחים שונים של מדינות מזרח אירופה. מבשלים כדי לשמור על זיכרון של אמהות וסבתות, סלטים זה מזוהה עם חגיגות.

האם אפשר להכין את הסלט לפני יום ההגשה?
בהחלט! מחזיקים את הסלט במקרר מיום קודם, הוא רק ילך וישתבח עם הזמן. הטעמים יתמזגו ויהפכו אותו לעוד יותר אגדי.

האם הסלט הזה בריא?
תשמעו, זה תלוי ברכיבים. עם שמן זית ומעט מיונז, הוא יכול להיות בריא יחסית. כמובן, אם תרצו להפחית קלוריות, השתמשו במהירות רבה יותר במוססים כמו יוגורט או טחינה!

איך ניתן לשדרגו את המנה?
לשדרוגים בעת הכנה, אל תהססו להוסיף תוספות של גבינות שונות או תערובות של עשבי תיבול. זה פשוט מדהים!

כיצד לשמור על הסלט אם נותרו שאריות?
סלט תפוח אדמה יכול להחזיק במקרר בין 2-3 ימים, אך האיכות יורדת עם הזמן. עדיף לאכול אותו טרי ככל האפשר.

האם הסלט מתאים למסיבות?
בהחלט שכן! סלט הזה הוא מעין כוכב מסיבות. הוא נראית ידי השולחן ובהחלט מתקן לכל חובבי האוכל!

מתי כדאי להגיש את הסלט?
סלט תפוח אדמה רוסי מצוין כתוספת בכל ארוחה אפשרית. אם זה בצהריים או ערב, הוא רק יהפוך את הארוחה למושלמת!

האם זה מתאים גם לילדים?
בוודאי! הוא מתקבל בברכה על ידי ילדים. רק הקפידו על כמות המלח והפלפל, כי ילדים אוהבים טעמים עדינים.

מה לגבי טבעונים שאוהבים את הסלט הזה?
כפי שהוזכר, ניתן להכין גרסה טבעונית על ידי שימוש בטחינה במקום מיונז. התוצאה תהיה לא פחות ממושלמת!

סלט תפוח אדמה רוסי הוא פשוט חובה על שולחן האוכל. השוקק הזה יודע לרגש, לחבר דורות וליצור זיכרונות נפלאים. אם אתם חובבים אוכל ואוהבים את טעמי החיים, אל תהססו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות – תוודאו שהחברים שלכם לא יפספסו את חווית הטעמים המופלאה הזו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *