סלט תרד מנצח שכולם יאהבו להכין!

"`html

סלט תרד מנצח

מה שנראה כמו סלט פשוט, יכול להתגלות כמנה מענגת ומעוררת חושים, כזו שיכולה לשדרג כל ארוחה! אם אתם אוהבים שילובים בלתי צפויים של טעמים ומרקמים, סלט התרד הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים. הוא מושלם לארגון פיקניק, או אפילו כנשנוש בריא בערב מול הטלוויזיה. הטריות של התרד משולבת בטעמים מתוקים, חריפים ומרעננים, תיצור לכם חוויה קולינרית משגעת, שמעלפת כל טעם אחר שפגשתם בעבר.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, כדאי להזכיר שהמתכון הזה מאוד גמיש. אתם יכולים לשדרגו או לשנות אותו בהתאם לטעמים שלכם. אז בואו נתחיל:

  • 200 גרם תרד טרי, שטוף ומסונן
  • 1 גבינת פטה מפוררת (או תחליף טופו לפלאפל טבעוני)
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1 яблоко, קלוף ומקולף לקוביות
  • 1 חמוציות מיובשות (או טמרינים אם מתחשק לכם רגש מתוק)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל שחור לטעם

אפשרויות נוספות כוללות: תוספת של קוביות בטטה קלויה או קופסה של גרגרי חומוס מבושלים. כל תוספת כזו תוסיף עוד שכבת טעם למנה הזו, ותהפוך אותה למדהימה אפילו יותר!

שלבי ההכנה

השלבים הבאים הם פשוטים מאוד ואי לכך הכנת המנה חוויה מהירה. הצעד הראשון הוא הכנת כל הרכיבים והנחתם בצד, ואז… תנו לי להדליק את הלהבה!

  1. יש לשטוף את תרד היטב, ולסנן אותו כך שלא יישארו שאריות מים.
  2. לחתוך את התפוח לקוביות קטנות.
  3. לגרוס את אגוזי המלך או לקצוץ אותם גס.
  4. מוסיפים את התרד לקערה גדולה.
  5. מוסיפים את קוביות התפוח והאגוזים לקערה.
  6. פזרו מעל את גבינת הפטה והחמוציות.
  7. בקערה נפרדת, מערבבים את שמן הזית והחומץ, מוסיפים מלח ופלפל.
  8. יוצקים את התערובת על הסלט ומערבבים בעדינות.
  9. מעבירים את הסלט לכלי הגשה ומקשטים בעוד אגוזים וגבינה.

וזהו! הרבה יותר פשוט ממה שחשבתם, נכון? השילוב של המרכיבים כאן יחד יוצר סלט שכולם יזכרו – מרענן, טעים ומלא צבעים.

שדרוגים ותוספות אפשריים

באופן אישי, אני ממליץ לנסות להוסיף לסלט גם תיבול של כוסברה קצוצה או נענע קצוצה, כדי להוסיף טוויסט של טריות. את התפוחים אפשר להחליף עם אגסים על מנת לשנות את העקום החריף למתוק, או להוסיף קוביות של גבינה אחרת. סלט זה מתפקד גם כבסיס מצוין לארוחות קלות – אפילו ניתן להוסיף פרוסות של עוף בגריל או דג סלמון צלוי.

שאלות ותשובות

מה כדאי להגיש עם הסלט?
מנה זו מתאימה להתלוות עם חלה פריכה או פיתה חמה. כריך עם מרוטות של גבינת פטה יוסיף עוד פן טעים.

האם אפשר לשמור את הסלט ליום למחרת?
אם אתם מתכננים לאכול ביום למחרת, הייתי ממליץ להוסיף את הרוטב ממש לפני ההגשה, כדי שלא יתייבש ויפסיק להיות רענן.

למה כדאי לשלב תרד בסלט?
תרד הוא מקור מצוין לויטמינים A, C ו-K, כמו גם ברזל. הוא גם מעולה במיניות ובמגוון מאכלים.

האם זה סלט בריא?
בהחלט! כל הרכיבים כאן בריאים, ועם תוספת של אגוזים ודגנים אפשר להקנות לסלט קלוריות בריאות.

מה אפשר לשים במקום גבינת פטה?
כמובן שאפשר להשתמש בגבינת טופו או גבינת פרמאזן, או אם אתם אוהבים, לשים את השעועית הקטנה, המספקת טעם ייחודי.

איך ניתן להפוך את הסלט ללא גלוטן?
הסלט הזה בעצם לא כולל רכיבי מזון עם גלוטן, אז אין בעיה. רק הימנעו מלחמים ומילוי גלוטני בצד.

האם אפשר להוסיף בשר לסלט?
איזה רעיון טוב! עוף בגריל או טונה יכולים לספק עוד שיבוץ טעמים שיגבירו את הביס.

אילו תבלינים משתלבים טוב עם הסלט?
פפריקה, כמון, או תערובות תיבול מדברים שבויים מאוד מתאימים כאן, במיוחד אם אתם מעדיפים טעמים חמים יותר.

כיצד אפשר להפוך את הסלט ליותר עסיסי?
אפשר לשקול הוספת לחם קראנץ' במקום אגוזים, הכנת רוטב רוטשיל מתוק או להוסיף עגבניות לשדרוג עצמאי.

האם הוספת תמרים תתאים לסלט?
בוודאי! תמרים יכולים להוסיף ניחוח מתוק ויבש, שהם ספקים מצוינים לשילוב עדין.

אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף את החוויה שלכם עם חברים ברשתות החברתיות! תעשו להם טובה, רמת הטעמים באוויר עלולה להיות משגעת!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *