סמבוסק חומוס מקופסת שימורים שבקלות תכבוש את כולכם

סמבוסק חומוס מקופסת שימורים

לא כל יום מתמודד עם העונג של מאכלים שמפעילים את כל החושים. אתם יודעים, המהלך הזה שבו פותחים קופסת שימורים, והקסם מתחיל לפעול? סמבוסק חומוס מקופסת שימורים הוא מתכון שמחבר בין העונג של הבישול לבין הרבגוניות של הטעמים והמרקמים. כשחושבים על סמבוסק, ישר עולה למחשבה באוויר ריח של טיגון, שומשום וחומוס, אבל כשיש לכם קופסת שימורים, אתם באמת יכולים להירגע ולהתחיל באנרגיה חיובית. אחרי הכל, כמה קל זה להפיק מתכון מושלם בלי להפוך את המטבח שלכם למלחמה רטובה? ברשותכם, בואו נעשה את זה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מניחים עם: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כפי שהבטחנו, מדובר במתכון פשוט בשילוב החמימות של בית יחד עם קופסת שימורים. גם אם אתם חושבים על אורח חיים בריא, סמבוסק חומוס הוא בהחלט בחירה טובה. מרכיבי המתכון כוללים:

  • קופסת חומוס (400 גרם) – ובכן, זה הסטאר של המנה
  • בצק סמבוסק מוכן (כ-450 גרם) – חלפו הימים של הכנת הבצק בעצמכם
  • שום קצוץ (2 שיניים) – שהופך את הכל להרבה יותר משגע
  • תבלינים: כמון, כורכר (1 כפית מכל אחד) – סוד הקסם
  • מלח ופלפל שטוח לפי הטעם
  • שמן זית (3 כפות) – מקרמל את הטעמים בצורה אגדי
  • שומשום לשימוש לקישוט (1/2 כוס) – כשאתם רוצים להרגיש מושלם

במידה ואתם מעוניינים בגרסה טבעונית, פשוט וודאו שהבצק אינו מכיל ביצים. בנוגע ללא גלוטן, אפשר למצוא בצקים מוכנים שמתאימים לאוכלוסייה זו. שווה לחפש!

שלבי ההכנה

לאחר שגייסתם את כל המרכיבים שדיברנו עליהם, הגיע הזמן להתחיל בהכנה המהירה והפשוטה!

  1. מחממים מחבת על חום בינוני ומחממים שמן זית.
  2. מוסיפים שום קצוץ ומטגנים עד שהוא מזהיב.
  3. מערבבים את החומוס עם התבלינים, מלח ופלפל עד שהטעמים חודרים.
  4. מוסיפים את התערובת למחבת לטיגון של כ5 דקות.
  5. מוציאים מהכיריים ומעבדים עם מועך פירה אם רוצים לקבל מרקם חלק.
  6. מרדדים כל דף בצק סמבוסק ומניחים בתוכו כפית מהתערובת.
  7. סוגרים את הבצק, ודואגים לדחוף את הקצוות כך שהסמבוסים לא יתפרקו.
  8. מניחים את הסמבוסים על תבנית עם נייר אפייה.
  9. מפזרים שומשום מעל כל סמבוסק.
  10. אופים בתנור ב180 מעלות צלזיוס כ-20 דקות, עד שהסמבוסים זהובים וגבוהים.

כעת, נוכל כבר להריח את הצליל החיוני הזה של הסמבוסים מתקרבים לעברנו. כשתפגשו את החום והצבע החום הזהוב, תדעו שזה היה שווה את ההמתנה.

שדרוגים והפתעות

אם במקרה רציתם לקחת את המתכון הזה שלב קדימה, יש אין ספור שדרוגים שיכולים להפוך אותו למדהים אף יותר:

  • להוסיף ירקות קצוצים לתערובת: כמו תפו”א, תרד או גזר.
  • להשתמש בחומוס בטעם עגבניות מיובשות או פיקנטי – זה נשמע משגע!
  • למלא את הסמבוסים בפטה כדי להוסיף חוויה נימוחה.
  • לשדרג עם רוטב טחינה למנה המרשימה.

שאלות ותשובות

אפשר להכין את הבצק לבד? בהחלט! אם ליבכם בו, הכנת בצק סמבוסק בבית יכולה להיות ממש מהנה. מרכיבים כמו קמח, מים, מלח ושמן זה כל מה שצריך!

האם אני יכול להכין סמבוסים מראש? כן! פשוט הכינו את הסמבוסים ומקפיאים אותם לפני האפייה. ברגע שתרצו, רק הוציאו מהמקפיא ואפו.

האם אפשר להשתמש בחומוס ביתי? כמובן! חומוס ביתי גורם לזה להיות יותר אישי. רק שימו לב למרקם, כי אפשר שמתכון זה יהיה קשיח מדי עם חומוס מרוסק גרוע.

למה לא טיגנתי את הסמבוסים? אכן, האפייה הפכה את הסמבוסים ליותר בריאים, והטעמים פשוט מתפשטים בתנור כמו שצריך!

האם אני יכול להכין את זה גם באוויר פריי? בהחלט, פשוט הכניסו את הסמבוסים לאוויר פריי על טמפרטורה נמוכה ויש לכם סמבוסקה אגדי!

אפשר להכין עם חומוס בטעמים שונים? מה לגבי חומוס בטעם שום, טחינה או עגבנייה? הכל הולך!

מה אם לא מצליח לי לסגור את הסמבוסים? אל דאגה! פשוט השתמשו במעט מים להדביק את הקצוות או קפלו שיוצרים "שקית" – זה בסדר!

לכמה זמן נוצרת טעם? סוגי הטעמים והמרקמים הם מתאימים למשך 3 ימים לפחות במקרר, ואם לא אוגרים על הזמן, במקפיא זה מחכה לכם שבועות.

איך אני יודע שהסמבוסים מוכנים? כשהצבע שלהם זהוב ויפהפה, והריח שהמצביע מציין חום וטוב, אתם כבר יודעים!

כל מה שנשאר לכם לעשות עכשיו זה לשתף את המתכון הזה עם היקרים לליבכם ולראות אותם מתלהבים כמו שאתם הייתם! סמבוסק חומוס מקופסת שימורים הוא השיק שאתם חייבים באירועים ובסופי שבוע. שיהיה לכם בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *