ספינג מהיר הכנה קלה וטעמים מושלמים

מתכון לספינג מהיר: טעמים, תחושות וזיכרונות

ספינג, או בשמו באידיש "ספינגליך", הוא מעדן שהצליח להכנס לעולם הקולינרי שלנו באלגנטיות מעוררת תיאבון. איך אני יודע? כי בכל ביס יש שילוב של נוסטלגיה עם ענבר מתוק, מתפזרים כמו ריחות הקיץ באוויר. מדובר במתכון שמצליח לגעת בלבבות, לעורר זיכרונות ונכון, גם למלא את הבטן במשהו מדהים, ממכר ואגדי. אחרי כל חורף, כשהשמש מתחילה לזרוח, ספינגים נראים בכל פינה, ובכולנו יש הנאה קסומה לקחת ביס מהשילוב המושלם הזה של מתיקות. הזמן הזה הגיע – בואו נכין ספינגים מהירים שישאירו אתכם ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות רמת קושי: קל מנות: 8 ספינגים

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • קושי: קל
  • מנות: 8 ספינגים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הספינגים המהירים והמדהימים ביותר, נצטרך כמה מרכיבים בסיסיים, שמכינים את המנה הזו להפוך לאגדה. הכנו עבורכם רשימה ממש מצומצמת – בדיוק מה שצריך כדי לייצר טעמים שממכרים:

  • 2 כוסות קמח חיטה (אפשר גם קמח כוסמין או ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס סוכר (מומלץ לסוכר חום, זה משגע)
  • 1/2 כוס מים חמימים
  • 1/4 כוס שמן צמחי
  • 1 חבילה של אבקת סודה לשתייה (1/2 כף)
  • קמצוץ מלח
  • אבקת סוכר לקישוט

בהחלט אפשר לשדרג את הספינגים האלו באינספור אופנים – הכנה עם קקאו, תבלינים כמו קינמון, או אפילו הוצאת הסוכר לחלוטין ולהכניס דבש או תמצית מייפל כדי לשדרג את הבריאות.

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להיכנס לאקשן. בשלב זה נתחיל בתהליך הכנת הספינגים שלנו!

1. מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת סודה לשתייה והמלח בקערה גדולה.

2. מוסיפים את השמן והמים החמימים לתערובת ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.

3. לשים את הבצק במשך כ-5 דקות עד שהוא חלק ונעים למגע.

4. חוצים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעובי של כ-1 ס"מ.

5. חותכים עיגולים בעזרת קאטר או כוס – זה הזמן להעניק לספינגים שלנו את הצורה האידיאלית!

6. מחממים שמן בסיר או במחבת עד שהוא חם אך לא רותח, זה השלב הקריטי.

7. טורפים את העיגולים בשמן החם, בסביבות 2-3 בכל פעם, מבשלים עד שהם מזהיבים, הפכו צד.

8. לאחר הבישול, הוציאו את הספינגים והניחו על מגבת סופגת.

9. מפזרים בצורה נדיבה אבקת סוכר מעל הספינגים החמים – הניגוד הזה יוצר קונטרסט פשוט מדהים!

שדרוגים ותוספות אפשריים

אם בחרתם להקפיץ את הספינגים המסורתיים למערכת חדשים ומאוד משוגעים, יש המון אפשרויות שדרוג. תוכלו לנסות:

  • להוסיף לתערובת קקאו ולקבל ספינגים שוקולדיים. אניני טעם יאהבו את זה!
  • לשדרג בעזרת אגוזים קצוצים או קוקוס טחון לתוספת פריכות.
  • למלא את הספינגים בממרחי אגוזים, ריבה, או אפילו גבינת שמנת עם קצת דבש!
  • למעזים יותר, לנסות להכין רוטב שוקולד סמיך ולזלף אותו מעל – זה באמת משתגע.

כפי שאתם מבינים, כל שדרוג הפך את הספינגים גם למשגעים וגם לאגדי, והעיקר – ליצירה מיוחדת במינה.

שאלות ותשובות

מה הייחודיות של ספינגים בהשוואה למאפים אחרים?
ספינגים הם קלילים, אווריריים, ומתוקים בצורה שעושה לנו טוב על הלב. הנוכחות שלהם פשוט ממכרת.

האם אפשר להכין ספינגים ללא גלוטן?
בהחלט! אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים, וזה בהחלט ישמר את המרקם הנפלא.

מה הסוד לספינגים נימוחים במיוחד?
האוויר שבבצק הוא המפתח – תהליכי הלישה והחימום הנכונים מביאים לתוצאה המושלמת.

איך אפשר לשמור את הספינגים טריים?
כדאי לאחסן בכלי אטום במקרר. הם לא יאריכו ימים, אבל מי ממתין עד שזה קורה?

האם השומן שמוסיפים לבריאות?
שמן צמחי בשלטון מאפשר שהמאכלים שלנו יישמרו – בבחירה נכונה מדובר ברכיב בריא.

כיצד לזלף רוטב שוקולד בצורה מפתיעה ומעניינת?
[הנה טכניקה אקזוטית!] הכניסו את השוקולד למזרק של עוגיות וזלפו מעל הספינגים.

מה עושים אם הספינגים לא"ת נשארים “מושלמים”?
חשוב לא לערבב יותר מדי את הבצק כדי לשמור על המרקם – לפעמים גם במקרר מוזרים במעט.

האם יש מתכונים נוספים עם הספינגים האלו?
כן, מאוד אפשרי להכין ספינגים ממולאים בירקות, גבינה או גם לדחוף לשם ת ירקותיים סודיים.

מה הדרך המהירה ביותר להגיע לתוצאה מעולה?
תשקלו את חימום השמן – חום נמוך מדי לא יביא את התוצאה הרצוייה.

מהם הקשיים שיכולים להתקיים בעת ההכנה?
נדרש לשמור על קצב מבוקר, ולפעמים קשה לכמת את הערכת זמן בבישול.

מוזמנים לחלוק את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות ולגרום לכולם להרגיש את הטעמים המיוחדים של ספינגים מפתיעים. מי לא רוצה לטעום דבר כזה? שיהיה לכם יום מלא בעתיקות גרמניות, תוספות מתוקות, נוסטלגיה ורגעים מושלמים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *