עוגיות טחינה פרווה מתכונים בעשר דקות שלא תפסיקו לאכול

עוגיות טחינה פרווה מתכונים בעשר דקות

דמיינו לעצמכם רגע שקט ומרגיע, שבו אתם לוקחים ביס מעוגיה רכה שעושה לכם רק טוב על הנשמה. העוגיות האלה הן כמו חיבוק חם מבלי לצאת מהבית! אנחנו הולכים להיכנס יחד אל מתכון מהיר וקל, של עוגיות טחינה פרווה שיגרמו לכל בן משפחה להרגיש כמו שף מקצועי. מתכון מעולה לתה של אחר הצהריים, או סתם ככה כשיש צורך בקרב להחיות את המצב רוח. והסוד? זה לקח בפועל עשר דקות! המושלמות של המתכון הזה לא נגמרת בעוגיות עצמן, אלא בהחלטה שלנו לעשות משהו פשוט, מהנה וממריץ בכל כך מעט זמן.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן אפייה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: כ-20 עוגיות

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשכולנו מרגישים מתוחכמים, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שדרוש כדי להכין את העוגיות המלהיבות אותנו.

  • 1 כוס טחינה משומשום פתית
  • 1/2 כוס סוכר חום (אפשר גם סוכר קנים)
  • 1/3 כוס שמן קוקוס (או שמן רגיל)
  • 1/4 כוס מים חמים
  • 1/2 כוס קקאו לא ממותק (אופציונלי, למי שאוהב שוקולד)
  • 1 כפית תמצית וניל (אל תשכחו, זה מגביר את הטעמים)
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס (לכל מי שאוהב את הטעמים המדהימים)

אם אתם מתכננים לגרסה טבעונית או ללא גלוטן, פשוט השתמשו בטחינה נטולת תוספות ובמקום קקאו, אפשר לשים קקאו טבעי. היתרון של המתכון הזה הוא שאתם יכולים לגוון ולהרגיש חופשיים לשחק עם הרכיבים.

שלבי ההכנה

עכשיו, הגיע הזמן להכפיל את התשוקה שלנו עם המתכון ממש! עקבו אחרי הצעדים הבאים:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, מערבבים טחינה, סוכר, שמן קוקוס, מים חמים ותמצית וניל עד שהתערובת חלקה.
  3. מוסיפים לקערה את הקקאו, אבקת סודה לשתייה והמלח ומערבבים היטב.
  4. אם הוספתם שוקולד צ'יפס – זה הזמן להוסיף אותו לתערובת ולערבב.
  5. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומניחים בתוכה ככפות מהתערובת, תוך שמירה על רווחים.
  6. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להתייצב אך עדיין רכות.
  7. ממתינים שיתקררו לעשרים דקות ואז ניתן להגיש.

כשהעוגיות יוצאות מהתנור, הן יהיו רכות מעט וריחניות. חשוב לתת להן להתקרר. הן יהפכו לנימוחות בדיוק כמו שאנחנו אוהבים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו כשיש לנו את הבסיס המושלם, אפשר לשדרג את העוגיות בכמה דרכים יצירתיות. לדוגמה, ניתן להוסיף לפנים של העוגיות אגוזים קצוצים כמו אגוזי פקאן או שקדים קצוצים. אפשר גם לשדרג עם שוקולד מריר או שוקולד חלב, וליצור עוגיות שהן כולם מתלטפות.

אם אנחנו מחפשים טעם קיץ מרענן, אפשר לשלב חתיכות של תפוזים בשלבים האחרונים של הכנת העוגיות. השדרוגים הם אינסופיים. כל רעיון של יצירתיות יכול לרגש את כל הסביבה עם עוגיות ייחודיות!

שאלות ותשובות

מה תוכל להחליף אם אין לי טחינה?
לא חייבים להיות תלויים בטחינה בלבד! אפשר להשתמש בחמאת בוטנים (לא ממותקת) או אפילו בחמאת שקדיים. כל דבר שייתן עוד אגדי לעוגיות.

האם אפשר לשמור את העוגיות במקפיא?
בהחלט! אפשר לשמור את העוגיות במקפיא עד חודש. פשוט עטפו אותן בניילון נצמד והן יהפכו לנשיקות של פינוק בכל פעם שתרצו.

מה קורה אם אני רוצה לגרסה דלת סוכר?
אפשר בהחלט לשים במקום הסוכר סוכר קוקוס או תחליפי סוכר כמו סטיביה. תנסו לפעמים לשלב בתפריט.

איך אני יודע אם העוגיות מוכנות?
העוגיות לא צריכות להשחים, רק לקבל צבע יפה ולהרגיש רכות. רכות עכשיו זה כיף.

מה אני עושה אם התערובת שלי יוצאת דלילה מדי?
מצוין! פשוט הוסיפו עוד מעט קמח או טחינה עד שתקבלו עקביות יותר נעימה לעבודה.

האם ניתן להכין עוגיות ללא גלוטן?
בהחלט! רק השתמשו בקמח ללא גלוטן ואכלו בלב שמח.

מתי ניתן להגיש את העוגיות לקהל?
עוגיות אלה מתאימות בכל זמן – רק תוודאו שהן נכנסות ללב התה של אחר הצהריים!

האם אפשר לאפות בגריל?
כן, אבל תשקלו את הזמן היטב. בכל זאת, הגעתם לעבודות מקצועיות.

איך אני יכול למנוע את העוגיות מלהיות קשות?
העוגיות יחזרו לנימוחות אם תשתדלו לא לאפות יותר ממומלץ.

מדוע כדאי להכין את המתכון הזה?
כי זה מתכון מדהים, יורד בקלות על הלשון ושומר על כוחות במטבח.

אם אתם נהנים מהעוגיות המדהימות האלה ואיכשהו אתם רוצים לשתף את המתכון המופלא הזה עם חברים, תעשו זאת! כל הכיף הזה צריך להתפשט כמו שליחות של פינוק!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *