עוגיות שקדים מושלמות לכל רגע מתוק בחיים

עוגיות שקדים מענגות שלא תרצו לפספס

בכל פעם שאני חווה רגעי ספקות בעבודה או סתם רוצה לפנק את עצמי, אני פונה למתכון המדהים לעוגיות שקדים. מדובר במתכון שהוא לא רק נמצא על קו התפר בין מתוק למלוח; הוא משגע אותנו כל פעם מחדש! הריח שיתפשט במטבח, השח-colorש שנח על העוגיות וכל ביס שנמס בפה, פשוט מעלף. עוגיות שקדים, עם הטעם המופלא שלהן, יכולות להיות חלק בלתי נפרד מכל אירוח או פשוט יום יומי.

זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: בינונית. כמות מנות: 20 עוגיות.

  • זמן הכנה: 15 דקות.
  • זמן אפייה: 15 דקות.
  • כמות: 20 עוגיות.

המרכיבים הדרושים

כשהחלטנו להתחיל לחבר את המרכיבים עבור המתכון הזה, הבנו שהשקדים הם למעשה הכוכבים של המופע. הם לא רק מעניקים טעם נהדר, אלא גם פריכות בלתי נגמרת. ככל שנשתמש בשקדים איכותיים יותר, כך התוצאה תהיה משגעת יותר.

  • 200 גרם שקדים קלויים (המומלץ קלויים ופרוסים)
  • 150 גרם סוכר חום
  • 100 גרם חמאה רכה (אפשר גם הגרסה הטבעונית עם שמן קוקוס)
  • 2 ביצים גדולות
  • תמצית וניל
  • קורט של מלח
  • כף אבקת סודה לשתייה
  • 250 גרם קמח רגיל
  • לעיטור: שוקולד מריר מומס (אפשר גם שוקולד חלב אם זה מה שאתם אוהבים)

גרסאות חלופיות

אם תרצו להכין את העוגיות האלה בגרסה טבעונית, ניתן להמיר את הביצים ב-50 גרם כתף של טופו מותך. ככה, גם טבעונים ייהנו מהעוגיות המושלמות הללו!

שלבי ההכנה

עכשיו נגיע לחלק המעניין – השלב שבו הכיף מתחיל! המתכון קליל, וכל אחד יכול להכין אותו בלי שום בעיה.

  1. נחמם את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, נערבב את החמאה הרכה עם הסוכר עד שהתערובת תהיה קרמית ומצחיקה בנעימות.
  3. נוסיף את הביצים אחת אחת, לאחר שהראשונה נמסה היטב, נוסיף את השנייה.
  4. נוסיף את תמצית הווניל והמלח, ונערבב עוד קצת.
  5. לנער את השקדים הקלויים לתוך התערובת.
  6. בקערה נפרדת, נערבב את הקמח ואבקת הסודה לשתייה.
  7. נוסיף את התערובת היבשה לתוך התערובת הרטובה, ונערבב בקצרה עד שהקמח נבלע.
  8. נמניח כדורי בצק על נייר אפייה, עם מרחקים של כ-5 ס"מ ביניהם.
  9. אפייה של 15-20 דקות עד שהעוגיות זהובות.
  10. להוציא מהתנור ולתת להן להתקרר לחלוטין.
  11. למזוג מעל כל עוגיה שוקולד מומס אם רוצים עוד מנת ללקק את האצבעות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם תרצו להפתיע את האורחים שלכם, אתם יכולים להוסיף לתערובת גם צימוקים או שוקולד צ׳יפס. גם קוקוס קלוי שיכול להוסיף טוויסט לארגז הפלאים של הטעמים.

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור על העוגיות לאורך זמן?
המומלץ הוא לשמור את העוגיות בכלי אטום, במקומות קרירים. אם תקפיאו, הן יישארו טריות לפחות חודש.

האם אפשר להשתמש בשקדים לא קלויים?
בהחלט! אם אתם מעדיפים, שקדים לא קלויים נותנים טעם אחר, אפילו יותר עז.

איך יודעים שהעוגיות מוכנות?
בסופו של תהליך האפייה, הקצוות צריכות להיות זהובות אך המרכז עדיין יכול להיות מעט רך. אל תדאגו – זה יתהפך ברגע שישבו מעט.

האם אפשר להכין את העוגיות ללא קמח?
ישנן גרסאות עם קמח שקדים שיכולות לעבוד טוב, אך במקרים כאלה יש לצמצם את כמות הביצים.

איך המתכון הזה משתווה למתכון של סבתא?
תשאלו את הדורות הקודמים ואתם תגלו שיש אין ספור גרסאות. המתכון הזה נותן בדיוק את המגע המודרני בשילוב המסורת.

איך אפשר להפוך את העוגיות ליותר קינמוניות?
אין בעיה! פשוט הוסיפו כף אחת של קינמון לתערובת היבשה.

האם אפשר להמיר את החמאה בשמן?
אפשר בהחלט. אך הכמות משתנה, תשתמשו ב-60% מהכמות המקורית.

מה זה אומר עוגיות נמסות בפה?
זה אומר שאנחנו רוצים שהעוגיות יהיו קלות ומרקמן יהיה נעים, רך וטעים ביס.

אפשר לקשט את העוגיות בקוקוס או אגוזים?
בהחלט! השקדים יודעים להיות חברים נפלאים עם אגוזים או קוקוס קלוי.

אילו סוכריות אפשר להוסיף?
סוכריות שוקולד או אפילו קרם קוקוס יכולים להוסיף הרבה לתחושת הכיף בעוגיות.

בכל מקרה, אני ממליצה לכם לא לוותר על ביס מעוגיות השקדים האלה. פעם אחת ונכס תמיד בלב. אל תטעו, זה מתכון מדהים שיגרום לכם לרצות לשתף עם כולם! אם אתם נהנים מהמתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *