עוגיות שקדים מתכון שמתמכר לכל ביס

עוגיות שקדים – המתכון המושלם לכולם

עוגיות שקדים הן לא רק עוד עוגיה על המדף. הן עוגיות מדהימות, נימוחות וכל כך טעימות, שהן משגעות כל חיך! דמיינו את הרגע שבו אתם לוקחים ביס ראשון, והעוגיה מתמוססת בפה, עם טעם אגדי של שקדים קלויים וריח משגע שממלא את חלל המטבח. זה הזמן לפנק את עצמכם ואת בני המשפחה בעוגיות שקדים מעלפות, שהן מושלמות לכל אירוע או מפגש משפחתי. אני מבטיח לכם, שהמתכון הזה יהפוך להיות המתכון האהוב עליכם! אתם תגלו שהעוגיות הללו כל כך ממכרות, ששום עוגיה אחרת לא תוכל להשתוות להן. אז יאללה, בואו נצא לדרך!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קלה | לכ-20 עוגיות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 15 דקות
  • מספר מנות: כ-20 עוגיות

הרכיבים הדרושים

לפני שמתחילים, חשוב לבחור את הרכיבים האיכותיים ביותר. שאיבת השקדים הטריים והפרטיים היא כזו שיכולה להפוך את העוגיות לאגדה! אז, הנה מה שאתם צריכים:

  • 250 גרם שקדים קלויים גרוסים
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 1 ביצה גדולה (או 2 ביצים אם אתם אוהבים עשירות)
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • 1/2 כפית קינמון (אם אתם אוהבים תיבול)
  • 1/4 כפית מלח
  • אבודת סוכר לקישוט (אופציונלי)

שלבי ההכנה

לאחר שהכנתם את כל הרכיבים, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהצית את היצירתיות! הנה השלבים הבאים:

  1. חממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים בקערה את השקדים, הסוכר, המלח והקינמון.
  3. מוסיפים את הביצה ותמצית השקדים ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  4. מעבירים שכבה דקה של תערובת לתבניות אפייה (אפשר גם עם כף גלידה, ליצירת עוגיות אחידות).
  5. מפזרים מעט סוכר מעל כל עוגיה.
  6. אופים בתנור במשך 15 דקות או עד שהן מזהיבות.
  7. מניחים לעוגיות להתקרר על הרשת לפחות 10 דקות לפני שמביסים.

מזל טוב! האם אתם מרגישים את הריח הממכר? אתם מוזמנים להתנסות במרכיבים חלופיים. להוספת טעם, אפשר להוסיף קקאו ממותק לתערובת או לשים מעל שוקולד מריר מומס. אם אתם טבעונים, תוכלו להחליף את הביצה בתערובת של חצי בננה מעוכה או 2 כפות של בערך 30 מ"ל מים עם כף קמח שיבולת שועל.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לקחת את העוגיות שלכם לרמה הבאה, הנה כמה רעיונות תוספות מדהימות:

  • שוקולד חלב או מריר חתוך לקוביות – מוסיף הרבה עשירות.
  • מעט קליפת תפוז מגוררת – מעניק רעננות נפלאה.
  • חמאת שקדים או אגוזים להוספת בריאות.
  • מלח ים מעל לסיום – קונטרסט מהנה!

שאלות ותשובות

איך אני יכול לשמור על העוגיות טריות?
העוגיות נשמרות בטמפרטורת החדר בתוך קופסה אטומה עד שבוע. כדי לשמור על פריכותן, כדאי לא לשים אותן על משטח רטוב.

האם אני יכול להשתמש בשקדים לא קלויים?
בוודאי! השקדים לא קלויים יוסיפו טעם והמרקם יהיה נהדר.

מה אם אני רגיש לשקדים?
אתם יכולים להחליף את השקדים באגוזי לוז או אגוזי קשיו, והטעמים ייצאו לא פחות מדהימים!

האם אפשר לקפוא את העוגיות?
כן! העוגיות מתאימות להקפאה. עטפו כל עוגיה בנפרד בניילון נצמד, והניחו בסלסילה או קופסה. ניתן לחמם בתנור אחרי הקפאה.

האם ניתן להכין את העוגיות ללא סוכר?
כמובן! ניתן להשתמש באגבה או דחוס סוכר קוקוס. ישנה אופציה לבצע תחליף דל סוכר שמרכיביו בהתאם להעדפותיכם.

כמה זמן ניתן לאפות את העוגיות?
אם אתם רוצים עוגיות רכות וריחניות, אפשר לאפות בין 10 ל-12 דקות. אם אתם אוהבים אותן פריכות, משאיר את העוגיות עד 15 דקות.

האם אפשר לשים שוקולד מריר בתערובת?
בהחלט! שוקולד מריר מוסיף מתיקות ואופי. רק שמרו על האיזונים בין הטעמים.

מה עליי לעשות אם התערובת יוצאת יבשה?
אם התערובת יבשה מדי, אפשר להוסיף עוד חצי ביצה או מעט מים. חשוב לא לגדול את הבצק יותר מדי, עדיף להוסיף בהדרגה.

האם ניתן להכין עוגיות בטעמים שונים?
כמובן! אתם יכולים להוסיף תמציות כמו וניל או מנגו, תבלינים אחרים כמו מוסקט ולהתנסות עם רכיבים נוספים.

איך מנתקים את העוגיה מהתבנית?
אם השתמשת בתבנית מתפרקת, ניתן לחכות עד שהתקררו. אם לא, השתמש בקולפן עוגיות לנתק בעדינות את העוגיות.

עכשיו כשיש לכם את המתכון המושלם, מהרו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה! תנו להם לגלות את הטעמים המעלפים של עוגיות השקדים המקסימות! כל מי שיטעם, יבקש עוד אחת, ולא תצטרכו לשאול פעמיים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *