עוגת בסבוסה ערבית המתכון שיהפוך אותך למאסטר שף

עוגת בסבוסה ערבית – המתכון המושלם שיפנק אתכם

כשמדברים על מתוק ממזרח התיכון, אי אפשר לשכוח את עוגת הבסבוסה המדהימה. היא ללא ספק מהפכה של טעמים, מכילה מרכיבים פשוטים, ובכל Bite שלה תוכלו לחוש את האגדי של המטבח הערבי. המהות של הבסבוסה היא בנשנוש הקל שלה, בחוויה הנימוחה שהיא מספקת, ובשקיפות של טבעיותה. היא פשוט אגדה של מתוק, ממכר ומשגע שכל ביס ממנה גורם לנו להרגיש כמו מלכים בשולחן חגיגי. הקפיצים הקטנים של הטחינה, התפוסות המלטפות של הסירופ – כל אלו מכינים חוויה קולינרית שאין דומה לה. אז בואו נתחיל במסע הכנת הבסבוסה שתכבוש את הלבבות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשאנחנו נושמים את האוויר המתוק של הבסבוסה, הגיע הזמן להתעמק ברכיבים שמרכיבים את הקסם הזה.

  • 1 כוס סולת גסה
  • 1 כוס יוגורט (אפשר להשתמש ביוגורט צמחי למי שמעוניינים בגרסה טבעונית)
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון (לא חובה, אך בהחלט מוסיף טוויסט קלאסי)
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים (או שקדים, לפי העדפתכם)

שלבי ההכנה

היכונו למגעים ראשונים עם הבסבוסה בסדרת שלבים קלה ומסודרת.

  1. בקערה גדולה, נערבב את הסולת, הסוכר והשמן עד שהמצרכים מתאחדים בצורה אחידה.
  2. נאכניס את היוגורט ונתערבב עד שהבצק יהיה אחיד ונעים.
  3. נוסיף את אבקת הסודה לשתייה ואת הקינמון, ונערבב היטב.
  4. נוסיף את האגוזים הקצוצים ונתערבב כדי לשלב אותם בתערובת.
  5. נכין תבנית באורך 20 ס"מ ונשטוף אותה בשמן בכדי למנוע הדבקה.
  6. נשפוך את התערובת לתבנית ונפזר אותה בצורה אחידה.
  7. נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס ונאפה במשך 30 דקות, עד שהבסבוסה זהובה.
  8. באמצע האפייה, נלמד את הסירופ ונכין אותו על ידי בישול מים וסוכר במשך 10 דקות עד שהסוכר מתמוסס.
  9. כשהבסבוסה מוכנה, נוודא שהיא פריכה ומעט מתוחה, ונשפוך עליה את הסירופ לאחר הוצאתה מהתנור.
  10. נחכה כמה דקות עד שהבסבוסה סופגת את הסירופ, ולאחר מכן נגיש עם תה ערבי חם או קפה.

שדרוגים ותוספות אפשריות

לאחר שתצברו מספיק ניסיון בהכנת הבסבוסה, תוכלו לשדרג אותה בדרכים מרובות. אפשר להוסיף פרוסות קוקוס קלוי על גבי העוגה לקראת הסוף, או להחליף את אגוזי המלך בצימוקים או פירות יבשים. תתפלאו, עם כל שינוי קטן, כל גרסה לקלה ממריאה להיות מרגשת ונפלאה. אל תשכחו גם להפתיע עם שכבת חמאת שקדים מעל התוספת – זו תהיה חוויה של עונג ממש.

שאלות ותשובות

כיצד ניתן לשמור את הבסבוסה לאחר האפייה?

הבסבוסה בהחלט מחזיקה יופי במקרר לכמה ימים. תדאגו לסגור אותה במיכל אטום כדי לשמור עליה רכה ונימוחה. גם אם היא תתייבש מעט, הסירופ יסייע להחזיר לה את הליחוח.

האם ניתן להכין את הבסבוסה מראש?

כמובן! בכיף אפשר להכין אותה יומיים מראש, ובשום בעיה להקפיא אותה. לפני השימוש, פשוט הוציאו לילה לפני את הבסבוסה להפשיר במקרר.

מה עושים אם אין סולת?

אם אין אפשרות למצוא סולת, אפשר להשתמש בקמח תפו”ח או בקמח שקדים, אך הכמויות אולי צריכות קצת התאמה. איכות המרקם תשתנה, אך מדובר בפתרון מצוין.

האם הבסבוסה מתאימה גם לטבעונים?

בהחלט, פשוט החליפו את היוגורט ביוגורט צמחי או באף רסק של תפוחים. זה מעשיר את הבסבוסה בטעמים נוספים!

מה הייחוד של הסירופ?

להכנת הסירופ משתמשים פעמים רבות במים וסוכר בלבד, אבל אפשר לשדרגו על ידי הוספת מעט מי ורדים או מי אורנג’, כך שהבסבוסה ממילא תפיח ניחוחות מרגשים.

האם ניתן להכין גרסה ללא סוכר?

אפשר בהחלט! יש מגוון מתקתקים טבעיים כמו דחאמר, דקל, או אגבה שניתן להשתמש בהם. זה מנה בריאה ומרעננת.

מה מייחד את הבסבוסה?

אחד הדברים המהותיים בבסבוסה הוא התהליך שהיא עובר. חום הזמן והאהבה שבלב של המנפנים והאנג'לס הלז, מתחברים, דבר שאתם יכולים לחוות בוודאות.

מה ניתן להגיש עם הבסבוסה?

הבסבוסה מתאימה להגיש עם כוס תה חם, קפה ממסעדה ערבית או אפילו בכיף עם גלידה וניל. השילוב של הפחום והקרירות יוצר חוויה קולינרית בלא ספק.

האם הבסבוסה מתאימה לאירועים מיוחדים?

בהחלט! זה מתוק המושלם לכל אירוע חגיגי, כגון חגים, ימי הולדת, או לתשובות שאתם אוהבים לארח.

בסוף, כשאתם מיישמים את המתכון הזה, אתם לא רק מכינים עוגה – אלא גם יוצרים חוויה משפחתית חמה ומרגשת. אז אל תשכחו לשתף את המתכון המהמם הזה עם חברים ברשתות החברתיות ותשמחו את הסביבה שלכם עם מתוק משגע ומדהים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *