עוגת סולת ערבית המטבח הקסום שתשגע אתכם

עוגת סולת ערבית – המטבח הקסום

זה הזמן להכניס נשמה וצבע למטבח שלכם. כשחושבים על עוגות, לרוב המוח מתמלא בדימויים של עוגות שוקולד מרהיבות או טורט חגיגי. אבל תנו לי להציג לכם את עוגת הסולת הערבית, שהיא פשוט מדהימה ומעלפת! עוגה זאת, עם המרקם הנימוח והטעמים המענגות, הופכת כל ביס לחוויה שאין כמותה. למה אתם שואלים? כי היא תספק לכם לא רק טעם איכותי, אלא גם רגשות של נוסטלגיה – כמו בבית של סבתא, כשהיא הייתה אופה במטבח. בואו נצלול לתוך טעמים וריחות שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון: 1 שעה | רמת קושי: בינונית | מנות: 10-12

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • זמן אפייה: 20 דקות
  • סיבוב טעמים: כל ביס כחלום!

המרכיבים הדרושים

בעוגת הסולת ישנו שילוב מנצח של מרכיבים פשוטים יחסית, אולם התוצאה אגדה! להלן המרכיבים שצריך להכין:

  • 250 גרם סולת
  • 200 גרם סוכר
  • 4 ביצים גדולות
  • 150 מ"ל שמן זית או שמן רגיל
  • 200 מ"ל מים
  • 1 כוס יוגורט (אפשר גם בתחליף טבעוני)
  • 10 גרם אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון (אופציונלי)
  • 100 גרם אגוזים קצוצים (לשדרוג)

מעניין לדעת שכשהסולת נאפית, היא מקבלת מרקם אוורירי ונימוח, ותוך כדי היא סופגת את כל הטעמים בצורה מדהימה. כך, כל ביס יכול להיות פתיחת נשמה מבחינת טעים!

המרכיבים החלופיים

אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, אפשר להשתמש ב:

  • ביצים – ניתן להשתמש ב-4 כפות רסק תפוחים או 1/4 כוס טחינה.
  • יוגורט – ניתן להמיר ביוגורט מבוסס סויה או חלב קוקוס.
  • הוספת מתיקות – השתמשו בסוכר קנים או דחוס לסירופ מייפל.

שלבי ההכנה

ועכשיו, אתם מוכנים לקחת את הכלים ולצאת למסע מופלא במטבח! לאחר שלמדתם על המרכיבים, בואו נמשיך עם השלבים. מומלץ להכין את מרכיבי העוגה בסדר של הופעה.

  1. לחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, טורפים את הביצים עם הסוכר בעזרת מטרפה עד שהתערובת מבהירה ומתרקמת.
  3. מוסיפים את השמן, היוגורט והמים וטורפים שוב עד שהכל מתאחד לנוזל חלק.
  4. מניחים את הסולת ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה.
  5. למי שאוהב, נוספים אגוזים קצוצים וקינמון לתוספת טעם.
  6. בעזרת כף, מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במשך כ-20-30 דקות.
  7. כשהעוגה מוכנה, כדאי לתת לה להתקרר מראש ולאכול כשהיא חמה.

אם אתם רוצים להרגיש באמת כמו שף באולם פרסים, הירשמו לאפיית עוגת הסולת הזו. המתכון הזה מחייב אתכם להיות נועזים ופשוט לשים את המרכיבים בתבנית. אחרי קצת המתנה – יאמי!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשתהיו מומחים בעוגת הסולת, תנו לדמיון שלכם לזרום! אפשר להוסיף צימוקים, פירות יבשים, או אפילו להפתיע עם שוקולד מריר קצוץ לציפוי קסום. שדרוג נוסף הוא טחינה על העוגה לאחר האפייה, לכן תקפצו על ההזדמנות הזו!

שאלות ותשובות

מה הסוד לעוגה נימוחה ומעלפת?
אם אתם מדללים את הסולת עם מים וחומרים נוספים – תצליחו להביא לעוגה מרקם אוורירי ונפלא.

אפשר להמיר סולת בקמח?
חד משמעית, אך טיב הטעמים משתנה. הסולת מוסיפה לעוגה טעם ייחודי שהיא חלק מהמטבח הערבי.

מה אפשר לשים בציפוי?
תוכלו להשתמש בקטעי פירות, רוטב שוקולד או אבקת סוכר! כך העוגה שלכם תהיה מושלמת!

האם ניתן להכין את העוגה מראש?
ודאי! העוגה שורדת היטב במקרר, וכל ביס מדהים אפילו יומיים אחרי האפייה.

האם יש איזו שהיא דרך לגרום לשמר אותה?
כדאי לאחסן אותה בכלי אטום במקרר, כך היא תישאר רעננה וזוממת!

האם ניתן להכין גירסה ללא גלוטן?
בהחלט! פשוט השתמשו בסולת בלי גלוטן או במרכיבים אלטרנטיביים אחרים ללא גלוטן.

מה הזמן המומלץ להגיש?
אני ממליץ על אחה"צ, לצד תה חם, הרי זה מתכון שמקשט את השולחן.

אפשר להכין את העוגה בלי ביצים?
כמובן! רסק תפוחים או טחינה יחליפו ביצים מצוין!

איך שומרים על עוגת הסולת טרייה לאורך זמן?
חבילה אטומה במקרר יכולה לשמור על הצורך בעוגה במשך כמה ימים – בלי בעיה!

לאיזה טעמים מתקשרות לכם זיכרונות מהעוגה?
הזמן המושלם עם המשפחה בסעודות ואירועים – העוגה הזו תמיד הייתה שם!

עכשיו כבר ברור לכם, שאם תכינו את עוגת הסולת הערבית, אתם תגשימו לא רק טעמים מדהימים, אלא גם תרגישו חיבור אמיתי למורשת הקולינרית. שיהיה לכם לבבות מלאים ברגשות ועוד יותר ביסים מדהימים, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ומשפחה כדי שכולם ייהנו מטעמה אגדי!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *