עוגת סולת קלה: מתכון מדהים ואגדי
לחפש מתכון שיגרום לכולם להרגיש כמו שפים מקצועיים? עוגת הסולת הקלה הזו היא בדיוק מה שאתם צריכים! עם מרקם אוורירי, נימוח וניחוח משגע, רוב הסיכויים שתרצו ללקק את האצבעות לא רק אחרי שתסיימו להכין אותה, אלא גם אחרי כל ביס. והאמת היא? מדובר במתכון כל כך פשוט, שגם חסרי הניסיון במטבח יצליחו להוציא מהתנור עוגה מושלמת, כמו של סבתא!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 8-10
הרכיבים הדרושים
עכשיו הגיע הזמן להתייחס לרכיבים המדהימים שיגרמו לעוגה הזאת להיות הכי טעימה שיש! השימוש בסולת מעשיר את הטעם והמרקם בצורה שאין לה תחליף.
- 1 כוס סולת (בערך 200 גרם)
- 1 כוס סוכר (בערך 200 גרם)
- 1 כוס יוגורט (כמובן שאתם יכולים לבחור יוגורט בעבודת יד או איזה שתרצו)
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 3 ביצים (מתוך ניסיון שלי, תמיד טובה לבחירה על ביצים טריות)
- 1 כפית באקה סודה (או אבקת סודה לשתייה)
- 1/2 כפית קינמון (לגיוון טעמים, אל תתעצלו)
- 2 כפיות תמצית וניל
מרכיבים חלופיים
במידה ואתם מחפשים גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הביצים ברבע כוס של "פירה" בננה, ואם תרצו הכנה מבית נקי מגלוטן, תוכלו להשתמש בסולת תפו”ח או סולת קוואקר. השמיים הם הגבול!
שלבי ההכנה
הגעתם לשלב המעניין! בואו נתחיל להכין את העוגה מושלמת שתגרום לכם להרגיש שמעלפים את הסביבה!
- נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, נערבב את הסולת, הסוכר, והבאקה סודה.
- בקערה נפרדת, נשבור את הביצים ונוסיף את היוגורט והשמן. נטפל באהבה וערבב היטב. זה המקום לגוון ולהוסיף תמצית וניל.
- נשפוך את התערובת הרטובה לקערת הסולת ונערבב עד שהתערובות מתמזגות אצלנו בחיבה.
- נוסיף קינמון, למתקדם שבינינו, ונערבב שוב.
- נעביר את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, משומנת טוב.
- נכניס לתנור ואפייה למשך 30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה. עליכם להרגיש את ריח המדהים שיתפשט בבית!
- נעביר את העוגה לצינון על רשת ולאחר שהעוגה התקררה, ניתן לקשט עם אבקת סוכר למראה מהודר.
תוספות ושדרוגים אפשריים
העוגה הזאת היא רק הבסיס! אם אתם רוצים לשדרגו, הנה כמה רעיונות:
- להוסיף קקאו די מעלף – בתערובת הרטובה, פשוט הוסיפו 2-3 כפות קקאו איכותי.
- להכין ציפוי עם שוקולד מריר מומס ומעט שמן קוקוס שיגרום לשוקולד לזרום על העוגה.
- לקשט עם אגוזי מלך קצוצים או פירות טריים על מנת לתת פיצוץ טעמים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את העוגה בלי סוכר? בהחלט! ממתיקים כמו דקל קונצנטרט או סוכר קוקוס יכולים להביא את אותה מתיקות.
כמה זמן העוגה נשארת טרייה? כאשר שומרים את העוגה במקרר, היא תישאר טרייה עד שבוע. אבל אני מבטיח לכם שלא תספיקו להשאיר אותה כל כך הרבה זמן!
האם ניתן להשתמש בסולת מלאה? כן! סולת מלאה תספק לעוגה טעם נוסף ומרקם אגדי.
איך אני יודע שהעוגה מוכנה? כשעוגה משחימה בצורה יפה, דקרו צלחת – אם הבצק לא נדבק אליה, העוגה מוכנה!
האם אני יכול להכין את העוגה בתבנית מלבנית? בהחלט! רק כדאי לבדוק את זמן האפייה, שיכול להיות קצר יותר.
מה אם אין לי סולת? אפשר לנסות להכין עם קמח רגיל, אך התוצאה לא תהיה זהה במסורת האגדי.
למה כדאי לשים קינמון? הקינמון משדרג את הטעם בצורה מדהימה והופך את הקינוח ליותר חמים ומזמין.
מה צבע ההגשה המומלץ? כמעט כל צבע ייראה טוב, אבל לבן עם אבקת סוכר לציפוי הכוונה – מרשים מאוד!
האם אפשר להוסיף פרי לעוגה? בהחלט! תוספת של תפוחים או אגסים קצוצים תעשה נפלאות. זכרו לחתוך את הפרי קטן!
האם אפשר להכין את העוגה ללא ביצים? בהחלט! קבוצת הרכיבים להחלפות של טבעונות יכולה לשדרג את זה בצורה בטוחה.
עכשיו כשיש לכם את המתכון המושלם לעוגת סולת הקלה, תשתפו אותו עם חברים, ותפתיעו את כולם בחגיגה מתוקה ואג די! אז מה, קיבלתם רעיונות? קדימה, תנפצו את בסיס העוגה במטבח!